TEEN FASHION: ΣΤΥΛΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ

Βρίσκεσαι στην κατάλληλη ηλικία για να βελτιώσεις το στυλ σου.

TEEN FASHION: ΣΤΥΛΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ

Την τελευταία φορά αναλύσαμε τα στυλιστικά λάθη που κάνουν οι έφηβοι και προτείναμε τρόπους με τους οποίους μπορούν να τα αποφύγουν. Τώρα ήρθε η ώρα να δώσουμε συμβουλές για να βελτιώσουν το στυλ τους, στην πιο σωστή στιγμή πριν την ενηλικίωση τους. Η εφηβεία είναι η πρώτη περίοδος στην ζωή μας που έχουμε ξεκάθαρη άποψη για τα ρούχα μας και έναν σχετικό έλεγχο στο budget που επενδύουμε σ’ αυτά, είτε πρόκειται για χρήματα που μας δόθηκαν ως δώρο, είτε πηγαίνοντας για ψώνια με τους γονείς μας.

Το ζήτημα είναι πως η αναστάτωση που επικρατεί μέσα μας αντικατοπτρίζεται και στην εμφάνιση μας οδηγώντας μας σε αποφάσεις που είναι κατά κύριο λόγο λανθασμένες. Δείξε σ’ έναν ενήλικα φωτογραφίες από την εφηβεία του και σίγουρα θα κοκκινήσει από ντροπή. Αν θέλεις, λοιπόν, να είσαι ο ενήλικας που θα κοιτάξει με περηφάνια τη φωτογραφία της εφηβικής του ηλικίας, δώσε προσοχή στις παρακάτω συμβουλές.

ΒΡΕΣ ΤΟ ΣΤΥΛ ΣΟΥ

Το Α και το Ω είναι να ξέρεις ποιος είσαι. Φυσικά αυτό είναι πολύ δύσκολο, όχι μόνο στην εφηβεία, αλλά και σ’ όλη μας τη ζωή. Ίσως μια καλή αρχή είναι να ξεκινήσεις αποκλείοντας στυλ που δεν σου ταιριάζουν ή δεν σου αρέσουν. Ένας καλός τρόπος είναι να ψάξεις κάποιον διάσημο ή κάποιον instagrammer που θα γίνει το fashion icon σου. Βέβαια, η καλύτερη λύση είναι να αφιερώσεις χρόνο στη μόδα και να μάθεις την ιστορία της, τις τάσεις και τους συνδυασμούς. Εκεί σίγουρα θα βρεις το στυλ που θα υιοθετήσεις και σε εκφράζει σε μεγάλο βαθμό.

ΞΕΚΙΝΑ ΜΕ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ

ΞΕΚΙΝΑ ΜΕ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ

Οι έφηβοι έχουν το κακό συνήθειο ν’ αδιαφορούν εντελώς για τα basics. Σ’ αυτό παίζουν ρόλο κι οι γονείς, καθώς πολλές φορές θα σου πουν ότι είναι κρίμα να ξοδέψεις χρήματα σ’ ένα απλό λευκό T-Shirt. Η αλήθεια, όμως, είναι πως μια ντουλάπα ξεκινά να χτίζεται από τα βασικά. Έχουν τόσα προνόμια που αποκλείεται να το μετανιώσεις αν επενδύσεις σ’ αυτά. Αρχικά, κανείς δεν καταλαβαίνει πότε φόρεσες κάποιο κομμάτι ξανά κι είναι δύσκολο να είσαι κακοντυμένος όταν καλείσαι να συνδυάσεις τα βασικά. Σε καμία περίπτωση δεν λέω να κυκλοφορείς με μονόχρωμα αλλά αν πρόκειται ν’ αγοράσεις 3 T-Shirt, προτίμησε δύο από τη basic συλλογή κι ένα με logo ή bold χρώμα.

ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΟ ΜΠΟΥΦΑΝ

Συνήθως τα χρήματα που έχουν να δώσουν οι έφηβοι για τα ρούχα τους είναι περιορισμένα. Αν λάβουμε υπόψη πως το μπουφάν ή το τζάκετ δεν είναι από τα πιο οικονομικά κομμάτια, ανεξαρτήτως εταιρίας, οι περισσότεροι καλούνται να βγάλουν το Χειμώνα μονάχα μ’ ένα. Συνεπώς, δώσε την πρέπουσα προσοχή σ’ αυτό που θα διαλέξεις. Φρόντισε να πηγαίνει με τα περισσότερα items της ντουλάπας σου και να σε κρατάει πραγματικά ζεστό.

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΤΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΤΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ

Σ’ ό,τι αφορά τα αξεσουάρ, οι έφηβοι είναι ή του ύψους ή του βάθους. Με απλά λόγια ή δεν φοράνε τίποτα ή τα φοράνε όλα μαζί. Έχουμε μιλήσει ήδη γι’ αυτούς που το παρακάνουν, οπότε τώρα σειρά έχουν αυτοί που τα ξεχνούν εντελώς. Γενικότερα οι άντρες είναι επιφυλακτικοί με τα αξεσουάρ -ανεξαρτήτως ηλικίας- κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να ξεπεράσουν. Ξεκίνα από κάτι ασφαλές, όπως ένα ρολόι ή ένα stylish γυαλί ηλίου και με τον καιρό ίσως προχωρήσεις και στα κοσμήματα. Φρόντισε, όμως, πάντα να έχεις μέτρο και προσπάθησε να επιτύχεις την αρμονία.

ΑΛΛΑΞΕ, ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ

Η εφηβεία είναι μια περίοδος της ζωής μας που μετρά μερικά χρόνια. Όπως αλλάζει το μέσα μας και το σώμα μας, θα πρέπει ν’ αλλάζει και το στυλ μας. Δεν μπορείς να είσαι ο ίδιος στην πρώτη τάξη του Γυμνασίου και στην τελευταία του Λυκείου. Φρόντισε να εξελίσσεσαι καθώς μεγαλώνεις.