ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΑΝΔΡΙΚΟ ΡΟΛΟΙ

Σπάνια κάποιος έχει μεγάλη συλλογή από ρολόγια κι έτσι οι άνδρες συνηθίζουν να επιλέγουν ένα κομμάτι το οποίο φορούν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μιας και δεν αλλάζουμε τα ρολόγια σαν τα πουκάμισα, είτε πρόκειται για κάποιο ακριβό είτε για κάποιο οικονομικό item, χρειάζεται σκέψη κι ενημέρωση πριν προβούμε σε κάποια αγορά. Ο απόλυτος οδηγός αγοράς του ανδρικού ρολογιού θα σου λύσει τα χέρια και θα σου προσφέρει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες πριν προβείς στην παραγγελία σου.

Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΡΟΛΟΓΙΟΥ

Η κίνηση του ρολογιού έχει να κάνει με τον εσωτερικό μηχανισμό του και τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνει ενέργεια ώστε να μην σταματά παρά την πάροδο του χρόνου.

Η κίνηση με χαλαζία συνδέεται με την μπαταρία από την οποία αντλεί ενέργεια ώστε να συνεχίσει τις ταλαντώσεις του και να διατηρεί τον σταθερό ρυθμό των δεικτών του ρολογιού.

Η μηχανική κίνηση έχει να κάνει με το ελατήριο περιέλιξης που παράγει ενέργεια για το γρανάζι αλλά χρειάζεται κούρδισμα.

Οι αυτόματες κινήσεις διαφέρουν από την προηγούμενη κατηγορία με την έννοια πως το κούρδισμα γίνεται αυτόματα. Οι στροφές και τα γρανάζια κουρδίζουν το ελατήριο με αποτέλεσμα να λειτουργεί σε βάθος χρόνου δίχως ανθρώπινη παρέμβαση με μοναδικό μειονέκτημα το χάσιμο ορισμένων δευτερολέπτων ανά χρονικά διαστήματα.

Τέλος, οι υβριδικές κινήσεις αποτελούν πρόσφατη ανακάλυψη των εταιρειών ρολογιού που διαφέρουν ανά κομμάτι και συγκεντρώνουν τα πλεονεκτήματα όλων των προηγούμενων κατηγοριών.

Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΣΟΥ ΚΑΙ Ο ΤΥΠΟΣ ΤΟΥ ΡΟΛΟΓΙΟΥ

Ένα ρολόι λέει πολύ περισσότερα από την ώρα και αναφέρομαι στον χαρακτήρα ενός άντρα και το στυλ του. Συνεπώς, η επιλογή σου πρέπει να αντικατοπτρίζει την προσωπικότητα σου και να ταιριάζει στον τρόπο ζωής σου. Μην ξεχνάς πως θα φοράς το ρολόι περισσότερη ώρα κατά την διάρκεια της ημέρας από το αγαπημένο σου ζευγάρι παπούτσια ή ακόμα και τα γυαλιά ηλίου σου που πηγαίνουν με όλα.

Το αναλογικό ρολόι φέρει τρεις δείκτες που αντιπροσωπεύουν την ώρα, τα λεπτά και τα δευτερόλεπτα.

Το ψηφιακό ρολόι δεν έχει δείκτες καθώς αντικαθίστανται με τα ψηφιακά νούμερα που εμφανίζονται στο καντράν.

Το ρολόι χρονογράφος ανήκει στην οικογένεια των χρονομέτρων και μπορείς να το αναγνωρίσεις από τους τρεις κύκλους πίσω από το καντράν και το κουμπί κίνησης και παύσης στο πλάι του.

Το καταδυτικό ρολόι είναι φτιαγμένο για υποβρύχιες καταδύσεις και εξυπηρετεί όσους αγαπούν τις βουτιές συνήθως μέχρι τα 200 μέτρα όπου και παραμένει αδιάβροχο.

Το ρολόι για τους λάτρεις της μόδας αποτελεί ένα ακόμη αξεσουάρ που, όμως, ανήκει στα must have.

Τα αθλητικά ρολόγια είναι πιο ανθεκτικά καθώς προορίζονται για ανθρώπους που αγαπούν τα extreme sports ή η εργασία τους δεν τους επιτρέπει να φορούν ένα κλασσικό ρολόι το οποίο σύντομα θα φθειρόταν ή θα έσπαγε. Έχουν μεγάλο όγκο ο οποίος συνδέεται με τις δικλείδες ασφαλείας που έχουν προσθέσει οι κατασκευαστές του για να το διατηρήσουν άτρωτο.

Το smartwatch αποτελεί απότοκο της ανάπτυξης της τεχνολογίας και της κυριαρχίας της στην καθημερινή μας ζωή. Έχει τα περισσότερα πλεονεκτήματα σε σχέση με τα προηγούμενα ρολόγια και τις μεγαλύτερες δυνατότητες καθώς συνδέεται με το κινητό, απαντά σε κλήσεις, μετρά τους σφυγμούς και τα βήματα σου ενώ εξυπηρετεί όσους γυμνάζονται και ασκούνται. 

ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΡΟΛΟΓΙΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΩΡΟΛΟΓΟΠΟΙΙΑ

Ο χρονογράφος, στην ορολογία της υψηλής ωρολογοποιίας δεν αναφέρεται αποκλειστικά και μόνο στο χρονόμετρο που όλοι γνωρίζουμε. Ο ελβετικός όρος COSC έχει να κάνει με την λειτουργία υψηλής ακρίβειας που δεν χάνει δευτερόλεπτο ακόμη κι υπό αντίξοες συνθήκες. Το κλασσικό χρονόμετρο αποδίδεται με τον όρο stopwatch με την έννοια πως διαθέτει ενσωματωμένη λειτουργία έναρξης και παύσης.  
 
Ένα ρολόι GMT δείχνει την ώρα σε διαφορετικές ζώνες ώρας. Διαθέτει, δηλαδή, δύο νταμπλώ με πλήρη περιστροφή 24 ωρών σε ζώνες ώρες της επιλογής σου.


 
Το ημερολόγιο στα ρολόγια επιτυγχάνεται μέσα από τρία μικρά παράθυρα που, εκτός από την ώρα, δείχνουν την ημερομηνία, την ημέρα της εβδομάδας και τον μήνα.  
 
Κάθε ταξιδευτής που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να κατέχει ένα worldtimer ρολόι που δείχνει την ώρα σ΄ όλες τις πρωτεύουσες του πλανήτη μέσα από τις 24 ζώνες ώρες της γης.

ΤΟ ΛΟΥΡΑΚΙ Ή ΤΟ ΜΠΡΑΣΕΛΕ ΤΟΥ ΡΟΛΟΓΙΟΥ

Όλοι κοιτούν το σχέδιο του ρολογιού ενώ το λουράκι, που αγκαλιάζει τον καρπό, καλύπτει μεγάλο μέρος του κομματιού και παίζει σημαντικό ρόλο στην αισθητική του.

To ΝΑΤΟ λουράκι παίρνει το όνομα του από το Βρετανικό Υπουργείο Αμύνης κι όχι από την διατλαντική συμμαχία άμυνας. Αυτό το λουρί είναι λειτουργικό καθώς αποδεικνύεται εύκολο και γρήγορο στην χρήση και εξαιρετικά σταθερό καθώς δεν εγκαταλείπει με τίποτα τον καρπό σου.

Το μπρασελέ είναι συνήθως ατσάλινο και κυκλοφορεί σε χρώματα όπως το χρυσό, το ασημί και rose gold.

Το λουράκι από καουτσούκ θα το συναντήσεις συνήθως στα καταδυτικά ρολόγια ενώ η δημοφιλία του αυξάνεται και στις smart casual επιλογές.

Το δερμάτινο λουράκι είναι all time classic και πάντα in fashion ενώ στο είδος του θα βρεις τις περισσότερες επιλογές σε χρώματα και σχέδια.