ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΕΡΜΟΥΔΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Οι άντρες το καλοκαίρι ψηφίζουν βερμούδα. Τη φοράνε, όμως, σωστά;

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΕΡΜΟΥΔΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Δεν είναι μόνο η βαλίτσα των διακοπών αλλά κι η καλοκαιρινή ντουλάπα των ανδρών η οποία θα μπορούσε να έχει όλα τα απαραίτητα για εκείνους με μερικά tees και μια ντουζίνα βερμούδες. Αν, λοιπόν, η βερμούδα είναι το αγαπημένο καλοκαιρινό ρούχο των ανδρών, πρέπει αν της δώσουμε τη δέουσα προσοχή. Σε προηγούμενο άρθρο σου έγραψα για τις τάσεις του Καλοκαιριού όσον αφορά τα κοντά παντελόνια, αυτή την φορά όμως θα εστιάσουμε στις κλασσικές επιλογές με συμβουλές για το πως μπορείς να τις συνδυάσεις.

Ας μην παραβλέψουμε το γεγονός πως οι άντρες το Καλοκαίρι αφήνονται σκανδαλωδώς σ’ ό,τι έχει να κάνει με το στυλ και την εμφάνιση τους. Θεωρούν πως αρκεί να βάλουν μία βερμούδα, ένα t-shirt κι ένα ζευγάρι sneakers και να εμφανιστούν οποιαδήποτε ώρα, σ’ οποιαδήποτε περίσταση. Επειδή είναι Ιούλιος δεν σημαίνει πως οι κανόνες της μόδας πήγαν διακοπές!

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΒΕΡΜΟΥΔΑ

 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΒΕΡΜΟΥΔΑ

Η αθλητική βερμούδα ανήκει φέτος στις τάσεις και την έχουμε ήδη δει στην big and bold εκδοχή της. Όπως σου έχω γράψει ξανά, αξίζει να κάνεις ένα statement με τις κάλτσες ή ακόμη και με το χρώμα των παπουτσιών σου. Αν πάλι θέλεις να παίξεις safe, προτίμησε τις ουδέτερες αποχρώσεις, όπως το μπεζ, το εκρού και το γκρι.

JEAN ΒΕΡΜΟΥΔΑ

JEAN ΒΕΡΜΟΥΔΑ

Οι jean βερμούδες είναι εξίσου ευκολοφόρετες με τα μακριά jeans. Συνήθως τις συναντάμε σε ανοιχτόχρωμες ή ξεβαμμένες εκδοχές, όπως και θα έπρεπε για την εποχή. Κατά τη γνώμη μου, καλό είναι ν’ αποφεύγεις τα μικρά ή μεγάλα σκισίματα και τα μπαλώματα αλλά δεν θα έλεγα πως είναι απαγορευμένα σύμφωνα με την μόδα για ένα casual outfit.

CARGO ΒΕΡΜΟΥΔΑ

CARGO ΒΕΡΜΟΥΔΑ

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις ήδη, η cargo βερμούδα είναι αυτή με τις τσέπες. Αν σκεφτείς πως τόσο οι τσέπες όσο και το workwear είναι στις τάσεις, δεν είναι ν’ απορείς γιατί το ίδιο συμβαίνει και με την cargo βερμούδα. Μην κάνεις το λάθος να προσπαθήσεις να την εντάξεις σ’ ένα smart casual outfit με πουκάμισο ή καλά παπούτσια καθώς θα μοιάζει αλλόκοτο.

CHINO & TAILORED ΒΕΡΜΟΥΔΑ

CHINO & TAILORED ΒΕΡΜΟΥΔΑ

Σε ό,τι έχει να κάνει με την chino βερμούδα, έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε δύο δρόμους, τον ασφαλή των συνηθισμένων χρωμάτων και τον σύγχρονο των παστέλ αποχρώσεων που είναι στη μόδα. Όσο για την tailored, μάλλον πρέπει να περιοριστείς στα κλασσικά κι αγαπημένα. Και τα δύο συνδυάζονται με λινά πουκάμισαπόλο μπλουζάκια, sneakers, loafers και εσπαντρίγες.

ΤΙ NA ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΒΕΡΜΟΥΔΑΣ

ΤΙ NA ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΒΕΡΜΟΥΔΑΣ

Το προτεινόμενο μήκος για τη βερμούδα σου, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, είναι να τελειώνει λίγο πάνω από το γόνατο. Γι’ αυτό φυσικά δεν αρκεί να λάβεις υπόψη μόνο το νούμερο της βερμούδας αλλά και το ύψος σου. Μην ξεχνάς πως πάντα μπορείς να απευθυνθείς στον ράφτη σου ο οποίος γρήγορα και οικονομικά θα προσαρμόσει στα μέτρα σου κάθε νέα σου αγορά. Όσο για την εφαρμογή, ο καλύτερος τρόπος για να τσεκάρεις πως η βερμούδα σου δεν είναι ούτε πολύ στενή, ούτε πολύ φαρδιά είναι να δεις αν χωράνε τα χέρια σου στις τσέπες. Στο σημείο αυτό, να ξεκαθαρίσω πως αυτοί οι κανόνες δεν αφορούν τη φαρδιά ή την αθλητική βερμούδα που φέτος είναι στις τάσεις.