WORKWEAR: ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ IN FASHION

WORKWEAR: ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ IN FASHION 

     Το Φθινόπωρο αποτελεί γεγονός καθώς βρισκόμαστε ήδη στα μέσα της εποχής. Αν ανήκεις σ΄ εκείνους που πήραν άδεια τον Σεπτέμβρη και θέλουν να επιστρέψουν ανανεωμένοι στην δουλειά ή σ΄ εκείνους που μόλις πήραν τον πρώτο τους μισθό και θέλουν να επενδύσουν σε αγορές που θα αναβαθμίσουν την ντουλάπα και το business look κερδίζοντας τις εντυπώσεις στο γραφείο ή την εταιρεία που εργάζονται, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις χρήσιμες συμβουλές και να ενημερωθείς για τα νέα trends. Μπορεί η λαϊκή ρήση να ισχυρίζεται πως τα ράσα δεν κάνουν τον παπά, όμως πολλές φορές αρκεί μία ματιά για να σχηματίσουν οι άλλοι γνώμη για σένα. Οι επιλογές των επαγγελματικών outfits υπόκεινται στους δικούς τους κανόνες και φυσικά τα Dos and Don’ts δεν είναι αμελητέα υπόθεση. Δεν μπορείς να πας στην δουλειά με τα ρούχα του γυμναστηρίου αλλά επιβάλλεται τα items να αποπνέουν επισημότητα που σχετίζεται με τον σεβασμό και την ζέση που δείχνεις στο αντικείμενο σου. Παρόλα αυτά, τα «πρέπει» των business looks δεν είναι παγιωμένα, σταθερά κι αμετακίνητα καθώς προσαρμόζονται και εξελίσσονται σε συνάρτηση με κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές καταστάσεις που δεν πρέπει να παραγνωρίζεις. Αυτό σημαίνει πως καθώς ο χρόνος περνά, πολλά στερεότυπα έχουν υποχωρήσει κι άντρες επιζητούν την άνεση και την ευκολία ακόμα και στην εργασία τους. 

TI ΕΙΝΑΙ ΤΟ BUSINESS CASUAL

      Τα κοστούμια και οι γραβάτες δεν συνηθίζονται πλέον στα γραφεία εκτός κι αν δουλεύεις στο SUITS ή κάποιο μεγάλο γραφείο της Νέας Υόρκης. Εδώ που τα λέμε είναι ελάχιστες οι εταιρείες στην Ελλάδα που απαιτούν τόσο επίσημα outfits στις εγκαταστάσεις τους. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως μπορείς να περνάς το κατώφλι της επιχείρησης με το T-Shirt και τις φόρμες σου. Κάπως έτσι γεννήθηκε το business casual που αποτελεί ένα κράμα επίσημου αλλά και καθημερινού στυλ. Το μεγάλο πλεονέκτημα του style είναι πως παραμένεις άνετος στην δουλειά ενώ μπορείς να συνεχίσεις γι΄ ό,τι προκύψει μετά το τέλος του ωραρίου σου δίχως να χρειαστεί να επιστρέψεις σπίτι για να αλλάξεις.

Ένα λευκό μπλουζάκι με ένα ανοιχτό πουκάμισο σε χρώμα και σχέδιο που ανταποκρίνεται στα trend της εποχής μπορεί να σε βγάλει ασπροπρόσωπο. Απέφυγε τα patterns και τα extreme μοτίβα που θα σε κάνουν να δείχνεις σαν τουρίστας στην ίδια σου την δουλειά.

Ένα καλοραμμένο παντελόνι μπορεί να σε βγάλει από τις περιττές σκέψεις και την ανησυχία για τους συνδυασμούς. Μπορεί να ταιριάξει με ένα απλό μονόχρωμο πουκάμισο αλλά και με sneakers χωρίς να παραπέμπει σε street style.

Το jean αγαπά την δουλειά σου κι η δουλειά σου αγαπά το jean. Το denim ταιριάζει με τα περισσότερα items της ντουλάπας σου κι έχει ξεφορτωθεί από πάνω του την ρετσινιά του rebel.

Ήδη από την εποχή του Φθινοπώρου, το πλεκτό και το ζιβάγκο αποτελούν εύκολες και γρήγορες επιλογές για την δουλειά. Το γεγονός πως είναι all-time classic items του ανδρικού στυλ δεν αφήνουν περιθώρια για αμφιβολίες και προσδίδουν τόση επισημότητα όση χρειάζεσαι για να ανταπεξέλθεις στις ανάγκες της εργασίας σου.

Το παλτό σου παίζει ρόλο στα looks της δουλειάς. Ένα μονόχρωμα μαύρο outfit μπορεί να αποκτήσει business υπόβαθρο με ένα στυλάτο και καλής ποιότητας topcoat. Η είσοδος θα αποδείξει πως ανταπεξήλθες στις στιλιστικές απαιτήσεις της δουλειάς ενώ καθόλη την υπόλοιπη ημέρα θα είσαι άνετος κι ωραίος.

Σ΄ ένα υπερβολικά cool outfit απέφυγε τα sneakers. Ένα μονόχρωμο look με ένα ζευγάρι καλά loafers ή oxfords θα δώσει την αίσθηση πως ήθελες να επικεντρώσεις τα βλέμματα στα καλά σου παπούτσια κι όχι πως δεν είχες όρεξη να αφιερώσεις χρόνο στην εμφάνιση σου.

Το polo μπλουζάκι αποτελεί το πασπαρτού του γραφείου. Μπορεί να φορεθεί με ένα καλό παντελόνι, μέσα από το κοστούμι σου ακόμη και κάτω από μία φούτερ ζακέτα. Αυτά τα τρία κουμπάκια κι ο γιακάς μπορούν να δώσουν επαγγελματικό ύφος στο outfit σου.

 Το total black δεν αναφέρθηκε τυχαία αρκετές φορές προηγουμένως. Μάλιστα, αν δεν ανήκεις σ΄ εκείνους που ξοδεύουν χρήματα για την εμφάνιση τους κι έχεις περιορισμένο αριθμό ρούχων στην ντουλάπα σου, το μονόχρωμο μαύρο σύνολο μπορεί να φοριέται συχνά και κανείς να μην καταλάβει πως πρόκειται για τα ίδια κομμάτια. Αν λοιπόν πρόκειται να επενδύσεις στις φθινοπωρινές αγορές σου, δώσε προτεραιότητα σ΄ ένα μαύρο πουκάμισο κι ένα μαύρο παντελόνι.

Η εποχή που διανύουμε αγαπά τα chelsea boots και τα derby shoes. Κανείς δεν λέει πως δεν μπορείς να πας με αυτά τα παπούτσια για έναν καφέ ή να συνεχίσεις για ένα ποτό μετά την δουλειά. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως δεν ταιριάζουν ακόμη και με το καλό σου κοστούμι.

Αν πάλι χρειαστεί να φορέσεις κοστούμι στην δουλειά δεν σημαίνει πως πρέπει να μοιάζεις με τον Harvey Specter. Η απουσία γραβάτας, η επιλογή T-Shirt αντί για πουκάμισο κι ένα ζευγάρι sneakers μπορούν να κάνουν πιο casual την εμφάνιση σου παρά business.

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΚΟΣΤΟΥΜΙ ΣΟΥ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟ

    

Τα κοστούμια κοστίζουν ακριβά και ελάχιστοι έχουν την δυνατότητα να κατέχουν στην συλλογή τους υπερβολικά πολλά, τόσα ώστε να μην χρειάζεται να τα φορέσουν τακτικά στην καθημερινή εργασίας τους. Επιπλέον, οι millennials αλλά και τα νεανικά πνεύματα θεωρούν το κοστούμι όχι απλά κλασσικό αλλά βαρετό. Γι΄ αυτό η μόδα έχει βρει τρόπο να διαφοροποιηθεί από τα συνηθισμένα και να δώσει μοντέρνα πνοή στο αγαπημένο σου κοστούμι ή blazer. Μία μακρυμάνικη μπλούζα σε bold χρώμα, ένα denim πουκάμισο, ένα κλασσικό βαμβακερό T-Shirt κι ένα μπλουζάκι με κουμπάκια μπορούν να αναδείξουν το κοστούμι σου παρά την πιο casual διάθεση. Όσον αφορά το ίδιο το κοστούμι, το μπλε χρώμα μπορεί να κάνει λιγότερο επίσημο το look και μάλιστα τα blue suits αποτελούν κορυφαίο trend. Τον ίδιο σκοπό, δύναται να εκπληρώσει και το tweed σακάκι που δεν γνωρίζει τις έννοιες του χώρου και του χρόνου. Από ένα σύνολο μέχρι κι ένα καλό παλτό ή ένα baggy παντελόνι,  το tweed ταιριάζει υπέροχα στο Φθινόπωρο και το σύγχρονο business look που σπάει τα στεγανά του κλασσικού αλλά σέβεται το all-time classic.

Δεν χρειάζεται να σκέφτεσαι υπερβολικά, ούτε να χάσεις πολύτιμο χρόνο για σκεφτείς τι θα φορέσεις μιας και σε πληρώνουν για άλλους λόγους κι οι απαιτήσεις που έχουν από εσένα δεν είναι στυλιστικές. Αυτό δεν σημαίνει πως ένας in fashion άντρας δεν έχει πλεονεκτήματα τόσο στην γνώμη που σχηματίζουν οι άλλοι για εκείνον όσο και στην αυτοπεποίθηση που αποπνέουν. Καμιά φορά τα ρούχα έχουν την μαγική ιδιότητα να μας φτιάχνουν την διάθεση κι αυτό έχει αντίκτυπο στην καθημερινότητα μας.