ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟ BUSINESS CASUAL ΑΝΔΡΙΚΟ ΝΤΥΣΙΜΟ

Όλα όσα αξίζει να γνωρίζεις για το business casual, το πιο άνετο επαγγελματικό ντύσιμο.

Η επιστροφή στην απαιτητική καθημερινότητα από τις καλοκαιρινές διακοπές είναι γεγονός καθώς διανύουμε τον Σεπτέμβρη, τον πρώτο μήνα του Φθινοπώρου. Σ’ αυτή την περίοδο, οι περισσότεροι από εμάς επιστρέφουν στη δουλειά τους η οποία της περισσότερες φορές απαιτεί το δικό της dress code. Παρότι υπάρχουν κάποιοι γενικοί κανόνες για το επαγγελματικό ντύσιμο, τα business looks χωρίζονται σε μερικές υποκατηγορίες που θ’ αναλύσουμε παρακάτω. Το business casual βέβαια είναι το αγαπημένο των ανδρών καθώς είναι το πιο άνετο, το πιο εύκολο στους συνδυασμούς και το πιο οικονομικό.

Οι κατηγορίες των business looks

panda - χαλαρός επαγγελματίας - business casual

Ανάλογα με την εργασία του και το στυλ του, κάθε άντρας μπορεί να ντύνεται διαφορετικά. Τα business looks μπορεί να είναι business casual, business smart casual, business professional και business formal. Business casual είναι όπως λέει και το όνομα του το λιγότερο επίσημο επαγγελματικό ντύσιμο, όπως ακριβώς συμβαίνει και με το ντύσιμο της προσωπικής μας ζωής, το οποίο όμως εξακολουθεί να είναι professional. Business Smart Casual είναι το λίγο πιο επίσημο ντύσιμο το οποίο παραμένει βέβαια άνετο. Εδώ εντάσσονται τα πουκάμισα, τα πλεκτά και τα σακάκια. Το Business Professional και το Business Formal είναι οι πιο επίσημες επιλογές που επιβάλλονται απο τις εταιρείες ή προτιμούν συνήθως υψηλά ιστάμενοι εργαζόμενοι. Πιο συγκεκριμένα το formal business look δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρεκκλίσεις από τους κανόνες του ενώ το professional business look επιτρέπει ελάχιστες.

Σε γενικές γραμμές για το business casual look σου, έχε κατά νου πως τα παντελόνια σου πρέπει να είναι μακριά και τα παπούτσια σου κλειστά. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα αυτής της κατηγορίας είναι πως μπορείς να είσαι πολύ πιο άνετος σε σχέση με τα υπόλοιπα looks αλλά και να το φέρεις πολύ πιο κοντά στο στυλ σου. Φρόντισε λοιπόν να εκμεταλλευτείς αυτή την ευκαιρία, αν σου δίνει τη δυνατότητα η εταιρεία στην οποία εργάζεσαι, σεβόμενος πάντα τους κανόνες του ευπρεπούς ντυσίματος.

Για μένα το τζιν είναι ο βασιλιάς του business casual ντυσίματος, αρκεί να μην έχει πολλά ξεβάμματα. Τα σκισίματα απαγορεύονται. Το τζιν είναι πολύ βολικό, συνδυάζεται εύκολα και στην αγορά μπορείς να βρεις αρκετά οικονομικά κομμάτια.

Το polo είναι μια πολύ καλή επιλογή για business casual εμφανίσεις καθώς σε δροσίζει στη ζέστη, είναι άνετο, κολακεύει το σώμα και μοιάζει πιο επίσημο από ένα απλό T-Shirt.

Θα κλείσω με το πουκάμισο που αποτελεί τον κυρίαρχο του business dress code, στην casual εκδοχή του όμως μπορεί να έχει υφάσματα με σχέδια όπως οι ρίγες ή χρώματα που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα δίχως να είναι εκκεντρικά.