ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΣΤΗΝ ΒΑΛΙΤΣΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΣΟΥ

Όλες οι απαραίτητες συμβουλές για να ετοιμάσεις την βαλίτσα σου με όσα θα χρειαστείς χωρίς υπερβολές.

      Η άδεια του Αυγούστου πλησιάζει κι αν έχεις κανονίσει τις καλοκαιρινές σου διακοπές ή μια εξόρμηση του Σαββατοκύριακου, δεν έχεις παρά να κατεβάσεις την βαλίτσα από το ράφι. Κι εδώ είναι που ξεκινούν τα δύσκολα, μιας και καλείσαι να πάρεις ορισμένες αποφάσεις. Από την μία πλευρά, δεν θες να επιβιβαστείς στο πλοίο με περισσότερα μπαγκάζια από την κοπέλα σου αλλά από την άλλη δεν θες να είσαι κι εκείνος που γυρνά στο νησί με ένα πουκάμισο. Η λύση στο πρόβλημα σου είναι να πάρεις μαζί σου όσα πραγματικά θα χρειαστείς και να τα πακετάρεις με τέτοιο τρόπο ώστε η βαλίτσα θα τα χωρέσει όλα και να παραμείνει ελαφριά.

 Τα ρούχα που πρέπει να έχεις στην βαλίτσα των διακοπών σου

     Έχεις υπόψη σου το travel light και τις νόρμες του; Ο βασικότερος κανόνας έχει να κάνει με την προϋπόθεση πως ταξιδεύεις με αεροπλάνο. Σε αυτή την περίπτωση μπορείς να έχεις μαζί σου έως δέκα μπουκαλάκια των 100ml. Γι΄ αυτό δώσε μια ευκαιρία στα travel size μπουκαλάκια των προϊόντων που χρησιμοποιείς ή αγόρασε ένα travel kit και γέμισε μόνος σου τα μπουκαλάκια με την ποσότητα που πιθανολογείς πως θα χρησιμοποιήσεις. Η δεύτερη συμβουλή που έχω να σου δώσω είναι να ετοιμάσεις τα outfit που θα φορέσεις και του συνδυασμούς που θα κάνεις πριν βάλεις τα ρούχα στην βαλίτσα. Όσο βαρετό κι αν σου ακούγεται με τον τρόπο αυτό θα γλυτώσεις πολύ χώρο από τα sneakers που δεν ταιριάζουν με κανένα από τα ρούχα που επέλεξες και την ζακέτα που δεν έχει καμιά σχέση με τα Τ-Shirts σου. Από εκεί και πέρα ένα μυστικό είναι να ξεχωρίσεις τα ρούχα που ρολάρουμε κι εκείνα που διπλώνουμε. Έτσι τα T-Shirts, τα παντελόνια, οι βερμούδες και τα πουκάμισα είναι για δίπλωμα ενώ τα jeans, τα φούτερ και οι ζακέτες για ρολάρισμα. Ένα άλλο tip που θα εξοικονομήσει χώρο στην βαλίτσα σου έχει να κάνει με το μέρος που μένει ανεκμετάλλευτο στο εσωτερικό των παπουτσιών. Εκεί μπορείς να στριμώξεις τις κάλτσες, τα εσώρουχα, την ζώνη, τον φορτιστή του κινητού και του υπολογιστή, το ρολόι ή τα βραχιόλια σου. Ένας τελευταίος χρυσός κανόνας για τους άντρες έχει να κάνει με την αναλογία top και pants που πρέπει να είναι δύο προς ένα. Τι σημαίνει αυτό; Μπορείς αν φορέσεις την βερμούδα σου με περισσότερα από ένα μπλουζάκια ενώ δεν ισχύει το αντίθετο τόσο για λόγους στυλ όσο και για λόγους υγιεινής, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

 

      Το μεγάλο ερώτημα που παραμένει έχει να κάνει με το πως θα επιλέξεις τι πραγματικά χρειάζεσαι κι αξίζει να πιάσει λίγο χώρο στην βαλίτσα σου. Εννοείται πως παίζουν ρόλο τόσο οι ημέρες που έχεις προγραμματίσει να διαρκέσουν οι διακοπές σου, όσο και ο προορισμός τους. Παρόλα αυτά υπάρχουν ορισμένα items που έχουν σίγουρα θέση στην καλοκαιρινή checklist σου. Άλλωστε βασικός σου στόχος είναι να καταπολεμήσεις την ζέστη διατηρώντας όμως το στυλ σου.

 Ανδρικό Μαγιό Al Franco Ροζ Μοτίβο

     Όλα ξεκινούν από τo beachwear. Έτσι κι αλλιώς στις καλοκαιρινές διακοπές θα κάνεις κατά πάσα πιθανότητα τα περισσότερα μπάνια της σεζόν. Συνυπολόγισε μάλιστα πως με το μαγιό που ήσουν στην παραλία θα συνεχίσεις στο beach bar. Συνεπώς, θα περάσεις περισσότερη από την μισή σου μέρα φορώντας το. Γι΄ αυτό πρέπει να το επιλέξεις με προσοχή. Φέτος, λοιπόν, όλα φωνάζουν printed. Εκτός κι αν είσαι κλασσικός που στην περίπτωση σου κάθε χρόνος φωνάζει μαύρο μονόχρωμο μαγιό. Αν θέλεις την συμβουλή μου, πάρε μαζί σου δύο μαγιό τόσο για λόγους υγιεινής όσο και για λόγους ευκολίας. Από την μία πλευρά είναι καλύτερο να αλλάζεις το μαγιό σου όταν τελειώνεις το μπάνιο σου στην θάλασσα και από την άλλη κανείς δεν θέλει να καθίσεις με το βρεγμένο σου μαγιό στο κάθισμα του αυτοκινήτου αν δεν έχει προλάβει να στεγνώσει.

 Βαμβακερό Ανδρικό Λευκό T-Shirt

     Το λευκό ενδεχομένως είναι εξίσου απαραίτητο με την βαλίτσα σου. Πραγματικά, θα σου λύσει τα χέρια. Ταιριάζει με όλα τα pants, είναι ουδέτερο αλλά stylish και μπορείς να το φορέσεις κάτω από ένα πουκάμισο σε περίπτωση που έχει κρύο στην νυχτερινή σου έξοδο. Ακόμη, όμως, και στο λευκό T-Shirt, μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα στο φαρδύ ή το στενό ή ακόμη κι εκείνο με το σχέδιο που το διαφοροποιεί.

 Ανδρικό T-Shirt με Ρίγες

     Όσον αφορά τα υπόλοιπα T-Shirts, θα σου πρότεινα να πάρεις ένα στα αγαπημένα σου χρώματα, ένα με slogan κι ένα αμάνικο. Το πρώτο θα ταιριάξει υπέροχα με τις μονόχρωμες βερμούδες σου, το δεύτερο θα δώσει μια παιχνιδιάρικη διάθεση και μια υποψία της προσωπικότητας σου ενώ το τρίτο θα σου λύσει τα χέρια στην παραλία αλλά και σε περίπτωση που δεν αφήνεις την γυμναστική ούτε στις διακοπές.

 Κόκκινο Ανδρικό Λινό Πουκάμισο Μάο

     Το πουκάμισο είναι εκείνο το item που θα πρότεινα να επιλέξεις μετά την δύση του ηλίου ή σε περίπτωση που θελήσεις να φας σ΄ ένα καλό εστιατόριο κι όχι στο ταβερνάκι του νησιού. Το κλασσικό κοντομάνικο jean πουκάμισο είναι εκείνο που εξακολουθεί να είναι casual παρά τα κουμπιά. Είναι ιδανικό για έναν απογευματινό καφέ μακριά από την παραλία ή για μία βραδινή έξοδο σε μια νύχτα που δεν έχει αέρα κι υγρασία.

 

     Όσο για τις υπόλοιπες βραδιές των διακοπών, θα σου φανούν χρήσιμα δύο μακρυμάνικα λινά πουκάμισα. Το ένα θα σε συμβούλευα να είναι σε κάποιο έντονο καλοκαιρινό χρώμα και το δεύτερο σ΄ μια ουδέτερη απόχρωση.

 Ανδρική Βερμούδα Jeans Με Σκισίματα

     Στο νησί επιβάλλεται να πάρεις μαζί σου βερμούδες. Εδώ σου προτείνω να αυτοσχεδιάσεις ανάλογα με τα χρώματα που προτιμάς στα ρούχα σου και τα υφάσματα που θεωρείς πιο άνετα. Παρόλα αυτά θεωρώ σημαντικό να βάλεις στην βαλίτσα σου μία τζιν βερμούδα και μία υφασμάτινη σε κάποιο ουδέτερο χρώμα και εύκολο να συνδυαστεί. Τέλος, μία αθλητική βερμούδα θα σου φανεί χρήσιμη τόσο στις χαλαρές εξόδους όσο και όταν χρειάζεσαι άνεση στο δωμάτιο της διαμονής σου. Επιπλέον, ένα χαλαρό τρέξιμο ή μία επίσκεψη στο γυμναστήριο του ξενοδοχείο θα σε κρατήσει σε φόρμα την περίοδο που το σώμα σου είναι πιο εκτεθειμένο από ποτέ.

 Ανδρικές Ζακέτες

     Όπως ήδη θα έχεις καταλάβει από προηγούμενες διακοπές, δεν έχει κάθε μέρα 40 °C. Μην μου πεις πως δεν θυμάσαι να ξεπαγιάζεις από το κρύο σε κάποια παραλία αφού έχει σκοτεινιάσει ή σε κάποιο υπαίθριο club μετά τα μεσάνυχτα. Για να αποφύγουμε αυτές τις καταστάσεις σου προτείνω να πάρεις μαζί σου ένα αμάνικο μπουφάν ή μία ζακέτα αλλά κι ένα μακρύ παντελόνι, όπως το τζιν. Αυτά είναι που θα πιάσουν τον περισσότερο χώρο στις αποσκευές σου, όμως είναι προτιμότερο από το να αρπάξεις κανένα κρύωμα και να περάσεις τις διακοπές σου με πυρετό.

 Ανδρικά Μποξεράκια

     Τέλος, πρέπει να έχεις κατά νου τα αξεσουάρ και τα εσώρουχα, δηλαδή τα απολύτως απαραίτητα. Μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου γυαλιά ηλίου, αξεσουάρ όπως το ρολόι σου ή βραχιόλια για τα χέρια ή κάποιο κρεμαστό για τον λαιμό, εσώρουχα και κοντές κάλτσες. Όσον αφορά τα υποδήματα, φρόντισε να θυμηθείς τις σαγιονάρες, τα σανδάλια ή τις εσπαντρίγες -ανάλογα με τα γούστα σου- και κατά την γνώμη μου τα λευκά πάνινα sneakers που είναι εύκολο να συνδυαστούν με ό,τι έχεις επιλέξει μέχρι τώρα.

 

     Οι διακοπές από μόνες τους σου δίνουν την ευκαιρία να ξεφύγεις από την ρουτίνα της καθημερινότητας. Αν έχεις επιλέξει έναν υπέροχο προορισμό και καλή παρέα, τότε το μόνο σίγουρο είναι πως θα περάσεις τέλεια. Τα όμορφα ρούχα και οι καλαίσθητες επιλογές είναι εδώ για να σε γεμίσουν αυτοπεποίθηση και θετική διάθεση. Καλές διακοπές!