ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΣΤΥΛ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ

Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα ατοπύματα που έκαναν οι περισσότεροι άντρες στα 2010's και δεν έχουν θέση στα 2020's.

Διανύουμε ακόμη τον πρώτο μήνα του 2020 και είναι στο χέρι μας να πάρουμε αποφάσεις για το πως θα διανύσουμε το νέο έτος και συνάμα την νέα δεκαετία. Μιας ο Ιανουάριος είναι η καλύτερη εποχή για νέα ξεκινήματα, αποδώσαμε φόρο τιμής στους άνδρες που άλλαξαν τα δεδομένα του στυλ στα 2010’s, καταγράψαμε τις επιταγές της προηγούμενης δεκαετίας και φτιάξαμε την λίστα με τα new year’s resolutions για το επόμενο έτος. Ο σημαντικότερος στόχος, όμως, που επιβάλλεται να θέσουμε είναι να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος κι αυτό φυσικά δεν αφορά μονάχα το στυλ αλλά και την ζωή μας. Ποια είναι όμως αυτά τα στυλιστικά λάθη που επαναλάμβαναν οι άντρες εδώ και δέκα χρόνια και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εξακολουθούν να διαπράττουν;

ΦΟΡΟΥΣΕΣ ΠΟΥΚΑΜΙΣΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΣΟΥ 

ΦΟΡΟΥΣΕΣ ΠΟΥΚΑΜΙΣΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΣΟΥ

Αν ένα ρούχο που φοράς οφείλει να είναι στο ιδανικό μέγεθος, αυτό τότε είναι δίχως αμφιβολία το πουκάμισο σου. Πως εξηγείται αυτό; Το πουκάμισο προδίδει πάντα πως δεν διάλεξες το σωστό μέγεθος ή πως το νούμερο που διάλεξες παύει να είναι το ιδανικό για το μέγεθος σου. Τα κουμπιά και οι ώμοι του πουκαμίσου σου δεν κρατάνε μυστικά κι όταν είναι πολύ στενό, τα πρώτα πιέζονται υπερβολικά για να κρατηθούν στην θέση τους ενώ όταν είναι πολύ φαρδύ, οι δεύτεροι γλιστρούν προς τους αγκώνες σου. Δεν είναι περίεργο, ούτε να έχεις αυξομειώσεις στο βάρος σου, ούτε να γυμναστείς αυξάνοντας την μάζα σου, ούτε φυσικά και να διαλέξεις από την κρεμάστρα του καταστήματος το λάθος νούμερο. Εκείνο, όμως, που είναι λάθος έχει να κάνει με την συνήθεια μας να το αγνοούμε. Επέστρεψε ό,τι δεν σου κάνει στο φυσικό ή το ηλεκτρονικό κατάστημα και πάρε μεγαλύτερο ή μικρότερο νούμερο και άσε στην ντουλάπα τα παλιά σου πουκάμισα μέχρι να επιστρέψεις στο σωματότυπο που είχες τα τελευταία χρόνια ή να πάρεις την απόφαση πως πρέπει να αλλάξεις γκαρνταρόμπα.

ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΣΟΥ ΕΠΛΕΑΝ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΟΥ

ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΣΟΥ ΕΠΛΕΑΝ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΟΥ

Ανάλογα με τα trends, τα αντρικά παντελόνια προσαρμόζονται στις τάσεις που άλλες φορές προτάσσουν τα skinny, άλλες regular fit κι άλλες τα over-long. Αυτό δεν σημαίνει πως αν έχεις γυμνασμένους προσαγωγούς, θα πάρεις ένα skinny jean στο νούμερο σου και θα κάνεις σαν να μην συμβαίνει τίποτα όσο οι υπόλοιποι θα ανησυχούν πότε θα σκιστεί και θα μεταμορφωθείς στο Hulk. Επιπλέον, έναν παντελόνι που σου κάνει στην μέση μπορεί να έχει εξαιρετικά μακριά μπατζάκια. Μην ξεχνάς πως τα μεγέθη και οι αναλογίες στα νούμερα δημιουργήθηκαν σε αντιστοιχία με στατιστικές και όπως ήδη έχεις αντιληφθεί πάντα υπάρχει η εξαίρεση στον κανόνα. Δεν λέω φυσικά να επισκεφθείς έναν ράφτη για να σου δημιουργήσει tailor-made παντελόνια στα μέτρα σου, καθώς αποτελεί ακριβό σπορ. Αυτό που σου προτείνω είναι να μην διστάσεις να επισκεφθείς μια μοδίστρα ώστε να προσαρμόσεις ένα ρούχο της αγοράς στις ανάγκες σου.

ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΣΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΕΡΓΟ

ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΣΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΕΡΓΟ

Για κάποιο παράξενο και ανεξήγητο λόγο, ακόμη κι αν οι άντρες τα καταφέρουν στον συνδυασμό των ρούχων, αποτυγχάνουν παταγωδώς στην επιλογή του σωστού παπουτσιού για το outfit τους. Γι΄ αυτό μάλλον και παπούτσια που πάνε με όλα -όπως τα λευκά sneakers- γίνονται ανάρπαστα. Πρώτα απ' όλα δεν γίνεται να έχεις μονάχα δύο ζευγάρια παπούτσια, ένα για το γυμναστήριο κι ένα για την δουλειά. Αν τα οικονομικά σου δεν διανύουν την καλύτερη τους περίοδο, επένδυσε σε all-time classic κομμάτια σε ασφαλείς αποχρώσεις που ταιριάζουν με τα χρώματα της ντουλάπας σου. Επιπλέον, φρόντισε όπως τα ρούχα σου εξαρτώνται από την εποχή, να λαμβάνεις υπόψη σου τις καιρικές συνθήκες και στα υποδήματα σου. Ένα μοκασίνι δεν θα γίνει χειμερινό απλά και μόνο επειδή αντί για ξυπόλητος το φόρεσες με ψηλή κάλτσα.