20+1 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΤΥΛ ΑΠΟ ΑΝΤΡΕΣ ΓΙΑ ΑΝΤΡΕΣ

Όσο κι αν αλλάζουν τα πράγματα στη μόδα, μερικοί κανόνες είναι all-time classic.

20+1 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΤΥΛ ΑΠΟ ΑΝΤΡΕΣ ΓΙΑ ΑΝΤΡΕΣ

Η ανδρική μόδα έχει μερικά διαχρονικά στοιχεία που κάνουν πιο εύκολο να κρατήσουμε συμβουλές -όχι μόνο του παρόντος αλλά και του παρελθόντος- οι οποίες αφορούν το στυλ. Μέσα στον τελευταίο αιώνα που ξεκίνησαν οι άνδρες να ασχολούνται περισσότερο με το ντύσιμο τους, έχουν καταγραφεί tips για την ανδρική ένδυση τα οποία μπορούν να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα ακόμη και σήμερα. Όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο, ένας στιλάτος άντρας δεν χρειάζεται απαραίτητα να ακολουθεί πιστά τις τάσεις, αρκεί να γνωρίζει κάποιους απαράβατους κανόνες που αν λάβει υπόψη θα δημιουργήσει την εικόνα ενός ανθρώπου με προσεγμένη εμφάνιση.  

 οργάνωσε την ντουλάπα σου

Δώρισε οτιδήποτε δεν έχεις φορέσει τον τελευταίο χρόνο. Εκτός ότι μένει αναξιοποίητο στο ράφι σου κάτι που σε κάποιον μπορεί να είναι χρήσιμο, θα είναι πιο εύκολο να κάνεις συνδυασμούς βλέποντας όλα τα ρούχα που φοράς.

Οργάνωσε τη ντουλάπα σου και μην αφήνεις τα ρούχα στ’ άπλυτα γιατί μειώνεις τις επιλογές σου. Η τάξη σε βοηθά να κερδίσεις χρόνο και να σκεφτείς πιο σωστά.

Να ντύνεσαι πάντα σαν να πρόκειται να συναντήσεις τυχαία τον έρωτα της ζωής σου. Έτσι, θα νιώθεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση κι έτοιμος για όλα.

Σιδέρωσε τα ρούχα σου γιατί έτσι σκοτώνεις τα μικρόβια και δείχνεις πιο προσεγμένος. Καλύτερα να φορέσεις ένα άσχημο ρούχο, παρά ένα ασιδέρωτο.

 Φρόντισε τα παπούτσια σου

Φρόντισε τα παπούτσια σου ώστε να είναι πάντα καθαρά! Δείχνουν πολλά για το χαρακτήρα σου κι είναι κάτι που οι γυναίκες συνήθως προσέχουν.

Less is more αλλά μην βγαίνεις πάντα έξω μόνο με τα απολύτως απαραίτητα. Στυλ δεν είναι ένα παντελόνι, ένα μπλουζάκι κι ένα ζευγάρι sneakers.

Μην γίνεσαι θύμα τον τάσεων αλλά μη φοράς και κάτι που ήταν τάση πριν μία δεκαετία. Είναι άλλο να μην ξοδεύεις χρήματα για κάτι που την επόμενη σεζόν θα θεωρείται ξεπερασμένο κι άλλο να φοράς κάτι που είναι ξεπερασμένο εδώ και χρόνια.

Αν θέλεις να παρουσιάσεις ένα ακριβό look, συνδύασε σωστά καθαρά και σιδερωμένα ρούχα  αντί να βάλεις ένα tee με τύπωμα το logo μιας ακριβής μάρκας.

Μην μπλέκεις patterns αν δεν είσαι expert! Γενικότερα, άσε τις τολμηρές επιλογές για τους γνώστες. Μέχρι να γίνεις ένας από αυτούς κινήσου σε safe μονοπάτια.

Μάθε τα μέτρα σου! Αυτό θα σε βοηθήσει να κάνεις καλύτερες επιλογές. Και δεν εννοώ να πάρεις μεζούρα αλλά να δεις τι νούμερο είναι τα κομμάτια της ντουλάπας σου που εφαρμόζουν καλύτερα στο σώμα σου.

βάλε ένα πλεκτό κι ένα jacket

Αν είναι Φθινόπωρο και δεν ξέρεις τι να βάλεις, βάλε ένα πλεκτό κι ένα jacket.

Το Φθινόπωρο και τον Χειμώνα, φρόντισε ένα από τα layers που θα φτιάξεις να μπορεί να αφαιρεθεί με ευκολία.

Βρες τον πιο ωραίο τρόπο να γυρίζεις τα μανίκια σου και μην το κάνεις τσαπατσούλικα.

Κλείσε τα κουμπιά του πουκαμίσου σου αν θέλεις να ντυθείς επίσημα και άνοιξε το πρώτο αν θέλεις να ντυθείς casual. Περισσότερα από ένα ανοιχτά κουμπιά είναι λάθος για κάθε περίσταση!

Υπάρχουν κι άλλα tops εκτός από τα T-Shirts με logos. Αν δεν βρίσκεσαι στην εφηβεία, ήρθε η ώρα να διευρύνεις τους ορίζοντες σου και να μάθεις πως το πουκάμισο δεν φοριέται μόνο στους γάμους και τις επετείους.

σκέψου αν με το ίδιο outfit θα πήγαινε ένα άλλο από τα παντελόνια της ντουλάπας σου

Κάθε φορά που σκοπεύεις να φορέσεις το αγαπημένο σου jean, σκέψου αν με το ίδιο outfit θα πήγαινε ένα άλλο από τα παντελόνια της ντουλάπας σου.

Βάλε ένα παντελόνι με χρώμα στη συλλογή σου. Δεν είναι τόσο τολμηρό όσο φαντάζεσαι αν το συνδυάσεις με ουδέτερες αποχρώσεις.

Φρόντισε οι κάλτσες να ταιριάζουν με το παντελόνι σου. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει ν’ ανήκουν στην ίδια χρωματική παλέτα. Είναι εξίσου στιλάτο να έρχονται και σε αντίθεση. 

Επένδυσε σε μια καλή τσάντα που μπορείς να φορέσεις κι εκτός γραφείου.

Αγόρασε ένα ρολόι που μπορεί να φορεθεί με casual αλλά και formal looks.

Μην φοβάσαι τα κοσμήματα, αρκεί να μην το παρακάνεις.