ΤΑ ΣΤΥΛΙΣΤΙΚΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

 Αν κάνεις κάτι από τα παρακάτω, ήρθε η ώρα να σταματήσεις!

τα στυλιστικα λάθη των ανδρών

Η αλήθεια είναι πως κανείς δεν θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό να μάθει στ’ αγόρια όσα είναι καλό να γνωρίζουν για τους συνδυασμούς, τα χρώματα και τα ρούχα. Αυτό είναι, βέβαια, φαινόμενο κοινωνικό. Όμως αν θεωρήσουμε πως οι επιλογές ενός άντρα σχετίζονται με το στυλ του, το ντύσιμο του μπορεί να πει πολλά για την προσωπικότητα του.

Με απλά λόγια, είχε πολύ μικρότερη σημασία η μόδα για τους άντρες, όταν ήταν μικρά παιδιά κι έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία σήμερα που είναι ενήλικες. Παίζει ρόλο στην εντύπωση που δίνουμε στους άλλους, στον αέρα που αποπνέουμε, ακόμη και τις σχέσεις που αναπτύσσουμε. Συνεπώς, για τα λάθη που κάνεις στο ντύσιμο σου σίγουρα δικαιολογείσαι, αυτό όμως δεν σημαίνει πως παύουν να αλλοιώνουν την εικόνα σου.

Τα μεγαλύτερα στυλιστικά λάθη, βέβαια, τα έχω εντοπίσει στην εποχή του Καλοκαιριού. Γι’ αυτό κι επέλεξα την συγκεκριμένη περίοδο για να σου μιλήσω για τις αστοχίες των ανδρών. Το περίεργο είναι πως ενώ τον Χειμώνα αναγκαζόμαστε να κάνουμε layering και να φορέσουμε παραπάνω κομμάτια για να βγούμε έξω, η χαλάρωση του Καλοκαιριού είναι εκείνη που μας κάνει να φοράμε κυριολεκτικά ό,τι να ναι!

T-SHIRTS

T-Shirts

Θα ξεκινήσω με το πιο συχνό λάθος που τραβά τα βλέμματα και σχολιάζεται αρνητικά ακόμη κι από τις γυναίκες καθώς τις εμποδίζει να σε δουν σοβαρά. Μιλώ φυσικά για την μεγάλη V λαιμόκοψη. Δεν μιλώ για το μέτριο βάθος αλλά για εκείνο το υπερβολικό που μπορεί εύκολα να σου κολλήσει τον χαρακτηρισμό του κάγκουρα.  Εκτός από κακαίσθητο είναι και παρωχημένο. Στην ίδια κατηγορία, σε καμία περίπτωση δεν εντάσσω τα πλεκτά με την ίδια λαιμόκοψη που είναι κλασσάτα και κομψά.

Συνεχίζοντας με τα tees οφείλω να σου επιστήσω την προσοχή στις στάμπες με τα κρύα αστεία αλλά και στην υγιεινή του σώματος που επιτάσσει αποσμητικό. Εξίσου κακή στάμπα είναι κι εκείνη του ιδρώτα κάτω από την μασχάλη.

ΠΟΥΚΑΜΙΣΑ

ΠΟΥΚΑΜΙΣΑ

Συνεχίζοντας με το πουκάμισο, θα σου πω ν’ αποφύγεις το λάθος να φοράς από μέσα λευκό φανελάκι που φαίνεται από το ξεκούμπωτο γιακά. Αν σκοπεύεις να φορέσεις το λεγόμενο καλό πουκάμισο, πχ σ’ έναν καλοκαιρινό γάμο, κάνε ό,τι μπορείς για να μην είναι baggy, καθώς θα φαίνεται σαν να το δανείστηκες από τον πατέρα σου. Από την άλλη, είτε είναι casual είτε formal, το πουκάμισο δεν φοριέται ασιδέρωτο!

ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ

ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ

Είναι δύσκολο να βρεις το παντελόνι που ταιριάζει ιδανικά στο σώμα σου. Γι’ αυτό για μένα προτεραιότητα είναι η μέση κι έπειτα έρχεται το μάκρος. Το κόντεμα σ’ ένα ράφτη είναι γρήγορη και οικονομική υπόθεση. Προχωρώντας στις βερμούδες, θα σου πω πως ιδίως φέτος οι μακριές βερμούδες, κάτω από το γόνατο, δεν είναι αποδεκτές πουθενά εκτός από το γήπεδο του μπάσκετ.

ΑΞΕΣΟΥΑΡ

ΑΞΕΣΟΥΑΡ

Το πρώτο λάθος με τα αξεσουάρ, είναι το να φοράς υπερβολικά πολλά αξεσουάρ! Ιδίως τα τελευταία χρόνια, τα κρεμαστά, τα βραχιολάκια και τα δαχτυλίδια συνδυάζονται με τόση υπερβολή που μοιάζει λες και τα δειγματίζεις. Είναι ωραία τα κοσμήματα, αλλά δεν υπάρχει λόγος να φοράς συγχρόνως όλα όσα έχεις στην συλλογή σου.

Θα κάνω μία σύντομη αναφορά στην γραβάτα που πρέπει  να τελειώνει στο σημείο που ξεκινά η ζώνη σου. Επίσης, η υπερβολικά φαρδιά γραβάτα είναι παλιακή. Κλείνοντας με τις κάλτσες απέφυγε τις λευκές έξω από το γυμναστήριο κι αν αγαπάς τις χρωματιστές, φρόντισε να έχουν μια λογική συνάφεια με το υπόλοιπο ντύσιμο.