ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ: ΤΙ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΣΟΥ

Σε μια τόσο σημαντική ημέρα, όσο η ορκωμοσία σου, δεν μπορείς παρά να είσαι καλοντυμένος.

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ: ΤΙ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΣΟΥ

Καθώς πλησιάζουμε στο τέλος της Άνοιξης και την υποδοχή του Καλοκαιριού, όλα οδεύουν προς το τέλος της σχολικής και της ακαδημαϊκής σεζόν. Φυσικά, αυτό συνεπάγεται πως ορισμένοι μαθητές και φοιτητές σύντομα θα πάρουν το απολυτήριο ή το πτυχίο τους. Τι σημαίνει αυτό; Πως τους περιμένει μία ημέρα που θα θυμούνται για πάντα: αυτή της τελετής αποφοίτησης ή της ορκωμοσίας τους. Μην πιστέψεις πως το μόνο που θα σου μείνει από αυτή την ημέρα είναι το χαρτί και οι αναμνήσεις. Δεκάδες φωτoγραφίες θα κατακλύσουν τα social media και θα μείνουν online για πολύ καιρό. Τι σημαίνει αυτό; Πως αν είναι μια μέρα να σου μείνει αξέχαστη, καλό είναι αυτή η μέρα να σ’ έχει βρει καλοντυμένο. Πως, όμως, θα το πετύχεις αυτό; Παρακάτω σου έχω μερικές συμβουλές που θα σου φανούν πραγματικά  χρήσιμες.

ΜΕΡΙΚΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

ΜΕΡΙΚΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Το Α και το Ω είναι να  μην αγχωθείς. Κανείς δεν νιώθει πως έχει στις κρεμάστρες του το κατάλληλο ρούχο για την τελετή της αποφοίτησης ή την ορκωμοσία του. Αν αυτή η περίοδος σε βρίσκει στρυμωγμένο οικονομικά προσπάθησε να δεις με άλλο μάτι τα κομμάτια της ντουλάπας σου και προσπάθησε να τα κάνεις να δείξουν όσο πιο επίσημα γίνεται. Αυτό ίσως το καταφέρεις μ’ ένα καλό ζευγάρι παπούτσια. Αν τα βρεις πραγματικά σκούρα, επίλεξε ένα μονόχρωμο outfit που θα δείξει τουλάχιστον minimal, αν όχι formal.

Αν, όμως, μπεις στη διαδικασία να κάνεις κάποια αγορά, φρόντισε να επιλέξεις αυτό που πραγματικά ονειρεύεσαι για την ημέρα. Δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να θέλεις να εντυπωσιάσεις. Αρκεί πρώτα απ’ όλα να εντυπωσιάζεις τον ίδιο σου τον εαυτό κι έπειτα τους άλλους. Μην ξεχνάς πως οι φωτογραφίες από την ημέρα θα μείνουν στα social media αλλά και τη μνήμη σου για πάντα.

Αν φοράς τήβεννο κατά τη διάρκεια της τελετής, μην υποτιμήσεις τη σημασία του outfit σου. Αυτό θα φαίνεται στις φωτογραφίες. Άσε που πλέον συνηθίζεται μετά την ορκωμοσία ν’ ακολουθεί ένα τραπέζι με φίλους και συγγενείς. Εκεί θα φοράς τα ρούχα σου.

ΤΙ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΗΒΕΝΝΟ

ΤΙ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΗΒΕΝΝΟ

Αρχικά οφείλω να σε συγχαρώ για την αποφοίτηση ή την ορκωμοσία σου. Σίγουρα δούλεψες πολύ γι’ αυτή την επιτυχία σου. Ας δούμε, όμως, τις διαθέσιμες επιλογές. Το μαύρο κοστούμι αποτελεί φυσικά την πιο επίσημη και την πιο ασφαλή. Μην μείνεις όμως μόνο στο κλασσικό. Μπορείς να πειραματιστείς με καλοκαιρινά κοστούμια σε διάφορες παραλλαγές, όπως το γκρι ή το μπεζ. Επίσης, δεν είναι απαραίτητο να βάλεις πουκάμισο. Μια καλή λύση είναι το λευκό ή το navy T-Shirt

Αν πάλι προτιμάς μια πιο casual εκδοχή, επίλεξε ένα μονόχρωμο πουκάμισο στα χρώματα της σεζόν και συνδύασε το με chinos. Αν βάλεις τζιν, θα το κάνεις να δείχνει ακόμη πιο καθημερινό… όχι πως αυτό είναι απαγορευμένο. Γενικά, έχε κατά νου πως σε τέτοιες περιστάσεις οι ειδικοί λένε ότι είναι καλύτερα να είσαι overdressed παρά underdressed.