TIPS ΓΙΑ ΤΑ 4 ΚΟΡΥΦΑΙΑ TRENDS ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ

Δεν αρκεί να ξέρεις τις τάσεις αλλά πρέπει να γνωρίζεις και τους κανόνες τους.

Έχοντας ανοίξει το κεφάλαιο των τάσεων της Άνοιξης, ήρθε η ώρα να επενδύσουμε στα κορυφαία trends μ’ έναν οδηγό γεμάτο με συμβουλές και ενδιαφέροντα facts για τα κομμάτια που θα μονοπωλήσουν τις ανδρικές εμφανίσεις μετά το lockdown. Ανάμεσα στα παστέλ χρώματα, τα κιμονό, τα φαρδιά παντελόνια και τα neo prints, διάλεξα εκείνα που έχεις περισσότερες πιθανότητες να φορέσεις στην καθημερινότητα σου και χρειάζεσαι όσο το δυνατόν πιο πολλά tips για να μην πέσεις σε παγίδες. Αν είναι να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, πρέπει αν το κάνουμε με στυλ!

BOMBER JACKET

BOMBER JACKET

Όλοι μιλάνε για την μεγάλη επιστροφή του bomber jacket στην αντρική μόδα. Όπως έχουμε πει ξανά, θα βρεις τις ρίζες του στην βρετανική πολεμική αεροπορία των 40’s ενώ τα τελευταία χρόνια κάποια από τις εκδοχές του καταλαμβάνει μία κρεμάστρα στις περισσότερες αντρικές ντουλάπες. Είτε με γούνα στον γιακά, είτε φτιαγμένο από δέρμα, είτε στην κολεγιακή μορφή του, είτε φτιαγμένο από πολυεστέρα, θα καταλάβεις το bomber jacker από το λάστιχο στα μανίκια και την μέση. Συνήθως, λανσάρεται στη mid-season γιατί είναι εξαιρετικά βολικό το Φθινόπωρο και την Άνοιξη, αλλά σίγουρα θα το βρεις σε μια καλοκαιρινή βαλίτσα για τα βράδια με αεράκι στις διακοπές. Αν σταθώ στην σύγχρονη εκδοχή του με τον πολυεστέρα, θα σε συμβουλεύσω να διαλέξεις έναν από τους παρακάτω δύο δρόμους. Ή θα συνδυάσεις με βαμβακερό T-Shirt και sneakers σ’ ένα athleisure look ή θα κινηθείς πιο θαρραλέα με bold items σ’ εξίσου έντονα χρώματα που θα κάνουν την διαφορά από τα αναμενόμενα. Φυσικά, το τζινάκι και τα λευκά πάνινα είναι επιλογή αλλά μην απορήσεις αν στον δρόμο σε περάσουν για κάποιο άλλον!

ΒΕΡΜΟΥΔΕΣ ΣΟΡΤΣ

ΒΕΡΜΟΥΔΕΣ ΣΟΡΤΣ

Στην Ελλάδα αγαπάμε τις βερμούδες και για τους περισσότερους άντρες, τα μακριά παντελόνια αποτελούν άγνωστη λέξη την Άνοιξη και το Καλοκαίρι. Σ’ αυτή την περίπτωση, οι παγκόσμιες τάσης της μόδας αποδεικνύονται εξαιρετικά βολικές για εμάς. Το μυστικό είναι η βερμούδα σου να τελειώσει ακριβώς πάνω απ’ το γόνατο και να την συνδυάζεις μ’ ένα παπούτσι που θα τραβήξει τα βλέμματα κι όχι ένα αδιάφορο αθλητικό. Μπορεί να είναι ακόμη κι η κάλτσα σου εκείνη που θα κάνει την διαφορά. Όσο για τα χρώματα του σορτς, στις πασαρέλες είδαμε μπεζ για του συντηρητικούς και λιλά ή ροζ για τους τολμηρούς.

FLORALS

FLORALS

Σχεδόν σε κάθε κείμενο, επαναλαμβάνουμε πως η εποχή μετά τον κορωνοϊό φωνάζει πως η ζωή συνεχίζεται κι αυτό υπογραμμίζει και η μόδα με τον τρόπο της. Τα floral μπορεί να φοριούνται συχνά τις ηλιόλουστες μέρες κάθε χρονιάς, φέτος όμως τα μοτίβα οφείλουν να είναι φρέσκα και να μην θυμίζουν σε τίποτα χαβανέζικο πουκάμισο. Η 70’s επιρροή είναι αναπόφευκτη αλλά ο σχεδιασμός των λουλουδιών οφείλει να παραπέμπει περισσότερο σε γραφιστική παρά σε κάτι που έχουμε ξαναδεί. Μην περιοριστείς μονάχα στο κοντομάνικο πουκάμισο, καθώς μία βερμούδα, ένα παντελόνι κι ένα σακάκι μπορούν επίσης να στηρίξουν την τάση των λουλουδιών.

NAVY

NAVY

Θα κλείσω μ’ ένα trend που το λες κι all-time classic. Μην σκεφτείς πως αναφέρομαι μόνο στην κλασσική μαρινιέρα με τις οριζόντιες ρίγες. Φέτος, τάση είναι κι ό,τι παραπέμπει σε ναυτικό στυλ, ίσως σαν ένα υποκατάστατο για τα ταξίδια που δεν κάναμε. Στον υπόλοιπο κόσμο, κατατάσσεται στα micro-trends αλλά στην Ελλάδα έχει όλα τα προσόντα για να κυριαρχήσει μιας και το κλίμα το ευνοεί. Άγκυρες, λευκοί γιακάδες, δελφίνια, ναυτικοί κόμποι και πυξίδες εντάσσονται στην κατηγορία. Αν εμπιστεύεσαι τις ικανότητες σου, κάνε την θαρραλέα επιλογή να τα συνδυάσεις με μοτίβο σ’ ένα mix and match outfit. Διαφορετικά βάλε χρώμα, μ’ ένα γαλάζιο παλ φαρδύ παντελόνι σε μια γαλάζια μαρινιέρα ή ένα λιλά σορτς σ’ ασπρόμαυρο T-Shirt με ρίγες.