BUSINESS CASUAL: ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΣΩΣΤΑ ΤΟ 2022

Ένας σύγχρονος gentleman δεν χάνει το στυλ του στη δουλειά.

BUSINESS CASUAL: ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΣΩΣΤΑ ΤΟ 2022

Εύχομαι να είσαι ένας αξεπέραστος επαγγελματίας αλλά πάντα το στυλ δίνει έναν ακόμη πόντο σ’ έναν businessman. Ξέρω πως το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό όταν ακούς στην ίδια πρόταση τις business και το στυλ είναι ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ και ο Στηβ Τζομπς που έγραψαν ιστορία μ’ ένα T-Shirt κι ένα ζιβάγκο, ποιος λέει, όμως, ότι αν έκαναν τη διαφορά με το ντύσιμο τους δε θα ήταν εξίσου επιτυχημένοι; 

Αν, λοιπόν, θεωρείς πως η εικόνα σου μπορεί να δώσει έστω κι ένα επιπλέον credit στη δουλειά σου, γιατί να μην ασχοληθείς λίγο παραπάνω μ’ αυτή; Άλλωστε αν είναι κοινώς αποδεκτό πως η πρώτη εντύπωση παίζει σπουδαίο ρόλο στην άποψη που θα σχηματίσουμε για κάποιον στην προσωπική μας ζωή, γιατί να μην ισχύει το ίδιο και στην επαγγελματική. 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ BUSINESS CASUAL DRESS CODE;

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ BUSINESS CASUAL DRESS CODE;

Ας ξεκινήσουμε με δυο λόγια για τo business casual… δυο λέξεις που δεν μοιάζουν εξαρχής να ταιριάζουν μεταξύ τους. Φυσικά δεν μιλάμε για το κλασσικό κοστούμι που φορά ένας επαγγελματίας, το οποίο μόνο casual δεν θεωρείται. Μιλάμε με απλά λόγια για μια παραλλαγή του smart casual dress code στο οποίο συνδυάζουμε έξυπνα tailored ρούχα με casual ή relaxed κομμάτια. Παραδείγματος χάρη, ένα υφασμάτινο παντελόνι με σακάκι και polo αντί για πουκάμισο.

Για το casual, πρέπει να γνωρίζεις πως αποτελεί μία σχετικά σύγχρονη ιδέα που φτάνει στο αποκορύφωμα της στα 90’s όταν και «θεσμοθετείται» η casual Friday στην Αμερική. Πως από το casual γεννήθηκε το business casual; Γι’ αυτό ευθύνεται η Silicon Valley, εκεί δηλαδή που εδρεύουν οι μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρίες της Αμερικής και κατά συνέπεια του κόσμου. Οι εργαζόμενοι σ’ αυτές τις επιχειρήσεις έκαναν αποδεκτό να πηγαίνεις στη δουλειά σου με το jacket σου το οποίο πάντα θα ισορροπούσαν με μια γραβάτα… φυσικά σήμερα δεν χρειάζεται να κάνουν ούτε αυτό!

Αυτό που αξίζει να έχεις κατά νου είναι πως ακόμη και το business casual θεωρείται πλέον υπερβολικά επίσημο για ορισμένες μεγάλες εταιρίες του Δυτικού Κόσμου. Η πανδημία και η τηλεργασία συνέβαλαν ακόμη περισσότερο προς αυτό. Ποιος θα σε παρεξηγήσει αν έρθεις στη δουλειά με το τζιν όταν σ’ έχει δει σ’ ένα zoom meeting με τις πιτζάμες;

ΠΩΣ ΘΑ ΦΟΡΕΣΕΙΣ ΣΩΣΤΑ ΤΟ BUSINESS CASUAL ΤΟ 2022; 

ΠΩΣ ΘΑ ΦΟΡΕΣΕΙΣ ΣΩΣΤΑ ΤΟ BUSINESS CASUAL ΤΟ 2022;

Ένας καλός τρόπος να εκπροσωπήσεις το business casual dress code το 2022 είναι ν’ απαρνηθείς το κλασσικό blazer. Ένα σουέτ ή ένα denim jacket κουμπωμένα μόνο στη μέση με chinos είναι μια καλή επιλογή. Μην αποκλίσεις τα bombers μ’ ένα κλασσικό πουκάμισο!

Θέλεις εναλλακτική για τα tailored παντελόνια σου; Τα ελαστικά παντελόνια σε γραμμή jogging ή τα drawstring δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν σ’ εμφάνιση από τα υφασμάτινα αλλά κερδίζουν αισθητά σε άνεση κι ευκολία. Συνδύασε τα με πλεκτές μπλούζες και sneakers και θα είναι ό,τι πρέπει για το γραφείο. 

Άλλαξε το κλασσικό πουκάμισο, μ’ ένα denim ή ένα καμπρί για το Χειμώνα κι ένα λινό για το Καλοκαίρι. Επίσης είναι σημαντικό να ξεχάσεις τα σετ αν είναι ν’ ακολουθήσεις τον δρόμο του business casual γιατί διαφορετικά θα μοιάζει σαν να έβαλες το κοστούμι σου. 

Μη ξεχνάς πως όσο casual κι αν είναι το outfit σου, τα παπούτσια, η τσάντα και το ρολόι σου, μπορούν να το αναδείξουν.

Μερικοί συνδυασμοί που μπορώ να σου προτείνω είναι σακάκι & τζιν παντελόνι, κοστούμι & ζιβάγκο, cardigan με oxford shirt, κοστούμι με sneakers, jacket & γραβάτα.