Καλάθι
Το καλάθι σας είναι άδειο
🚚ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗγια παραγγελίες άνω των 50.00€

JAMES BOND: Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΣΤΥΛ ΤΟΥ 007

Λίγο πριν αποχαιρετήσουμε τον Daniel Craig, αξίζει μια αναδρομή σ’ όσα μας έμαθε ο πράκτορας για την ανδρική μόδα.

Ο James Bond είναι πολλά περισσότερα από ένας απλός πράκτορας. Είναι άλλωστε ένας από τους αγαπημένους άνδρες πρωταγωνιστές ταινιών. Δεν είναι μονάχα τα ακριβά αυτοκίνητα, τα έξυπνα gadgets, οι όμορφες γυναίκες και τα μακρινά ταξίδια που μας έκαναν να ζηλεύουμε τον πράκτορα 007… αλλά  και τα ρούχα του που παρότι δεν υπάκουαν τυφλά στις τάσεις της μόδας, απέπνεαν ένα διαχρονικό στυλ. Από τον Sean Connery έως τον Daniel Craig, η εξέλιξη του στυλ του James Bond είναι ενδεικτική της εξέλιξης του στυλ ενός καλοντυμένου άντρα.

Sean Connery

Sean Connery

Μιλάμε για τον βασιλιά των ηθοποιών που υποδύθηκαν τον πράκτορα 007 αλλά και τον βασιλιά όσων φόρεσαν tuxedo. Στην ταινία «Dr No» όπου έκανε το ντεμπούτο του ο Bond ανέδειξε το κοστούμι που σε κάνει να δείχνεις αψεγάδιαστος και ταυτόχρονα είναι τόσο άνετο που σου επιτρέπει ανά πάσα στιγμή να είσαι  έτοιμος για δράση. Ο original James Bond αγαπά το texture στο ύφασμα και το three-piece κοστούμι. Ο ίδιος είναι που έδινε μεγάλη προσοχή στις λεπτομέρειες, από τα παπούτσια έως τα γυαλιά και το ρόλεξ του.

George Lazenby

George Lazenby

Μετά από 6 ταινίες του Connery, τη σκυτάλη παίρνει το 1969 ο George Lazendy για μία και μοναδική ταινία με το τίτλο On Her Majesty’s Secret Service. Το κοστούμι του γίνεται στενότερο και το σακάκι του αποκτά τρία κουμπιά. Το καφέ outfit για golf που επέλεξε μπορεί να μην είναι σε καμία περίπτωση εύκολο να φορεθεί σήμερα αλλά αντικατοπτρίζει πλήρως τη μόδα της εποχής. Αντίθετα, τα παντελόνια του Lazenby θα δεις να τα φορά σε παρόμοιες εκδοχές ακόμη κι ο Daniel Craig στις πιο πρόσφατες ταινίες. 

Roger Moore

Roger Moore

Ο νέος Bond υπακούει στις τάσεις της ανδρικής μόδας με τέτοιο τρόπο όμως που δεν τον κάνει να μοιάζει με fashion victim. Τα leisure κοστούμια είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στη Βρετανία των 60’s και ο Moore γίνεται ο πιο casual Bond μέχρι εκείνη την στιγμή. Φορά φαρδύ jacket, προτιμά τα κοντομάνικα μπλουζάκια και σηκώνει τα μανίκια χωρίς ιδιαίτερη αφορμή. Το βρετανικό GQ θα τον χαρακτηρίσει τον πιο στυλάτο Bond όλων των εποχών.

Timothy Dalton

Timothy Dalton

Ο νεότερος 007 αντιπροσωπεύει το στυλ των 80’s κι αγαπά τα μαύρα δερμάτινα jacket. Το κοστούμι του έχει βάτες κι είναι πιο φαρδύ και loose από το συνηθισμένο. Όσο για το λευκό tuxedo δεν είναι ό,τι πιο κομψό έχουμε δει αλλά σίγουρα ένας Bond μπορεί να το υποστηρίξει. Από το 1986 έως το 1994, ο πράκτορας αλλάζει στυλ μέχρι να επιστρέψει σύντομα στην πεπατημένη.

Pierce Brosnan

Pierce Brosnan

Τα κοστούμια του Pierce Brosnan έχουν ιταλικό χαρακτήρα και επιστρέφουν στις πιο σκούρες αποχρώσεις. Για πρώτη φορά, το παγωμένο κλίμα της Ρωσίας βάζει στον πράκτορα 007 μαύρα δερμάτινα γάντια. Ο Pierce Brosnan γυρνά τον 007 στις ρίζες του με κλασσικά κοστούμια. Στο «The World is not Enough» μάλιστα θα δούμε ένα από τα ωραιότερα καλοκαιρινά λινά κοστούμια.

Daniel Craig

Daniel Craig

Πρόκειται για τον νεότερο ηθοποιό που υποδύθηκε τον James Bond σε ηλικία 37 ετών. Τα ιταλικά tuxedo δεν έφυγαν από την ντουλάπα του ώσπου την γκαρνταρόμπα του ανέλαβε ο Tom Ford. Με τα ξανθά μαλλιά και τα μπλε μάτια του Daniel πηγαίνει το γκρι χρώμα που προτιμά στα κοστούμια του. Ένα μακρύ παλτό σε σκούρο μπλε χρώμα, το μπεζ λινό σακάκι κι ένα ζευγάρι καφέ δετά παπούτσια είναι μερικά μόνο από τα κομμάτια που θα μας μείνουν από τις εμφανίσεις του Daniel Craig.