ΤΙ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ

Πριν υποδεχτούμε το 2020, οφείλουμε να γιορτάσουμε για όσα μας έδωσε κι όσα μας στέρησε ώστε να κάνουμε το πρώτο βήμα του νέου έτους με αίσθημα πληρότητας και θετική διάθεση απέναντι στα πράγματα και τις καταστάσεις. Στο κάτω-κάτω σκέψου πως βγήκες από το 2019 ζωντανός και αυτό δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητη υπόθεση. Αν μη τι άλλο, η τελευταία μέρα του χρόνου αφήνει περιθώρια για όλα και καμία υπερβολή δεν είναι πραγματικά υπερβολική. Την 31η του Δεκέμβρη -όσον αφορά το 2019- και την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς όπου σ’ όλο τον κόσμο διοργανώνονται τα πιο εντυπωσιακά ρεβεγιόν είτε πρόκειται να λάβουν χώρα σ’ ένα σπίτι είτε σε κάποιο μαγαζί, όλα επιτρέπονται στο ντύσιμο. Και κάπου εδώ αρχίζουν τα δύσκολα… Τι να επιλέξεις σε μια εποχή που μπορείς να επιλέξεις τα πάντα; 

Παρότι τα τελευταία χρόνια η στάση των ανδρών απέναντι στην ένδυση και την μόδα έχει αλλάξει, δεν είναι λίγοι εκείνοι που αν μπορούσαν θα έβγαιναν από το σπίτι με τις φόρμες ακόμη και την τελευταία μέρα του χρόνου. Συνεπώς, κανείς δεν μπορεί να πει πως πρέπει οπωσδήποτε να ντυθείς σαν σταρ του σινεμά στο κόκκινο χαλί και φυσικά κανείς δεν μπορεί να σε κατηγορήσει πως ξεπέρασες τα όρια, αν το επιλέξεις. Σε τελευταία ανάλυση, αν ισχύει η άποψη πως όπως σε βρει η αλλαγή του χρόνου έτσι θα περάσεις και το επόμενο έτος, δεν έχεις παρά να κάνεις ότι μπορείς για να σε βρει ευχαριστημένο ακόμη και μέσα στα ίδια σου τα ρούχα.

Black Tie

Αποτελεί την προσωποποίηση του επίσημου ντυσίματος αν και στην Ελλάδα οι περιστάσεις που το απαιτούν ή έστω το επιτρέπουν είναι ελάχιστες. Είναι σημαντικό να θυμάσαι πως το black tie απαιτεί παπιγιόν ενώ πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή και στο παπούτσι με το οποίο θα το συνδυάσεις. Δυστυχώς, ένα τόσο επίσημο ένδυμα δεν αφήνει περιθώρια για πειραματισμούς εκτός κι αν συγκαταλέγεις τον εαυτό σου στους βιρτουόζους του στυλ. Ένα oxford μαύρο δερμάτινο παπούτσι θα ολοκληρώσει με καλαισθησία και ασφάλεια το σύνολο.

Club Type

Ακόμη κι αν έχεις κανονίσει να κάνεις ρεβεγιόν σε κάποιο σπίτι ή με την οικογένεια σου, μετά την αλλαγή του χρόνου μπορείς πάντα να το ρίξεις έξω σε κάποιο μεγάλο club. Συνήθως, οι νέοι άντρες κάνουν αυτόν τον διακανονισμό μοιράζοντας την νύχτα της αλλαγής του χρόνου ανάμεσα στους συγγενείς και τους φίλους. Σε αυτή την περίπτωση ο ίδιο συμβιβασμός πρέπει να αντικατοπτρίζεται και στα ρούχα σου εκτός κι αν έχεις την δυνατότητα να αλλάξεις. Ο μόνος σου εχθρός απ' ό,τι φαίνεται θα είναι το κρύο και οι χαμηλές θερμοκρασίες που όπως και να το κάνουμε θέτουν περιορισμούς. Ένα μαύρο jacket πάνω από ένα hoodie κι ένα στενό παντελόνι με chelsea boots θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπο. Οι υφές είναι εκείνες που θα ξεχωρίσουν και θα κάνουν την εμφάνιση σου όσο πιο γιορτινή επιθυμείς. Παραδείγματος χάρη, ένα σακάκι με βελούδινο γιακά δίνει την festive διάθεση που κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί.

House Party

Ένα ζεστό σπίτι, μια θερμή ατμόσφαιρα, καλοί φίλοι και πρώτης τάξεως κρασί δεν απογοήτευσαν ποτέ κανέναν. Εδώ η ζυγαριά πρέπει να γύρει προς την χαλαρή διάθεση αλλά η ημέρα δεν παύει να είναι η τελευταία του χρόνου. Επιπλέον, τα ρούχα σου πρέπει να είναι ζεστά αλλά επειδή δεν ξέρεις την θερμοκρασία του χώρου κατέφυγε στο layering για να κρατήσεις πάνω σου τον κατάλληλο αριθμό ρούχων που απαιτεί το σπίτι που φιλοξενείσαι. Ένα σκούρο jean με ορειβατικά μποτάκια κι ένα μπλουζάκι μ’ ένα ξεκούμπωτο πουκάμισο και πλεκτή ζακέτα ικανοποιούν όλα τα προαναφερθέντα κριτήρια για νιώσεις σαν το σπίτι σου ακόμη κι αν βρίσκεσαι μακριά από αυτό.

Dinner Call

Κακά τα ψέματα, στην Ελλάδα κυρίως, το ρεβεγιόν την Παραμονής της Πρωτοχρονιάς είναι συνυφασμένο με το φαγητό και μάλιστα με το καλό φαγητό. Έτσι μια πρόσκληση σε δείπνο μπορεί να ακούγεται η πιο ξενέρωτη επιλογή αλλά τίποτα δεν προμηνύει πως εσύ θα περάσεις χειρότερα από τα party animals. Σ’ αυτή την περίπτωση πρέπει να βρεις την χρυσή τομή ανάμεσα χαλαρό και το επίσημο. Τι σου προτείνω; Θα έλεγα να παίξεις μ’ ένα κοστούμι που θα σε βγάλει από την δύσκολη θέση να ταιριάξεις το παντελόνι με το σακάκι. Από μέσα φόρεσε μια χοντρή μακρυμάνικη μπλούζα που θα σε κρατήσει ζεστό ή ένα ζιβάγκο. Όσο για τα παπούτσια, προτίμησε λευκά sneakers για να επενδύσεις στην χαλαρότητα ή derby shoes για να επενδύσεις στην επισημότητα ανάλογα με το είδος της πρόσκλησης και τον τόπο που λαμβάνει χώρα το δείπνο.