ΤΑ HOODIES ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΟΛΑ

Ο καιρός έχει χειμωνιάσει, οι θερμοκρασίες έχουν πέσει κι όλοι μας γεμίσαμε τις κρεμάστρες της ντουλάπας μας με ζεστά ρούχα που να μας κάνουν να νιώθουμε σαν να βγήκαμε από το σπίτι τυλιγμένοι στην κουβέρτα μας. Αν πρέπει, όμως, να ξεχωρίσουμε τον βασιλιά των χειμωνιάτικων ρούχων της ανδρικής ένδυσης, δεν είναι άλλος από τα hoodies! Τι είναι τα hoodies με απλά λόγια; Ένα φούτερ με κουκούλα. Τι το τόσο ξεχωριστό έχουν και κυριάρχησαν; Θεωρήθηκαν η επιτομή του streetwear και ξεκίνησαν στα 90’s να αναδεικνύονται σε απόλυτο trend εξαιτίας της ευκολίας και της μεταβλητότητας τους. Με λίγα λόγια, μπορείς να φορέσεις τα hoodies σου με αθλητικά ρούχα, με jeans, με tailored pants και να δεις μια ταινία στον καναπέ σου, να πεταχτείς στο περίπτερο για αναψυκτικό, να παίξεις μπάσκετ, να βγεις για καφέ ή ακόμη και να πας σ’ ένα πάρτι. Τα hoodies είναι πασπαρτού γι’ αυτό κι είναι φίλοι μας!

ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ OVERSIZED ΛΑΘΗ

Ανδρική Φούτερ Μονόχρωμη με Κουκούλα Al Franco

Μιλώντας για τα hoodies οφείλουμε να ανοίξουμε τα κεφάλαιο των oversized clothes που δεν φεύγει από τα trends αλλά κρύβει κινδύνους. Το oversized trend χρωστά την δημοφιλία του στην hip hop μουσική και την μόδα που δημιούργησε εντάσσοντας κάτι τόσο athleisure στην mainstream συμπεριφορά. Τι πρέπει να προσέξεις με τα μεγάλα ρούχα που δεν αγκαλιάζουν το σώμα; Πρώτον, διευκρίνισε την περίσταση καθώς αποτελεί must του σήμερα αλλά δεν ταιριάζει παντού. Αν οι συνδυασμοί δεν είναι το δυνατό σου σημείο, μην κάνεις πειραματισμούς σε εξόδους που απαιτούν formal επιλογές. Δεύτερον, μην υποτιμάς την ισορροπία. Όταν επιλέγεις ένα oversized item συνδύασε το με normal fit ρούχα αποφεύγοντας τα extra skinny ή τα πελώρια. Τέλος, πρέπει να καταλάβεις πως άλλο είναι τα oversized ρούχα κι άλλο τα πολύ μεγάλα ή φαρδιά. Αν κάτι είναι δύο νούμερα μεγαλύτερο από το νούμερο σου, δεν το κάνει oversized, απλά το κάνει εξαιρετικά μεγάλο καθώς δεν είναι σχεδιασμένο από την εταιρεία γι’ αυτό τον σκοπό.

ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ ΣΤΟ ΣΩΣΤΟ HOODIE

Ανδρική Μακρυμάνικη Hoody Al Franco σε 3 Χρωματισμούς

Αν βρίσκεσαι μπροστά στις κρεμάστρες ενός καταστήματος ή την σελίδα ενός e-shop ανδρικής ένδυσης, υπάρχουν μερικά κριτήρια με τα οποία θα επιλέξεις το σωστό hoodie και θα το προσθέσεις στο καλάθι σου. Αρχικά, τσέκαρε την φόρμα του hoodie που επιθυμείς. Αν ψάχνεις ένα που θα σε κρατάει ζεστό και θα κρύβεις τα χέρια στις τσέπες του φορώντας το κάτω από ένα παρκά μπουφάν, το πιο στενό hoodie που συνδυάζεται με jean jacket δεν είναι η κατάλληλη επιλογή. Έπειτα, καταστάλαξε στο ύφασμα που αναζητάς. Το fleece παραπέμπει στα 90’s, το cotton είναι πιο warm ενώ το cashmere πιο luxury. Όσο για το χρώμα, το είδος του ρούχου σηκώνει τις αποχρώσεις που τραβούν τα βλέμματα, αν θες να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα.

ΟΙ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΩΝ HOODIES

Ανδρική Φούτερ Al Franco με Τρέσα στην Κουκούλα

Βέβαια, τα hoodies έχουν τις δικές τους υποκατηγορίες όπως όλα τα είδη ρούχων. Τα smart hoodies είναι εκείνα που απέκτησαν την έγκριση της μόδας παρά την αθλητική τους ενέργεια τα οποία συνδυάζονται με tailored παντελόνια και overcoats ενώ προτιμώνται σε neutral αποχρώσεις. Τα καθημερινά hoodies έχουν μια θέση στην casual ντουλάπα κάθε άντρα και συχνά δεν φέρουν prints ή logos και ταιριάζουν με jeans και stylish φόρμες. Τα streetwear hoodies μοιάζουν να έρχονται από την πρώτη εποχή του ρούχου που σχετιζόταν με το sportswear και φέρουν στάμπες κι έντονα χρώματα.

ΠΩΣ ΝΑ ΣΥΝΔΥΑΣΕΙΣ ΤΟ HOODIE ΣΟΥ

Ανδρική Φούτερ Μονόχρωμη με Κουκούλα

Ξέφυγε από τα στεγανά και σκέψου με ανοιχτό μυαλό ακόμη και στους συνδυασμούς των ρούχων. Τα hoodies μπορεί να σου φανούν εξαιρετικά χρήσιμα σε layered looks τα οποία θα σε κρατήσουν ζεστό αλλά θα σε κάνουν να δείξεις και in fashion. Ένα λευκό μπλουζάκι με μία cotton ζακέτα κι ένα overcoat με χρώμα αποτελούν την επιτομή. Αν πάλι θέλεις να παίξεις σε athleisure επιλογές, δεν έχεις παρά να καταφύγεις σε έξυπνους συνδυασμούς που όμως δεν θα σε κάνουν σαν να δείχνεις λες και μόλις βγήκες από το γυμναστήριο. Φόρεσε ταιριαστά joggers και λευκά sneakers για να δείξεις minimal και να νιώσεις άνετος. Η επόμενη εναλλακτική σου έχει να κάνει με το leather jacket που μοιάζει να φτιάχτηκε για να φοριέται με hoodies και μονόχρωμα T-Shirt. Όσο για τα παπούτσια μπορείς να καταφύγεις στην ασφαλή λύση των chelsea boots. Εκείνο που εκπλήσσει πολλούς είναι πως αν κάνεις την σωστή επιλογή hoodie μπορείς να το φορέσεις με κοστούμι ακόμη και blazer.