ΤΑ ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΑ ΠΑΝΩΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΑ ΦΟΡΕΣΕΙΣ

Ποια είναι τα outerwear που θα σε κρατήσουν ζεστό κατά τη διάρκεια της Άνοιξης και όλες οι απαραίτητες συμβουλές για να τα φορέσεις με στυλ.

 Άνοιξη Πανωφόρι

Μπορεί η Άνοιξη να φέρνει στο μυαλό όλων μας ανθισμένα λουλούδια και ηλιόλουστες μέρες, όμως στην πραγματικότητα δεν είναι ακριβώς έτσι. Με την κλιματική αλλαγή, οι εποχές έχουν αλλάξει σημαντικά και τίποτα δεν θυμίζει ακριβώς αυτό που έχουμε στο νου μας. Ακόμη κι οι μέρες που διανύουμε, δείχνουν πως θεωρητικά βρισκόμαστε στον πρώτο μήνα του της Άνοιξης, τον Μάρτη, αλλά οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές. Ενδεχομένως μάλιστα κάνει και περισσότερο κρύο απ’ ό,τι κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου. Συνεπώς, μην περιμένεις πως έφτασαν οι μέρες που θα καταχωνιάσεις τα πανωφόρια σου μαζί με τα χειμωνιάτικα καθώς οι μέρες που θα γυρνάς με το κοντομάνικο αργούν ακόμα. Αυτό δεν σημαίνει πως θα βγάλεις την Άνοιξη με το puffer μπουφάν σου. Παρακάτω θα δούμε τα πιο κλασσικά ανοιξιάτικα πανωφόρια και πως μπορείς να τα συνδυάσεις με τον πιο στιλάτο τρόπο. 

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΠΑΝΩΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ

ΤΟ JEAN ΜΠΟΥΦΑΝ

Όσο εύκολο στους συνδυασμούς είναι το jean παντελόνι, άλλο τόσο εύκολο είναι το jean μπουφάν που φοριέται εδώ και πολλά χρόνια κατά τη διάρκεια της Άνοιξης. Μάλιστα θα δεις να το προτιμούν διαφορετικές ηλικίες. Απόφυγε τα πολλά ξεβάμματα και προτίμησε να το συνδυάσεις σε casual outfitsμε T-Shirt και sneakers. Μπορείς να το φορέσεις με πανωφόρι από πάνω ή μόνο του, όταν ο καιρός είναι καλύτερος.

TO BOMBER JACKET

 

Αποτελεί κατά πάσα πιθανότητα το πιο στιλάτο ανοιξιάτικο πανωφόρι που μάλιστα, πέρα από τα casuallooks, μπορεί να συνδυαστεί ιδανικά και στα smart casual. Τα μονόχρωμα bomber μπουφάν, έχουν λιγότερο καθημερινό χαρακτήρα ενώ τα printed μοιάζουν περισσότερο casual. Φρόντισε να μην το παρακάνεις με τα layers όταν επιλέγεις έναν bomber jacket. Ο μεγαλύτερος αριθμός επιπέδων που συστήνεται είναι τα δύο επίπεδα.

ΤΟ ΚΟΛΕΓΙΑΚΟ ΜΠΟΥΦΑΝ

 

Το varsity jacket έχει κάνει δυναμικό comeback στη μόδα και τα δύο τελευταία χρόνια το βλέπουμε παντού. Για την Άνοιξη προτείνω να προτιμήσεις τα χρώματα κι όχι απαραίτητα τις neutral αποχρώσεις που βλέπαμε παντού στο παρελθόν. Αν θέλεις να δώσεις έναν νεανικό χαρακτήρα, συνδύασε το με slim fit κομμάτια, ανοιχτόχρωμο jean και ψηλά πάνινα παπούτσια. Εναλλακτικά, τόλμησε τον συνδυασμό με πουκάμισο, chinos και μποτάκια, ανάλογα με την περίσταση και τον προορισμό σου.

ΤΟ ΔΕΡΜΑΤΙΝΟ

 

Συμπεριλαμβάνεται πλέον στα all time classic κομμάτια που κάθε άντρας αξίζει να επιλέξει για τη ντουλάπα του. Έχει μάλιστα τα μοναδικά πλεονεκτήματα να συνδυάζεται με τα περισσότερα ρούχα, να μη φεύγει από τη μόδα, να είναι ανθεκτικό και να κολακεύει τη σιλουέτα των περισσότερων ανδρών. Η πιο safe επιλογή να το συνδυάσεις είναι με λευκό μπλουζάκι, μαύρο jean και δετά πάνινα.

ΤΟ ΑΜΑΝΙΚΟ

 

Το αμάνικο μπουφάν είναι εξαιρετικά πρακτικό, όμως κατάφερε να θεωρηθεί και στιλάτο. Η γραμμή του επίσης κολακεύει το σώμα σου δημιουργώντας γραμμές. Επιπλέον, σε περίπτωση που το βάλεις στο καλάθι σου, θα σου φανεί χρήσιμο όχι μόνο την Άνοιξη αλλά και το Φθινόπωρο. Από την άλλη, θα το φορέσεις και κατά τη διάρκεια του Χειμώνα, ως επίπεδο του layering. Προτίμησε να το έχεις ανοιχτό με μακρυμάνικη μπλούζα ή κλειστό κάτω από πανωφόρι.