ΤΑ ΠΑΝΩΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΟΡΕΣΕΙΣ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Η πρώτη σου φθινοπωρινή αγορά αξίζει να είναι ένα καινούργιο outwear.

      Μαζί με τον Σεπτέμβρη υποδεχόμαστε το Φθινόπωρο και ήδη η θερμοκρασία εμφανίζει πτωτικές τάσεις. Ήρθε ο καιρός να κατεβάσεις τα χειμερινά ρούχα από το πατάρι κι είμαι σίγουρος πως στις κρεμάστρες σου κρύβονται υπέροχα πανωφόρια που αξίζει να κρατήσεις στην συλλογή σου και την φετινή σεζόν. Αν, όμως, πρόκειται να κάνεις μία αγορά το επόμενο διάστημα σε προτρέπω να επιλέξεις ένα πανωφόρι που θα ανταποκριθεί στις στιλιστικές ανάγκες της επόμενης περιόδου. Μην ξεχνάς πως ένα πανωφόρι συγκαταλέγεται στις έξυπνες αγορές καθώς δύναται να ανανεώσει εκπληκτικά την εμφάνιση σου ακόμη κι αν αποτελείται από itemsπου έχεις φορέσει αρκετές φορές. Έφτασε η ώρα να απαντήσουμε στα ερωτήματα που θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις το κατάλληλο πανωφόρι που θα καλύψει το κενό της γκαρνταρόμπας σου και να επιλέξουμε τους συνδυασμούς που θα δημιουργήσουν το outfitπου θα κερδίσει τις εντυπώσεις.

ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟΥ LAYERING

layering
      
Μιλώντας για το πανωφόρι πρέπει να ανοίξουμε το κεφάλαιο του layering που θα σου φανεί πολύ χρήσιμο στο styling των φθινοπωρινών και χειμωνιάτικων σου εμφανίσεων. Κακά τα ψέματα, το layering δεν αποτελεί εύκολη υπόθεση καθώς έχει να κάνει με την δύσκολη αποστολή να συνδυάσεις τα χρώματα, τα μήκη και τα υφάσματα με τρόπο που θα επιφέρει την αρμονία και δίνει την αίσθηση της ισορροπίας και της καλής αισθητικής. Αρχικά, μην κάνεις το λάθος να επιλέξεις ρούχα τα οποία δεν προορίζονται να φορεθούν μέσα ή πάνω από άλλα. Η εικόνα που θα προκύψει θα προδώσει πόσο άβολα νιώθεις μέσα στα ρούχα σου τα οποία στριμώχνονται ή αφήνουν μεγάλες επιφάνειες υφάσματος εκτεθειμένες. Για να γίνει εντελώς ξεκάθαρο, δεν μπορείς να φορέσεις ένα φαρδύ πουκάμισο μέσα από ένα κοντό πουλόβερ κι ούτε ένα jean jacket κάτω από ένα στενό σακάκι. Με λίγα λόγια πρέπει να δείξεις προσοχή στις προδιαγραφές του ρούχου καθώς δεν προορίζονται όλα για ν΄ αποτελέσουν κομμάτι του layering. Εδώ μπορώ να σου δώσω ένα tip που θα σου λύσει τα χέρια. Πρώτα θα φορέσεις τα πιο ελαφριά υφάσματα και έπειτα τα πιο βαριά υφάσματα. Η μεγαλύτερη παγίδα του layering κρύβεται στα μοτίβα για τον συνδυασμό των οποίων παίζει σημαντικό ρόλο η αισθητική σου και η ικανότητα σου να ισορροπείς τα σχέδια με την τελική εμφάνιση να αποπνέει αρμονία. Αν δεν νιώθεις την αυτοπεποίθηση να ρισκάρεις, κινήσου σε ασφαλή μονοπάτια, επιλέγοντας μονάχα ένα itemμε σχέδιο ή μοτίβο σε κάθε outfit. Όσον αφορά τα χρώματα, αποτελούν επίσης δύσκολη υπόθεση, όπως και τα μοτίβα, καθώς δεν είναι μερικές φορές προσπαθούμε να συνδυάσουμε τα ασυνδίαστα. Και σε αυτή την περίπτωση αν εμπιστεύεσαι τις δυνάμεις σου, μπορείς να ξεφύγεις από τα καθιερωμένα. Αν όμως θέλεις να είσαι safe, επέλεξε ρούχα από την ίδια χρωματική παλέτα. Κι εδώ, όμως, σου έχω μια χρήσιμη συμβουλή. Αν θέλεις το outfit σου να έχει τουλάχιστον ένα έντονο χρώμα, σου προτείνω να βάλεις το χρωματιστό ρούχο ανάμεσα από δύο πιο ήσυχες αποχρώσεις που δεν θα διαταράξουν την ισορροπία.

BOMBER JACKET

 
bomber
     
Δες εδώ το  bomber jacket
     
Το bomber jacket παίρνει το όνομα του από τα βομβαρδιστικά αεροπλάνα που φορούσαν οι πιλότοι της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας του Ά Παγκοσμίου Πολέμου. Το πιλοτήριο ήταν ανοιχτό κι οι αεροπόροι έμεναν ζεστοί με το δερμάτινο μπουφάν με το φερμουάρ και το λάστιχο στην μέση και τα μανίκια. Σήμερα, το βλέπουμε σε διάφορες παραλλαγές όπως το νάιλον, το σουέτ, το κολεγιακό και το μεταξωτό. Αν κινηθείς κλασσικά, θυμήσου το δερμάτινο bomber jacket των αεροπόρων που συνδυάζεται καλύτερα με ρούχα σε στενές γραμμές που ακολουθούν το σωματότυπο σου κι όχι τόσο με φαρδιά παντελόνια ή μπλούζες και πουκάμισα.

ΠΑΡΚΑ ΜΠΟΥΦΑΝ

parka
   
Δες εδώ το παρκά μπουφάν
   
Το παρκά μπουφάν με κουκούλα και γούνινη επένδυση δημιουργήθηκε από τους Εσκιμώους για να προστατεύονται από τις πολικές θερμοκρασίες και συνδέθηκε με την Brit Pop όπου μετατράπηκε σε item που αγάπησαν οι νέοι κι επέλεγαν στις καθημερινές του εξόδους. Το παρκά μπουφάν ταιριάζει με τα jean παντελόνια και τα ορειβατικά μποτάκια με κορδόνια. Αν θέλεις να αναδείξεις την πιο επίσημη εκδοχή του, βάλε ένα στενό παντελόνι και σουέντ chelsea boots.

ΔΕΡΜΑΤΙΝΟ JACKET

leather
   
Δες εδώ το δερμάτινο jacket
   
Το δερμάτινο jacket αποτελεί must της αντρικής γκαρνταρόμπας και τουλάχιστον μία παραλλαγή του πρέπει να βρίσκεται στην ντουλάπα κάθε άντρα. Ήδη έχουμε πάψει να πιστεύουμε πως τα δερμάτινα jacket απευθύνονται αποκλειστικά και μόνο σε ροκ τύπους και ασυμβίβαστες προσωπικότητες καθώς έχουν ενταχθεί στις επιλογές πολλών και διαφορετικών ανδρών ενώ μεγάλοι οίκοι μόδας έχουν επενδύσει σε κομμάτια του είδους. Οι εκδοχές που κυκλοφορούν στην αγορά είναι πολλές κι έχουν να κάνουν με τα κουμπιά, το φερμουάρ, τα patch, τα κρόσσια αλλά και τα τρούκς. 

ΚΑΠΙΤΟΝΕ ΜΠΟΥΦΑΝ

kapitone
     
     
Σου προτείνω να επιλέξεις ένα καπιτονέ μπουφάν σε κλασσικό μαύρο χρώμα που θα είναι εύκολο να συνδυαστεί και αποτελεί την απόχρωση που του ταιριάζει περισσότερο καθώς αναδεικνύει την διαβάθμιση των ραφών του. Όσο μικρότερο όγκο έχει το καπιτονέ μπουφάν τόσο πιο εύκολο είναι να συνδυαστεί και να φορεθεί σε casual looks. Με ένα κλασσικό πουκάμισο σε κόκκινες και μπλε αποχρώσεις κι ένα υφασμάτινο παντελόνι μπορείς να δημιουργήσεις το ιδανικό all time classic outfit.

ΣΟΥΕΝΤ ΜΠΟΥΦΑΝ

suede
    
Δες εδώ το σουέντ μπουφάν
   
 Το σουέντ επανέρχεται από την αντρική μόδα των 70’s κι αποτελεί ένα από τα κορυφαία trends του Φθινοπώρου και του Χειμώνα της σεζόν 2019 και 2020. Μάλιστα, φέτος το trend πρωταγωνιστεί στα πανωφόρια και τα παπούτσια ενώ το ταμπά που εντάσσεται επίσης trend της περιόδου του είναι ένα από τα χρώματα που του ταιριάζει εκπληκτικά.
Μέχρι να πέσουν για τα καλά οι θερμοκρασίες, φρόντισε να έχεις προμηθευτεί το outwear που θα σε συντροφεύσει το Φθινόπωρο και τον Χειμώνα. Αν στην ντουλάπα σου δεν βρίσκεται μεγάλη ποικιλία από πανωφόρια, κάνε την έξυπνη κίνηση να επιλέξεις ένα μπουφάν ή jacket που μπορεί να σε βγάλει ασπροπρόσωπο σε πολλών ειδών εξόδους -από έναν χαλαρό καφέ μέχρι ένα επίσημο γεύμα- αλλά και στις απαιτήσεις της καθημερινότητας -από την δουλειά μέχρι και την γυμναστική- με τους κατάλληλους συνδυασμούς και την προσαρμογή των looks.