ΤΑ ΑΜΑΝΙΚΑ ΑΝΔΡΙΚΑ ΜΠΟΥΦΑΝ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΖΕΣΤΟ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Τα αμάνικα μπουφάν γιλέκα είναι η λύση στις χαμηλές θερμοκρασίες του Φθινοπώρου.

ΤΑ ΑΜΑΝΙΚΑ ΑΝΔΡΙΚΑ ΜΠΟΥΦΑΝ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΖΕΣΤΟ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Μας χωρίζουν λίγες μέρες από την επίσημη έναρξη του Φθινοπώρου και την λήξη του Καλοκαιριού. Όσο κι αν αυτό ακούγεται κάπως δυσάρεστο, δεν υπάρχουν περιθώρια ανατροπής. Αρκεί να το πάρεις απόφαση πως με τον Σεπτέμβρη επιστρέφουν κι οι υποχρεώσεις. Όπως και να’ χει εκείνος που θα κάνει την διαφορά θα είναι αυτός που έχει προνοήσει και βάλει τις υποθέσεις του σε τάξη. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με την ντουλάπα μας. Μην περιμένεις να ξεχωρίσεις για το στυλ σου, αν δεν έχεις οργανώσει τα φθινοπωρινά σου ρούχα. Τώρα είναι η στιγμή να εντοπίσεις τις ελλείψεις για να προμηθευτείς τα απαραίτητα. Κι όταν μιλάμε για basic και must have, μιλάμε για αμάνικο ανδρικό μπουφάν. Τι το κάνει απαραίτητο; Οι θερμοκρασίες που δεν δικαιολογούν παρκά ή παλτό αλλά ούτε και την απουσία overcoat.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΜΑΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΜΠΟΥΦΑΝ ΓΙΛΕΚΟ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΜΑΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΜΠΟΥΦΑΝ ΓΙΛΕΚΟ

Ανοίγοντας το κεφάλαιο της ιστορίας του αγαπημένου puffer jacket γιλέκου, θα πρέπει να ανατρέξουμε στην πορεία κάθε στοιχείου ξεχωριστά στην βιομηχανία της μόδας. Θα ξεκινήσω με το φουσκωτό μπουφάν που αποδεικνύεται εξίσου βολικό όσο και στυλάτο. O Charles James ήταν ο πρώτος που σχεδίασε το puffy jacket αλλά σε γυναικεία εκδοχή και με πρώτη ύλη το λευκό σατέν. Έπρεπε να φτάσει το 1952 για να υιοθετήσουν το σχέδιο οι σκιέρ των Άλπειων αλλά η Norma Kamali ήταν η Αμερικανίδα σχεδιάστρια που του έδωσε την μορφή που γνωρίζουμε σήμερα. Για άλλη μια φορά η hip hop σκηνή των 90’s έφερε τα ογκώδη μπουφάν στην μόδα της καθημερινότητας και από εκεί υπερπήδησαν στην υψηλή μόδα. Όσο για την σημερινή τους απήχηση, ας πούμε ένα ευχαριστώ στο Kanye West και τον Drake. 

Ας κάνουμε, όμως, και μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία του γιλέκου που αποτελεί το πιο νοσταλγικό ρούχο της ανδρικής γκαρνταρόμπας. Η λέξη προέρχεται από την γαλλική λέξη cardigan που σημαίνει ζακέτα και προδίδει την δημοφιλία τους στους ευρωπαίους αγρότες του 15ου αιώνα. Τα δερμάτινα jacket δίχως μανίκια επέτρεπαν στους αγρότες την μέγιστη ελευθερία κινήσεων. Άλλωστε αυτός είναι ο λόγος που τα αγαπάμε τόσο ακόμη και σήμερα!

ΤΑ ΑΜΑΝΙΚΑ ΜΠΟΥΦΑΝ ΤΟΥ 2020

ΤΑ ΑΜΑΝΙΚΑ ΜΠΟΥΦΑΝ ΤΟΥ 2020

Το αμάνικο μπουφάν είναι εξαιρετικά δημοφιλές γι’ αυτό και θα βρεις διαφορετικά είδη, χρώματα, σχέδια και υφάσματα στην αγορά. Σίγουρα, πρέπει να του δώσεις μια ευκαιρία, αρκεί να συνηθίσεις στην ερώτηση «Μα καλά δεν κρυώνουν τα χέρια σου;»! Το μαύρο αμάνικο puffer vest έχει το πλεονέκτημα πως πηγαίνει με όλα και συμφέρει. Επιπλέον, μπορείς να το φορέσεις τόσο σε smart casual outfit όσο και σε athleisure. Έπειτα θα βρεις το πολύ ελαφρύ vest που είναι ό,τι πρέπει για τις μέρες που δεν κάνει ούτε κρύο ούτε ζέστη. Θα σου πρότεινα να το δοκιμάσεις και σαν mid-layer πάνω από ένα πουκάμισο και κάτω από ένα σακάκι ή ανάμεσα από μια αθλητική μπλούζα κι ένα μπουφάν με μακρύ μανίκι. Ειδική αναφορά απαιτείται και στο αμάνικο γιλέκο του εκδρομέα που είναι αυτό που χρειάζεσαι στις εξορμήσεις του Σαββατοκύριακου. Όχι μόνο θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο στην αλλαγή θερμοκρασίας από την πόλη στο βουνό αλλά θα σου επιτρέψει και να κάνεις τις δραστηριότητες που αγαπάς, είτε πρόκειται για ποδηλασία, ορειβασία ή περπάτημα. Σ’ αυτή την περίπτωση, προτιμώνται τα έντονα χρώματα και το φερμουάρ ακόμη και στις τσέπες. Κλείνοντας, θα αναφέρω το αμάνικο γιλέκο που βολεύει όσους θέλουν να προβάλουν τα χρήματα τους, επιδίωξη που εξυπηρετεί η logomania της εποχής. 

Όποιος κι αν είναι ο σκοπός ή ο προορισμός σου, θυμήσου ότι ένα αμάνικο τζάκετ είναι μεγαλύτερο στιλιστικό challenge σε σχέση μ' εκείνο με τα μανίκια. Αυτό γιατί πολλές φορές το γιλέκο σου βρίσκεται στο μεσαίο επίπεδο και απαιτεί σωστό layering, την πιο δύσκολη υπόθεση των στυλιστικών συνδυασμών.