Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ

Αυτά τα παντελόνια θα σου δώσουν στυλ αρκεί να τα φορέσεις σωστά.

Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ

Το φετινό Καλοκαίρι, συμβαίνει κάτι διαφορετικό με την ανδρική μόδα. Κάνουν τη διαφορά εκείνοι που προσέχουν τα παντελόνια τους, όσο και τα tops τους. Με απλά λόγια, θα ξεχωρίσουν εκείνοι που δεν φοράνε απλώς ένα κλασσικό τζιν ή μια βερμούδα. Το χρέος μας, βέβαια, το κάναμε και απέναντι σ’ εκείνους που επιλέγουν τον ασφαλή δρόμο γράφοντας για τα jeans του Καλοκαιριού. Πάμε, όμως, να δούμε μαζί τα καλοκαιρινά εκείνα παντελόνια που θα σε προστατεύσουν απ’ το να σκάσεις από την ζέστη και θ’ αναδείξουν την εμφάνιση σου.

ΛΙΝΑ

Εκεί που τα περασμένα χρόνια ο κόσμος έγκωσε από τα λινά, πάψαμε να τα βλέπουμε ακόμη και στα νησιά. Τα τελευταία χρόνια έκαναν την επανεμφάνιση τους σε μερικά resort και παραλίες και πλέον έκαναν δυναμικό come back σε όλα τα χρώματα, ακόμη και μέσα στην πόλη. Εδώ που τα λέμε είναι τέτοιος ο καύσωνας φέτος που αν το λινό σου είναι καλό δύσκολα θα σου επιτρέψει να ιδρώσεις. Τα λινά παντελόνια έχουν την μοναδική ιδιότητα να επιτρέπουν στον αέρα να εισέλθει και να απορροφούν γρήγορα τον ιδρώτα. Κάτι ακόμα που μου αρέσει με τα λινά είναι πως αν έχουν προσεγμένη γραμμή και ωραίο τελείωμα μπορούν να σε βγάλουν ασπροπρόσωπο και σε casual αλλά και σε formal περιστάσεις. Κανείς δεν θα σε παρεξηγήσει αν πας σ’ ένα interview τον Ιούλιο με λινό παντελόνι. Άσε που είναι πολύ καλύτερο από το να σκάσεις μύτη με ιδρωμένες μασχάλες. Θέλεις να μάθεις κι ένα μυστικό; Οι γήινες – ξεβαμμένες αποχρώσεις προτείνονται τις πρωινές – μεσημεριανές ώρες ενώ οι πιο σκούρες και έντονες παλέτες για το απόγευμα και το βράδυ.

CHINOS

CHINOS

Τα chinos είναι το πιο δημοφιλές παντελόνι των τελευταίων ετών και πλέον φοριέται όλο τον χρόνο, τόσο το Καλοκαίρι, όσο και τον Χειμώνα. Βέβαια, επειδή η θερμοκρασία παίζει περίεργα παιχνίδια, τσέκαρε την σύνθεση του υφάσματος και προτίμησε τα πιο lightweight chinos που δεν κολλάνε στα πόδια σου. Τα κοντομάνικα πουκάμισα με τα bold μοτίβα και τα αθλητικά sneakers του πάνε πολύ, όπως και οι neutral αποχρώσεις.

ΦΑΡΔΙΑ

Πρόκειται για το αγαπημένο μου trend, όσον αφορά τα παντελόνια. Πραγματικά, τα τελευταία χρόνια, βλέπαμε παντού και πάντα skinny παντελόνια. Φέτος παίρνουν εκδίκηση τα wide leg. Μπορούν να κάνουν οποιονδήποτε άντρα να δείξει στυλάτος, δίχως να χρειαστεί να πειραματιστεί με τα χρώματα. Άσε που είναι τόσο άνετα που αν μπορούσες θα ήθελες να κοιμηθείς με αυτά. Τώρα το πόσο extravagant θα είναι το φάρδος και το παντελόνι σου, εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από εσένα. Συνήθως, προτιμώ να εξισορροπώ τον όγκο στο επάνω μέρος φορώντας στενό T-Shirt μέσα από το παντελόνι. Αν πάλι θέλεις να τα παίξεις όλα για όλα, μην διαστάσεις να δώσεις όγκο και στο επάνω μέρος μ’ ένα oversized πουκάμισο.

CROPPED

CROPPED

Είναι casual και κολακεύουν τους περισσότερους άντρες, αν κάνουν τις σωστές επιλογές. Εδώ είναι σημαντικό να προσέξεις το παντελόνι να τελειώνει στο σωστό σημείο, πάνω από το αστράγαλο. Αν δεν σου έρθει στο σωστό μέγεθος, το κόντεμα είναι πολύ γρήγορο και πολύ οικονομικό, οπότε πρέπει να το τολμήσεις. Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι το ύφασμα να περισσεύει και να διπλώνει. Τότε το παντελόνι έχει χάσει το νόημα του. Συνήθως αυτά τα παντελόνια κυκλοφορούν σε ένα έντονα μοτίβα, τις περισσότερες φορές με σχέδια λουλουδιών. Όπως το παντελόνι, έτσι και τα παπούτσια, πρέπει να αφήσουν ακάλυπτο τον αστράγαλο σου. Γι’ αυτό μια καλή λύση είναι τα σανδάλια, τα loafers και τα χαμηλά sneakers.