Καλάθι
Το καλάθι σας είναι άδειο
To Panda Clothing είναι στο Viber! Μπες στην ομάδα μας και κέρδισε άμεσα 5€ στην επόμενη παραγγελία σου εδώ!
🚚ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗγια παραγγελίες άνω των 50.00€ ΔΩΡΕΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΑΛΛΑΓΗ
☎️ 2117704244Ωράριο Τηλεφωνικών Παραγγελιών Δευ-Παρ 9:00-17:00

ΤΑ ΛΙΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ

Μην ψάχνεις τι ύφασμα θα έχει η επόμενη σου αγορά, όταν υπάρχει το λινό.

λινά πουκάμισα άνδρας

Στην Ελλάδα, το Καλοκαίρι πέρα από τον ήλιο, τη θάλασσα, τα νησιά και τα cocktails έχει να κάνει και τις υψηλές θερμοκρασίες. Με απλά λόγια, είναι λες και ζεις σ’ ένα φούρνο που κάποιος άναψε στο εννέα αλλά εσύ πρέπει να επιβιώσεις. Η καλύτερη λύση είναι να κλειστείς στο σπίτι με το κλιματιστικό στο φουλ, όμως, κάποιοι άνθρωποι δουλεύουν κι άλλοι θέλουν να εκμεταλλευτούν την άδεια τους για να δουν φίλους. Τι θα φορέσεις λοιπόν αν δεν θέλεις να φτάσεις στο γραφείο ή το καφέ λουσμένος στον ιδρώτα; Η απάντηση δεν είναι άλλη από το λινό!

Αρχικά είναι σημαντικό πως υπάρχουν τόσο λινά παντελόνια, όσο και λινά πουκάμισα, με αποτέλεσμα να μπορείς να φορέσεις εύκολα και γρήγορα ένα σετ στην ίδια απόχρωση. Επιπλέον, τα λινά είναι πολύ άνετα, δεν κολλάνε στο σώμα και επιτρέπουν στον αέρα να περάσει το ύφασμα, δροσίζοντας σε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μην ξεχνάς πως μπορούν να φορεθούν και στην παραλία ως beachwear αλλά και στις βόλτες στο νησί. Παλιότερα λέγαν ότι τα λινά φοριούνται μόνο στις διακοπές ή σε κάποιο resort, πλέον όμως, δεν νομίζω πως κανείς θα σε κατηγορήσει αν πας στο γραφείο μ’ ένα λινό πουκάμισο.

ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΝΟ

ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΝΟ

Το λινάρι είναι φυτό που καλλιεργείται για τις ίνες από τις οποίες κατασκευάζονται τα λινά υφάσματα. Πρόκειται για αγγειόσπερμο και ποώδες φυτό που ευδοκιμεί σε εύκρατο κλίμα. Στον φλοιό του βρίσκονται οι κλωστικές ίνες που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή νημάτων και υφασμάτων. Η ιστορία τους φτάνει μέχρι την Ασία και την νεολιθική εποχή ενώ στην Αίγυπτο οι μούμιες τυλίγονται με γάζες από λινό ύφασμα στις πυραμίδες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πάντοτε θεωρούταν εκλεκτό ύφασμα και το φορούσαν οι πλούσιοι και οι βασιλιάδες. Παρόλα αυτά αξίζει να γνωρίζεις ότι το λινάρι χρησιμοποιείται και για την κατασκευή χαρτιού ενώ οι σπόροι του έχουν μεγάλη διατροφική αξία.

ΠΩΣ ΣΙΔΕΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΛΙΝΑ

ΠΩΣ ΣΙΔΕΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΛΙΝΑ

Όλοι γνωρίζουμε πως το μεγαλύτερο μειονέκτημα του λινού είναι πως τσαλακώνεται εύκολα. Για την ακρίβεια, πολύ εύκολα! Κάποιοι βέβαια fashion experts θα πουν πως αυτή είναι κι η γοητεία καθώς δεν είναι απαραίτητο το λινό σου να είναι ατσαλάκωτο. Πως εξηγείται, όμως, το γεγονός πως αρκεί να κάτσεις για να γίνει το πουκάμισο σου, κουβάρι; Οι ίνες του λιναριού έχουν μικρή ελαστικότητα και σκληρή υφή. Γι’ αυτό τσαλακώνονται εύκολα και το σιδέρωμα τους είναι αγγαρεία.

Οι νοικοκυρές προτείνουν να σιδερώνουμε τα λινά πριν στεγνώσουν εντελώς ή αφού τα ψεκάσουμε με νεράκι. Η θερμοκρασία πρέπει να είναι υψηλή και η πίεση έντονη, κατά τη διάρκεια του σιδερώματος. Ξεκίνα το σιδέρωμα από την εσωτερική πλευρά και θα με θυμηθείς!

Περνώντας στο πλύσιμο, τα λινά μπορούν να πλυθούν φυσικά στο πλυντήρια αλλά μερικοί προτιμούν το πλύσιμο στο χέρι. Βέβαια, αν πρέπει να το στραγγίξετε, ετοιμαστείτε για μεγάλη ταλαιπωρία στο σιδέρωμα. Προσοχή το νερό να είναι χλιαρό, γιατί το λινό μαζεύει στις υψηλές θερμοκρασίες! Mην τρίβεται έντονα και μην κάνετε πλύσεις με πολλές στροφές γιατί οι ίνες θ’ αρχίσουν να φθείρονται.