ΤΙ ΘΑ ΦΟΡΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ

Έφτασε η εποχή που επιβάλλεται να ντυθείς επίσημα, αρκεί να το κάνεις σωστά.

ΤΙ ΘΑ ΦΟΡΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ

Οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουν καμία όρεξη να ντυθούν καλύτερα, ακόμη κι αν είναι γιορτές. Θα πρέπει να ξοδέψεις χρόνο και φαιά ουσία ώστε να σκεφτείς τι θα βάλεις, να βρεις τη δύναμη να το φορέσεις και τελικά να ξοδέψεις πολλές ώρες μέσα σ’ ένα formal look που μόνο βολικό δεν είναι. Πως θα πάψεις, όμως, να βλέπεις το επίσημο ντύσιμο των εορτών ως αγγαρεία και θα καταφέρεις να το δεις ως μία ευκαιρία να κάνεις κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα;

Η απάντηση κρύβεται στο mentalité σου. Αν δεις το ρεβεγιόν ως ένα party, αντί για μία υποχρέωση, τότε το μόνο σίγουρο είναι πως θα είσαι προετοιμασμένος για να περάσεις καλά. Αυτό θα καλλιεργήσει και την αυτοπεποίθηση μέσα σου με αποτέλεσμα ό,τι φοράς να δείχνει πιο όμορφο κι εσύ πιο διασκεδαστικός. 

Πρέπει να ξέρεις που πηγαίνεις για να ξέρεις και πως να ντυθείς.

Όσο κι αν σου μιλήσω, βέβαια, για ψυχολογία, εκείνο που θα σκέφτεσαι μερικές μέρες πριν έρθει η ώρα ν’ ανακαλύψεις τον άλλο σου εαυτό που λατρεύει το formal ντύσιμο, είναι «τι στο καλό θα φορέσω;»!  Γι’ αυτό είμαι εγώ εδώ ώστε να σε βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ. Ωστόσο πρέπει να κάνω μια σημαντική διευκρίνιση. Πρέπει να ξέρεις που πηγαίνεις για να ξέρεις και πως να ντυθείς. Διαφορετικό είναι το dress code στο σπίτι ενός φίλου και διαφορετικό στο ρεβεγιόν ενός εστιατορίου. 

ΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

ΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

Το ντύσιμο μου για μια οικογενειακή μάζωξη θα πρέπει ν’ αποπνέει τη ζεστασιά του σπιτιού αλλά και την προσοχή που πρέπει να δείξει κάποιος στην εμφάνιση του μία ημέρα με περισσότερη σημασία απ’ όλες τις υπόλοιπες. Ό,τι παραπέμπει σε πιτζάμα ή σπα ανήκει στις τάσεις, οπότε αυτό που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις την πιο «καλή» εκδοχή τους. Ένα βελούδινο φαρδύ παντελόνι μ’ ένα bold πουκάμισο και ένα χοντρό cardigan είναι μία καλή επιλογή αν περιμένεις κόσμο στο σπίτι ή είσαι καλεσμένος σ’ ένα τραπέζι που θα παρευρεθούν λίγοι φίλοι και συγγενείς.

Η ΒΡΑΔΙΝΗ ΕΞΟΔΟΣ

Η ΒΡΑΔΙΝΗ ΕΞΟΔΟΣ

Ένα look που μπορεί να λειτουργήσει ως μπαλαντέρ για διαφορετικές βραδινές εξόδους μέσα στην εορταστική περίοδο είναι εκείνο με το μαύρο δερμάτινο και το μεταξωτό πουκάμισο σε έντονο χρώμα σε συνδυασμό μ’ ένα στενό μαύρο παντελόνι και chelsea boots.

ΤΟ ΧΑΛΑΡΟ ΠΑΡΤΙ

ΤΟ ΧΑΛΑΡΟ ΠΑΡΤΙ

Αυτό το outfit προορίζεται για σένα που θέλεις να ντυθείς με τρόπο που ανταποκρίνεται στο εορταστικό πνεύμα δίχως όμως να ταλαιπωρηθείς αποδεικνύοντας πως έχεις στυλ. Η καλύτερη λύση, για μένα, είναι ένα knitwear vest μέσα από ένα μαύρο κοστούμι μαζί με ασημένια κοσμήματα.

ΤΟ ΡΕΒΕΓΙΟΝ

ΤΟ ΡΕΒΕΓΙΟΝ

Προφανώς δεν σκοπεύω να σου μιλήσω για το tuxedo, αν και είναι πάντα μία καλή επιλογή για όσους δεν φοβούνται ή βαριούνται το επίσημο ένδυμα. Μία επίσημη κι εξίσου κομψή εμφάνιση αλλά πιο σύγχρονη και νεανική, επιτάσσει βελούδινο σακάκι στο χρώμα του σάπιου μήλου, λευκό πουκάμισο, tailored παντελόνι και slippers.