ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑ TA JEANS ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΥΛ ΤΟΥΣ

Το αγαπημένο ένδυμα όλων των ανδρών έχει τους δικούς του κανόνες.

ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑ TA JEANS ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΥΛ ΤΟΥΣ

Αν κάνεις μια αναδρομή στο παρελθόν και σκεφτείς τον εαυτό σου από το Δημοτικό έως και σήμερα, δύσκολα θα βρεθεί περίοδος που η ντουλάπα σου δεν είχε τουλάχιστον ένα τζιν. Αν, λοιπόν, χρειάζεται να γνωρίζεις μερικά πράγματα για κάποιο από τα ρούχα σου, αυτό είναι σίγουρα το τζιν. Δίχως αμφιβολία, η εκάστοτε μόδα της εποχές έχει παρέμβει πάνω του. Τόσο στον δρόμο όσο και την αγορά έχεις εντοπίσει εκατοντάδες παραλλαγές του αγαπημένου παντελονιού, όμως το κλασσικό κομμάτι αποτελεί εκείνο το ρούχα που μπορεί ν’ αντέξει για χρόνια και να φορεθεί επανειλημμένα. Γι’ αυτό τον λόγο, σου ετοίμασα ένα οδηγό μ’ όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για το στυλ, το ύφασμα και το είδος του jean που αναζητάς ώστε να βρεις ακριβώς αυτό που είχες φανταστεί. Για κάθε jean θα βρεις και χρήσιμες συμβουλές για να το συνδυάσεις.

ΤΟ ΣΤΥΛ ΤΟΥ ΤΖΙΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΦΟΡΕΣΕΙΣ

Jeans Μαύρο με Σκισίματα στα Γόνατα (115)

Το τζιν με κανονική γραμμή ή regular είναι το απλό παντελόνι που μπορείς να φορέσεις δίχως να σε στενεύει ή να δείχνει πολύ φαρδύ. Σ’ αυτή την περίπτωση, φρόντισε να είναι στο νούμερο γιατί μπορεί εύκολα να δείξει παλιομοδίτικο… σαν να το δανείστηκες από τον μπαμπά σου. Θα σου έλεγα να το συνδυάσεις με ορειβατικά μποτάκια και overshirts, δηλαδή πουκάμισα που θυμίζουν περισσότερο jackets. Όπως κι αν επιλέξεις ολοκληρώσεις το outfit σου, προσπάθησε να αποφύγεις τα ξεβάμματα, ιδίως αν έχεις παραπανίσια κιλά.

Θα προσχωρήσω στην ίσια γραμμή ή straight που αποτελεί την κλασσική και διαχρονική επιλογή κι είναι εξαιρετικά  ασφαλής στον συνδυασμό. Αν σου κάνει στην μέση, τότε για το μήκος μπορείς να γυρίσεις τα ρεβέρ και να το ταιριάξεις με sneakers.

Jeans Senior Σκούρο Μπλε με Σκισίματα (3113)

To στενό ή slim jean είναι η πιο μοντέρνα εκδοχή του που αγαπιέται από τους νέους, δίχως να σημαίνει πως περιορίζεται μονάχα σ’ αυτούς. Πηγαίνει στους περισσότερους σωματότυπους, καθώς οι άνδρες συσσωρεύουν τα  κιλά συνήθως στην περιοχή της κοιλιάς κι όχι στα πόδια. Θα μου άρεσε να το συνδυάσεις με πλεκτές μπλούζες για καθημερινές χειμωνιάτικες εξόδους αλλά και με loafers για πιο επίσημες περιστάσεις. Εδώ που τα λέμε, με μερικά αξεσουάρ στο πορτμπακάζ του αυτοκινήτου, μπορείς να το φορέσεις από το πρωί έως και το βράδυ.

Ανδρικό Παντελόνι Senior με Λάστιχο και Σκισίματα (3119)

Τα skinny jeans δεν είναι για όλους. Αν κάτι πρέπει να θυμάσαι γι’ αυτά είναι η παραπάνω θέση. Κακά τα ψέματα, από τα 00’s έως και σήμερα κερδίζουν συνεχώς έδαφος. Δεν θα σου κρύψω πως είναι πιο εύκολο να τα φορέσουν νεότεροι άνδρες αλλά υπάρχει τρόπος να τα υποστηρίξουν και μεγαλύτεροι. Σε κάθε περίπτωση, φρόντισε να έχεις τις τσέπες άδειες και να προτιμάς πιο φαρδιά ρούχα στο επάνω μέρος.

Τα φαρδιά ή wide-leg παντελόνια είναι πιο ογκώδη και σίγουρα πιο βολικά. Είναι σημαντικό να επιτύχεις την ισορροπία προτιμώντας μπλουζάκια και φούτερ σε κανονική γραμμή, ούτε υπερβολικά στενά ούτε και υπερβολικά φαρδιά. Τα υπερμεγέθη sneakers με την μεγάλη σόλα που μονοπωλούν το street style είναι ό,τι πρέπει γι’ αυτά τα παντελόνια.