ΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΑΝΔΡΙΚΑ ΡΟΥΧΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΣΤΗΝ ΝΤΟΥΛΑΠΑ ΣΟΥ

Υπάρχουν ορισμένα καλοκαιρινά αντρικά ρούχα που κάθε άντρας χρειάζεται στις κρεμάστρες του ανεξάρτητα με το στυλ του.

καλοκαιρινά αντρικά ρούχα

Το φετινό Καλοκαίρι θα είναι δίχως αμφιβολία διαφορετικό απ' όλα τα προηγούμενα, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει τρόπος να είναι εξίσου διασκεδαστικό. Το 2020 είναι μια χρονιά που θα μας μείνει αξέχαστη! Μετά την πανδημία και τον εγκλεισμό στο σπίτι, το μόνο που λαχταρούμε όλοι είναι ένα ξέγνοιαστο Καλοκαίρι που θα μας επιτρέψει να αποσυμπιεστούμε από την δύσκολη περίοδο που διανύσαμε και να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας. Βέβαια, ακόμη και σε αυτή την περίπτωση η προτεραιότητα είναι να τηρήσουμε τους κανόνες υγιεινής και να κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να μείνουμε ασφαλείς εμείς αλλά και οι γύρω μας. Συνεπώς, μέσα στα απαραίτητα που καθένας πρέπει να έχει μαζί του τους καλοκαιρινούς μήνες, δεν πρέπει να λησμονούμε την μάσκα αλλά και το αντισηπτικό.

Φυσικά, ο κορονοϊός δεν είναι ο μόνος κίνδυνος που ελλοχεύει καθώς οι ηλιακές ακτίνες UVA και UVB μπορούν να αποδειχτούν ιδιαίτερα επιβλαβείς για σένα προκαλώντας πρόωρη γήρανση, εγκαύματα αλλά και καρκίνο του δέρματος. Γι’ αυτό το αντιηλιακό προσώπου είναι σημαντικό ακόμη και στις βόλτες στην πόλη ενώ το αντιηλιακό σώματος δεν είναι προαιρετικό στην παραλία. Όσο για το τριχωτό της κεφαλής που υπερθερμαίνεται όταν μένεις πολλές ώρες εκτεθειμένος στον ήλιο, ένα καπέλο θα σου δώσει στυλ και προστασία.

τάσεις για αντρικά καλοκαιρινά ρούχα

Καλά όλα τα παραπάνω, τι γίνεται, όμως, με τα καλοκαιρινά σου ρούχα; Όπως σε κάθε περίοδο της ζωής μας, έτσι και το Καλοκαίρι έχει τα δικά του essentials που πρέπει είτε να αναζητήσεις στις κρεμάστρες σου είτε να δώσεις προτεραιότητα στις αγορές σου. Θα ξεκινήσω με τις τάσεις που έχουμε πει ξανά πως δεν πρέπει να αντιμετωπίζεις σαν ευαγγέλιο αλλά σαν έναν προαιρετικό σύμβουλο στυλ. Η τρέχουσα περίοδος έχει την ιδιαιτερότητα πως η πανδημία αποσυντόνισε την βιομηχανία της μόδας και το lockdown περιόρισε τις αναφορές στα trends, με αποτέλεσμα τα ανοιξιάτικα must να παρατείνουν τον χρόνο ζωής τους και πολλές επιταγές να τις δανειζόμαστε από το περσινό Καλοκαίρι.

Βλέποντας επιγραμματικά τα summer trends της αντρικής μόδας για το 2020, θα σου πω πως στα υφάσματα κυριαρχεί το satin, το denim και το δέρμα. Στα μοτίβα παίζει το animal print, οι κάθετες ρίγες και τα λεγόμενα bowling shirts με τα περίεργα χρώματα. Αν θες, όμως, να κάνεις την διαφορά, οι τσέπες είναι το απόλυτο must από τα cargo παντελόνια ή βερμούδες μέχρι τα πουκάμισα, τα μπλουζάκια και τα overshirts που είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι για τις καλοκαιρινές μέρες με ψύχρα ή αφού δύσει ο ήλιος.

καλοκαιρινά αντρικά ρούχα essentials βασικά

Παίρνοντας τα πράγματα με την σειρά θα ξεκινήσω με τα T-Shirts λέγοντας σου πως η λαιμόκοψη σε σχήμα V είναι της μόδας. Πρόσεξε μονάχα μην το παρακάνεις όπως πολλοί άντρες. Εδώ έχεις ελευθερία κινήσεων και μπορείς να παίξεις από το μαύρο και το λευκό ή να πειραματιστείς με τα χρώματα. Τα μανίκια με animal print είναι μια καλή stylish εναλλακτική για τους θαρραλέους.

Προχωρώντας στις βερμούδες, όπως ήδη σου είπα, όποια έχει τσέπες τύπου cargo ανήκει στα must και αξίζει μια θέση στο καλάθι σου. Το ίδιο ισχύει και για τις denim βερμούδες που αν έχεις εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σου μπορείς να συνδυάσεις με το ανάλογα denim jacket.

Συνεχίζω με το πουκάμισο και σε εξέχουσα θέση κατατάσσω το λινό το οποίο για μένα δεν έχει μόδα και προορισμό. Θέλω να πω πως μπορείς να το συνδυάσεις με μακρύ παντελόνι και βερμούδα, ακόμη και μαγιό στην παραλία. Όσο για τα υπόλοιπα πουκάμισα, οι κλασσικοί δεν έχουν τίποτα να φοβούνται με τις ασφαλείς επιλογές τους ενώ οι τολμηροί μπορούν να ρισκάρουν με τα μοτίβα και τα υφάσματα που ανέφερα πως επιτάσσουν οι σχεδιαστές κι οι ειδικοί.

Στο σημείο αυτό θέλω να ξεκαθαρίσω πως αν πρέπει να παραβρεθείς σε μια υποχρέωση που θέλεις να δείξεις σεβασμό και είναι πιο σημαντική από τον κυριακάτικο καφέ σου, δεν χρειάζεται να αντικαταστήσεις το κοντομάνικο μπλουζάκι σου με ένα πουκάμισο και να σκάσεις από την ζέστη. Την λύση σε αυτό το πρόβλημα δίνουν τα πόλο μπλουζάκια που δεν παύουν να είναι κοντομάνικα αλλά δεν θεωρούνται τόσο casual όσο τα T-Shirts.

Θα κλείσω με τις ζακέτες που πολλές φορές οι θερμοκρασίες ακόμη και τους καλοκαιρινούς μήνες απαιτούν. Για να είμαι ξεκάθαρος, δεν σημαίνει πως οι χειμωνιάτικες ζακέτες κάνουν για το Καλοκαίρι. Παραδείγματος χάρη, η μακριά ζακέτα που φτάνει πάνω από το γόνατο θα σε κάνει να δείχνεις εκτός τόπου και χρόνου. Προτίμησε τα πιο λεπτά υφάσματα και ενδεχομένως τα χρώματα ή ακόμη και εκείνες χωρίς μανίκια