BLACK FRIDAY: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Όσα αξίζει να γνωρίζεις για την Black Friday ώστε να εκμεταλλευτείς με τον καλύτερο τρόπο τις προσφορές της ημέρας.

 black friday sales

Φτάσαμε πάλι σ’ αυτή την εποχή του χρόνου που όλοι συζητούν για την Black Friday, την ημέρα που οι προσφορές παγκοσμίως σπάνε ρεκόρ και οι τιμές είναι τόσο μειωμένες που πλησιάζουν εκείνες του κόστους. Όπως σίγουρα έχεις καταλάβει, η Black Friday δεν αποτελεί πλέον θεσμό μόνο στην Αμερική αλλά έχει καθιερωθεί και στην Ελλάδα, εδώ και μερικά χρόνια. Κάθε χρόνο οι προνομιακές τιμές σ’ όλους τους κλάδους του εμπορίου, έκαναν τους καταναλωτές να περιμένουν μ’ ανυπομονησία της ημέρα, όμως φέτος φαίνεται η προσμονή να είναι μεγαλύτερη. Πολλοί εξηγούν το φαινόμενο ως αποτέλεσμα της γενικευμένης ακρίβειας που συνδέεται με την ενεργειακή κρίση. 

Φέτος, η ημέρα της Black Friday έχει οριστεί για την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου και αφορά σχεδόν όλα τα ηλεκτρονικά και φυσικά καταστήματα που ήδη έχουν αρχίσει να εφαρμόζουν ή να διαφημίζουν τις προσφορές στα προϊόντα τους. Μπορεί η Black Friday να έχει συνδεθεί κατά κύριο λόγο με τις ηλεκτρικές συσκευές αλλά η ζήτηση ακόμη και στον τομέα της ένδυσης μοιάζει κάθε χρόνο να μεγαλώνει, όπως και το ποσοστό των εκπτώσεων. Φυσικά, τόσο οι προνομιακές προσφορές όσο και το τεράστιο ενδιαφέρουν του αγοραστικού κοινού, δεν περιορίζεται μόνο στα γυναικεία ρούχα αλλά επεκτείνεται και στα αντρικά.

Παρακάτω θα βρεις όσα αξίζει να γνωρίζεις για την ημέρα της Black Friday και την ιστορία της, χρήσιμες συμβουλές για να κάνεις έξυπνες αγορές και προτάσεις για να γίνουν δικά σου τα καλύτερα κομμάτια στις πιο συμφέρουσες τιμές. Μην ξεχνάς πως πέρα από τη γνωστή σε όλους μας Black Friday που λαμβάνει χώρα στις 25 Νοεμβρίου, ακολουθεί και η Cyber Monday που έχει οριστεί τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου.

Τι είναι η Black Friday και ποια η ιστορία της

 αγορές με κάρτα για την black friday

Κάθε χρόνο, αυτές τις ημέρες, γίνονται συνεχώς αναφορές στη Μαύρη Παρασκευή και τις προσφορές της, όμως στην πραγματικότητα γνωρίζουμε ελάχιστα για την Black Friday και τον τρόπο με τον οποίο πήρε το όνομα της. Ακόμη, πολλοί είναι εκείνοι που δεν έχουν ιδέα πως είναι συνδεδεμένη με την Ημέρα των Ευχαριστιών στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής η οποία γιορτάζεται κάθε έτος από τις 24 έως και τις 30 Νοέμβριου. Εκείνη την ημέρα ξεκινούν για τους Αμερικανούς οι χριστουγεννιάτικες αγορές ενώ την επόμενη ημέρα κάνουν ντεμπούτο οι μεγάλες προσφορές της Μαύρης Παρασκευής. Όσο για το όνομα της, κάποιοι λένε πως έχει να κάνει με την μεταστροφή του δείκτη του χρηματιστηρίου από κόκκινο σε μαύρο και κάποιοι με την κίνηση στους δρόμους της Φιλαδέλφειας μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών.

Σ’ ό,τι έχει να κάνει με τη χώρα μας, η Black Friday έκανε την εμφάνιση της για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το 2015 ενώ χρόνο με τον χρόνο κατάφερε να καθιερωθεί για τα καλά. Σταδιακά οι προνομιακές τιμές επεκτάθηκαν από τα φυσικά καταστήματα και στο ηλεκτρονικό εμπόριο ενώ εδώ και μια πενταετία η Cyber Monday έγινε θεσμός επιβάλλοντας τις μεγάλες προσφορές στα e-shops.

Black Friday: 5 Συμβουλές για έξυπνες αγορές

Όρισε το budget σου και προσπάθησε να πειθαρχήσεις στον στόχο που έχεις θέσει.

Φτιάξε μια λίστα με όσα ρούχα χρειάζεσαι και αποτελούν προτεραιότητα για σένα.

Ξεκίνα την έρευνα σου, πριν την Black Friday και βρες το ηλεκτρονικό κατάστημα που συνδυάζει την καλύτερη τιμή με την καλύτερη ποιότητα.

Μην κοιτάς μόνο το ποσοστό της έκπτωσης αλλά και την τελική τιμή.

Πρόσθεσε τα κομμάτια που σου αρέσουν στο καλάθι σου ώστε να προχωρήσεις πιο γρήγορα στην παραγγελία σου.

Black Friday: 4 Προτάσεις που αξίζουν 

Ανδρικό Μπουφάν Κοντό με Κουκούλα

Ανδρικό Μπουφάν Κοντό με Κουκούλα

Ανδρική Ζακέτα Φούτερ

Ανδρική Ζακέτα Φούτερ

Ανδρική Φούτερ με Κουκούλα Al Franco

Ανδρική Φούτερ με Κουκούλα Al Franco

Ανδρικό Παντελόνι Cargo με Λάστιχο

Ανδρικό Παντελόνι Cargo με Λάστιχο