ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛ ΣΟΥ ΠΑΡΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΚΡΥΟ

Πέντε outfits που μπορούν να σε κρατήσουν ζεστό και να σου προσδώσουν στυλ. 

Ο Χειμώνας αποτελεί αγαπημένη εποχή όσων αγαπούν την μόδα και το στυλ καθώς μπορούν να πειραματιστούν με τα ρούχα και τους συνδυασμούς δημιουργώντας outfits πολλών layers που σε τίποτα δεν θυμίζουν τις καλοκαιρινές επιλογές των ready to wear. Για όσους βέβαια δεν ανήκουν σ’ αυτή την κατηγορία -την μεγάλη πλειοψηφία δηλαδή- το κρύο του Χειμώνα τους κάνει να ντυθούν τόσο βαριά και με τόσα πολλά ρούχα που το τελικό αποτέλεσμα μοιάζει με κάποιον που διάλεξε τα ρούχα του με κλειστά μάτια. Σκοπός είναι να συνδυάσεις την ποσότητα με την ποιότητα και να ντυθείς σαν κρεμμύδι δίχως να χάσεις το στυλ σου. Η μεγαλύτερη δοκιμασία έγκειται στο να συνδυάσεις τα υφάσματα, τα χρώματα, τα μοτίβα και τις υφές των ρούχων, έτσι ώστε να πηγαίνουν όλα με όλα. Ακούγεται εξαιρετικά απαιτητικό σε σχέση με τον συνδυασμό του jean με το λευκό T-Shirt του Καλοκαιριού αλλά τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο ακόμα και για κάποιον που δεν παρακολουθεί τις τάσεις της μόδας και δεν μεγάλωσε με το GQ στο τραπεζάκι του σαλονιού του, αρκεί να μην παραβεί τους βασικούς κανόνες του ανδρικού στυλ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΛΤΑ

Ανδρική Φούτερ Μονόχρωμη με Κουκούλα Al Franco

Το βασικό item του outfit για την βόλτα σου μπορεί να είναι ένα κλασσικό κερωμένο jacket σε σκούρα και γήινα χρώματα, όπως το κυπαρισσί, το χακί, το μπλε και το καφέ που ταιριάζουν υπέροχα μ΄ ένα γκρι hoodie δημιουργώντας αντίθεση κι ένα στενό μαύρο jean με ιδιαίτερα αθλητικά παπούτσια σε ανάλογες αποχρώσεις. Τα ρούχα και τα trainers είναι ελαφριά, οπότε θα σε βοηθήσουν στο περπάτημα ενώ η κουκούλα του hoodie θα σε προστατεύσει σε περίπτωση βροχής.

ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Ανδρικό Μπουφάν Suede με Επένδυση Γούνας

Σε μια έξοδο που δεν μπορείς να ντυθείς όπως αν έβγαινες για καφέ αλλά δεν μπορείς και να υπερβάλλεις, ένα λευκό ζιβάγκο με ένα φαρδύ υφασμάτινο παντελόνι και derby shoes αποτελεί τον ιδανικό συνδυασμό που δεν θα αφήσει το κρύο να διαπεράσει τα ρούχα σου και κάποιον να αμφισβητήσει το στυλ σου. Όσον αφορά το πανωφόρι, το shearling jacket, δηλαδή το δερμάτινο μπουφάν με γούνινο γιακά θα ολοκληρώσει την εμφάνιση σου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ

Ανδρικό Cargo Παντελόνι με Λάστιχο

Έχουμε παραδεχτεί ξανά πως το layering είναι δύσκολη υπόθεση έχοντας τους δικούς του απαράβατους νόμους. Ξεκίνα το σύνολο μ’ ένα μπλε υφασμάτινο παντελόνι με τσέπες τύπου cargo κι ένα λευκό T-Shirt. Συνέχισε μ’ ένα denim jacket που θα σου δώσει την ευκαιρία να προσαρμόσεις το ντύσιμο σου στην θερμοκρασία του χώρου που θα βρεθείς. Από πάνω φόρεσε ένα γκρι tweed παλτό κι αν η θερμοκρασία το απαιτεί μην λησμονήσεις το γκρι σκουφάκι σου και το κασκόλ σου. Όσο για τα παπούτσια, τα ορειβατικά μποτάκια θα σε προστατεύσουν σε περίπτωση βροχής και δεν θα σου στερήσουν τίποτα από την καλαισθησία του συνόλου.

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ

Αμάνικο Ανδρικό Μπουφάν με Τσέπες

Όπως έχουμε σημειώσει ξανά, δεν απαιτούν όλες οι εργασίες επισημότητα από τους εργαζομένους και δεν έχουν ειδικό dress code. Αν εργάζεσαι, συνεπώς, σε μία εταιρεία αυτής της κατηγορία, τα χέρια σου είναι λυμένα κι όλα μοιάζουν εύκολα. Τα ερωτηματικά προκύπτουν, όταν το κρύο είναι τσουχτερό και οι στιλιστικές απαιτήσεις ανεβασμένες. Αυτό δεν σημαίνει πως χρειάζεται να πελαγώσεις. Ένα γκρι κοστούμι μ’ ένα μπλε σκούρο αμάνικο μπουφάν κι ένα παλτό στην ίδια χρωματική παλέτα θα κερδίσουν τις εντυπώσεις, ιδίως αν συνδυαστούν μ’ έναν καφέ δερμάτινο χαρτοφύλακα και oxford shoes.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ

Ανδρικό Πουκάμισο σε Καρό Απόχρωση

Κάποια αργία, κάποιο σαββατοκύριακο ή κατά την διάρκεια των διακοπών σου, μπορεί να ξεκλέψεις χρόνο για να οργανώσεις μια εκδρομή στο βουνό. Ξεκίνα μ΄ ένα ισοθερμικό και συνέχισε μ’ ένα μάλλινο καρό πουκάμισο που θα συνδυαστεί υπέροχα μ’ ένα μάλλινο ποντικί παντελόνι. Συμπλήρωσε το σύνολο με ορειβατικά παπούτσια κι ένα μαύρο bomber μπουφάν με κουκούλα. Εδώ δεν έχεις άλλη επιλογή παρά να πάρεις μαζί σου γάντια, κασκόλ και σκουφί!