ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΠΕΤΣΕΤΑ ΘΑΛΑΣΣΗΣ, BACKPACK ΚΑΙ ΚΑΠΕΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

Μπορείς να είσαι στιλάτος στην θάλασσα και την πισίνα, αρκεί να κάνεις τις σωστές επιλογές.

ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΠΕΤΣΕΤΑ ΘΑΛΑΣΣΗΣ, BACKPACK ΚΑΙ ΚΑΠΕΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

Το καλοκαίρι, επιτέλους, ήρθε και παρότι ο καιρός δεν ανταποκρίνεται στην προσδοκίες μας, τα μπάνια στην θάλασσα είναι ο καλύτερος τρόπος διαφυγής ώστε να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας για τον Χειμώνα. Η βασική διαφορά στις στιλιστικές επιλογές της παραλίας είναι πως πολλοί άντρες που προσέχουν το ντύσιμο τους, φοράνε ό,τι βρουν στην θάλασσα ενώ άλλοι που διαλέγουν με προσοχή τα ρούχα τους, ξεκινάνε για μπάνιο έχοντας προσέξει την κάθε λεπτομέρεια. Πως εξηγείται, όμως, αυτή η περίεργη κατάσταση; Ορισμένοι βλέπουν την παραλία σαν έναν τρόπο χαλάρωσης όπου δεν θέλουν τίποτα να τους απασχολεί, πόσο μάλλον ο συνδυασμός του μαγιό με την πετσέτα. Για άλλους, όμως, η παραλία, το φαγητό που ακολουθεί, η βόλτα και το ποτό στο beach bar είναι μια καλή αφορμή για φλερτ και νέες γνωριμίες.

Εκεί είναι, λοιπόν, που πρέπει να δείξεις τον καλύτερο σου εαυτό γιατί καλώς ή κακώς η εμφάνιση είναι που παίζει ρόλο στο να γίνει το πρώτο βήμα. Σ΄ αυτό το σημείο, όμως, πρέπει να δείξεις προσοχή καθώς οι άνθρωποι δεν έλκονται από κάποιον που κάνει υπερπροσπάθεια σ’ ένα μέρος που προορίζεται για την αναζωογόνηση και το αίσθημα της πληρότητας με απλά πράγματα όπως ο ήλιος, η θάλασσα κι η καλή παρέα. Γι’ αυτό, για μένα, το μυστικό είναι να προσέξεις τους συνδυασμούς και τα κομμάτια που θα επιλέξεις να πάρεις μαζί σου, αλλά το τελικό σύνολο να μοιάζει σαν να βγήκε αβίαστα σε μερικά δευτερόλεπτα μπροστά από την ντουλάπα σου.

Όσον αφορά, τις αγορές σου για την παραλία πρέπει να σκεφτείς πως θα σε ακολουθούν κατά την διάρκεια του Καλοκαιριού και ενδεχομένως και του επόμενου. Σπάνια, ένας άντρας έχει παραπάνω από μία πετσέτα θαλάσσης ή πάνω από ένα ζευγάρι σαγιονάρες. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να προσέξεις τι θα βάλεις στο καλάθι σου καθώς θα σε συντροφεύει για καιρό. Επιπλέον, όπως, καταλαβαίνεις θα πρέπει ό,τι παίρνεις μαζί σου στην παραλία να έχει μία συνάφεια. Δεν λέω φυσικά να επιλέγεις σετ αλλά καλό είναι το μαγιό σου να ταιριάζει αισθητικά με το backpack σου. Άλλωστε, υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για τα ρούχα που παίρνουμε μαζί μας στην παραλία. Εννοείται πως πολλοί άνθρωποι, που πηγαίνουν στην θάλασσα με τα αθλητικά τους, όχι μόνο τα φθείρουν αλλά φορώντας τα με πόδια που δεν έχουν στεγνώσει εντελώς, τους δίνουν άσχημη οσμή. Κατ’ αναλογία, δεν παίρνεις μαζί σου το αγαπημένο σου backpack που μπορεί να είναι γεμίσει άμμο ή να ξεβάψει από την έκθεση στον ήλιο.

ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΠΕΤΣΕΤΑ ΘΑΛΑΣΣΗΣ

ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΠΕΤΣΕΤΑ ΘΑΛΑΣΣΗΣ

Υπάρχει τεράστια ποικιλία σε πετσέτες θαλάσσης στην αγορά. Η αλήθεια είναι πως μερικοί άντρες προτιμούν τις μονόχρωμες και σκούρες ενώ άλλοι αγαπούν γενικά τα χρώματα στην θάλασσα είτε πρόκειται για το μαγιό τους, είτε για την πετσέτα τους. Τι πρέπει να προσέξεις; Είναι σημαντικό η πετσέτα σου να είναι μεγάλη, δηλαδή να ξεπερνά τα 120cm, και σχετικά πλατιά. Από την άλλη, πρέπει να είναι ελαφριά ώστε να μην επιβαρύνει τις αποσκευές σου είτε αν πρόκειται να επιβιβαστείς σ΄ ένα αεροπλάνο, είτε αν πρόκειται να την κουβαλήσεις με κάποιο άλλο μέσο μαζικής μεταφοράς. Αν θέλεις την γνώμη μου, μην επιλέξεις κάποια από εκείνες που αποδεικνύονται see through καθώς μπορεί να θελήσεις να την χρησιμοποιήσεις σαν κάλυψη για να αλλάξεις μαγιό ή σαν παρεό.

Σκοπός όμως δεν είναι μονάχα να διαλέξεις μια πετσέτα παραλίας αλλά και να την διατηρήσεις όπως την αγόρασες. Μετά το μπάνιο, απλώστε την για να στεγνώσει και μόνο αφού είναι έτοιμη βάλτε την στο πλυντήριο. Πριν, βέβαια, τίναξε την καλά ώστε να φύγει η άμμος κι απέφυγε το μαλακτικό που τις καταστρέφει. Αν δεις ότι η πετσέτα σου σκληραίνει, άφησε την να μουλιάσει σε λευκό ξίδι και νερό.

ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΚΑΠΕΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΚΑΠΕΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

Αρχικά πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι το καπέλο δεν είναι προαιρετικό στην παραλία καθώς δεν έχω γνωρίσει άντρα που να κουβαλά αντιηλιακό για το τριχωτό της κεφαλής. Αν έχεις φύγει από την παραλία κι έχεις νιώσει το κεφάλι σου να παίρνει φωτιά είναι επειδή η ηλιακή ακτινοβολία χτυπά απευθείας την ρίζα των μαλλιών σου με αποτέλεσμα να πρέπει να την προστατεύσεις. Ένα καπέλο μπορεί να σε σώσει! Θα σου έλεγα να επιλέξεις ένα ψάθινο μόνο αν συμβαδίζει με το υπόλοιπο σου στυλ, δηλαδή εσπαντρίγες ή σανδάλι, αεράτο πουκάμισο και γενικότερα μποέμικες επιλογές. Διαφορετικά, παίξε safe μ’ ένα κασκέτο που θα συνδυάσεις με τα χρώματα του μαγιό σου ή ακόμη πιο safe μ’ ένα μονόχρωμο.

ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΤΣΑΝΤΑ ΘΑΛΑΣΣΗΣ Ή BACKPACK

ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΤΣΑΝΤΑ ΘΑΛΑΣΣΗΣ Ή BACKPACK

Πρώτα να ξεκαθαρίσω πως δεν μπορείς να πάρεις στην θάλασσα το backpack που μπορεί να φοράς στο σχολείο ή την δουλειά. Όχι μόνο θα γεμίσει άμμο αλλά και θα ξεθωριάσει. Επιπλέον, τα πράγμα που παίρνουμε μαζί μας σπάνια στεγνώνουν εντελώς πριν μπουν στην τσάντα με αποτέλεσμα να αποκτά μια άσχημη οσμή, αν δεν προσέξουμε. Αν θες την συμβουλή μου, επέλεξε ένα μονόχρωμο σακίδιο για την παραλία που είναι εύκολο στην μεταφορά, δεν δεσμεύει τα χέρια σου και μπορείς να το κρατήσει για περισσότερα από ένα Καλοκαίρια, αφού το σχέδιο του δεν φωνάζει όπως ένα πολύχρωμο ή κάποιο με χαρακτηριστικό μοτίβο.