ΠΩΣ ΝΤΥΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΑΣ ΣΤΙΛΑΤΟΣ ΑΝΤΡΑΣ ΣΤΑ 20 ΤΟΥ

Η πρώτη δεκαετία μετά την ενηλικίωση είναι η πιο δύσκολη για να βρεις το στυλ σου.

ΠΩΣ ΝΤΥΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΑΣ ΣΤΙΛΑΤΟΣ ΑΝΤΡΑΣ ΣΤΑ 20 ΤΟΥ

Κάποιοι θα πουν πως η δεκαετία των 20s είναι η καλύτερη ηλικία της ζωής σου. Δεν ξέρω αν ισχύει αυτό για όλους τους άντρες. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν πρόκειται για την καλύτερη περίοδο για το στυλ σου. Ας μην ξεχνάμε πως πρέπει να έχεις διαμορφώσει προσωπικότητα για να διαμορφώσεις προσωπικό στυλ κι αυτό δεν είναι κάτι που συνήθως τ’ αγόρια το κάνουν πριν τα 30. Από την άλλη, μιλάμε για τα χρόνια που δεν έχεις σταθεί στα πόδια σου κι αντιμετωπίζεις τις μεγαλύτερες οικονομικές δυσκολίες. Πως να επενδύσεις στα ρούχα, όταν δεν έχεις καλά – καλά καλύψει τα βιοτικά σου έξοδα;

Κι αυτά δεν είναι τα μόνο προβλήματα. Τι να φορέσεις όταν ξαφνικά γίνεσαι από μαθητής, φοιτητής ή εργαζόμενος; Τι μπορεί να μη μοιάζει παιδικό πάνω σου αλλά ούτε και μεγαλίστικο; Πως να είσαι στιλάτος στα 20 όταν οι συνομήλικοι σου φοράνε μόνο ότι είναι μαζικό ή κάνουν την επανάσταση τους μέσα από το ντύσιμο τους με τρόπο που δεν σε εκφράζει; Με απλά λόγια, το βασικό ερώτημα είναι «πως ντύνεται σήμερα ένας στιλάτος άντρας στα 20 του;».

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να ξεκινήσεις να διαβάζεις…

Μπορεί να έχεις κάνει εδώ και πολλά χρόνια τα πρώτα σου βήματα στον κόσμο, αυτή όμως είναι η κατάλληλη ηλικία να κάνεις τα πρώτα σου βήματα στην μόδα. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να ξεκινήσεις να διαβάζεις… και δεν μιλώ για βιβλία με την ιστορία της μόδας αλλά μερικές σημαντικές πληροφορίες για τους συνδυασμούς των χρωμάτων ή τις τάσεις κάθε εποχής. Ξεχωρίζοντας απ’ όλες αυτές τις πληροφορίες τι σου αρέσει και τι όχι και με πολύ πειραματισμό, θα βρεις τι σου ταιριάζει διαμορφώνοντας σταδιακά το προσωπικό σου στυλ.

Βρες τα icons σου στη μόδα και προσπάθησε να αντιγράψεις το στυλ τους μέχρι να το φέρεις στα μέτρα σου και να τα προσαρμόσεις στην προσωπικότητα σου. Λάβε, βέβαια, υπόψη την καθημερινότητα τους αλλά και τη συνθήκη στην οποία επιλέγουν ένα outfit. Δεν μπορείς να υιοθετήσεις ένα look που φόρεσε ο αγαπημένος σου τραγουδιστής στο LA σε μια βόλτα για καφέ στην Αθήνα. Ίσως, μια καλή λύση εδώ είναι να κάνεις μερικά follow στο Instagram όπου οι άνθρωποι δείχνουν περισσότερα στιγμιότυπα από την καθημερινότητα τους.

Ακόμη και στα βασικά κομμάτια δεν υπάρχει κανένας λόγος να επενδύσεις σε μεγάλα brands, αν δεν το σηκώνει η τσέπη σου.

Όπως σου έχω ξαναπεί, είμαι μεγάλος υποστηρικτής των basics από εκεί πρέπει να ξεκινήσει καθένας που ξεκινά να χτίζει την ντουλάπα του. Ακόμη και στα βασικά κομμάτια δεν υπάρχει κανένας λόγος να επενδύσεις σε μεγάλα brands, αν δεν το σηκώνει η τσέπη σου. Φρόντισε μόνο να συνδυάζουν την καλή σχέση ποιότητας και τιμής. Από εκεί και πέρα θα συμπληρώνεις σταδιακά κομμάτια που σχετίζονται με τις τάσεις κι άλλα που σου «γυαλίζουν» ή μένουν στο μάτι.

Μιας και μιλάμε για τα χρήματα που διαθέτεις για τα ρούχα, οφείλω να ξεκαθαρίσω ένα πράγματα: δεν χρειάζεται να ξοδέψεις πολλά για να κάνεις τη διαφορά. Αρκούν τα σιδερωμένα ρούχα, η επίσκεψη στον ράφτη για να τα φέρει στα μέτρα σου και τα προσεγμένα παπούτσια για να θεωρηθείς ένας στιλάτος άντρας ακόμη και στα 20 σου.