ΤΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΑ ΑΝΔΡΙΚΑ ΡΟΥΧΑ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΝΤΟΥΛΑΠΑ ΣΟΥ

Αυτά είναι τα βασικά κομμάτια που πρέπει να έχει ένας άντρας στην κατοχή του για να είναι πάντα στην μόδα.

ΤΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΑ ΑΝΔΡΙΚΑ ΡΟΥΧΑ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΝΤΟΥΛΑΠΑ ΣΟΥ

Τα τελευταία χρόνια κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στον χώρο της μόδας το κόνσεπτ της capsule wardrobe. Πρόκειται για έναν περιορισμένο αριθμό ρούχων που ταιριάζουν μεταξύ τους και αποδεικνύονται διαχρονικά. Με τους κατάλληλους συνδυασμούς μπορούν να προσαρμοστούν σ’ όλες τις ώρες, τις περιστάσεις και τις εποχές. Από εκεί και έπειτα μπορείς να προσθέσεις κομμάτια που έχουν να κάνουν με τις τρέχουσες τάσεις της μόδας ή τις ασυνήθιστες θερμοκρασίες. Με λίγα λόγια,  το Φθινόπωρο είναι η τέλεια εποχή για να χτίσεις την capsule wardrobe σου. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα αυτής της πρότασης είναι πως θα εξοικονομήσεις χρόνο κάνοντας εύκολους συνδυασμούς αλλά και χρήμα κάνοντας επιτυχημένες αγορές.

ΤΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΜΙΑ CAPSULE WARDROBE;

ΑΝΔΡΙΚΑ ΠΑΝΩΦΟΡΙΑ

ΑΝΔΡΙΚΑ ΠΑΝΩΦΟΡΙΑ

Σου θυμίζω πως τα κομμάτια πρέπει να είναι διαχρονικά και ευκολοσυνδύαστα. Μιλώντας, λοιπόν, για αντρικά πανωφόρια σου προτείνω να ξεκινήσεις με μία μπεζ καμπαρντίνα ή ένα αντίστοιχο ελαφρύ παλτό με κουμπιά. Έπειτα, αξίζει να σταθεί σε μια κρεμάστρα σου ένα δερμάτινο jacket που μπορεί να σε κάνει να δείχνεις κουλ. Μην ξεχνάς πως τα δερμάτινα, σπάνια φθείρονται και δεν θα χρειαστεί να τ’ αντικαταστήσεις ακόμη κι αν περάσουν χρόνια. Γι’ αυτό διάλεξε μια κλασσική γραμμή που δεν θυμίζει τόσο μηχανόβιο ώστε να μπορείς να το φοράς και σε λιγότερο casualεξόδους. Τέλος, ένα κλασσικό μαύρο κοστούμι πρέπει να υπάρχει στην ντουλάπα σου και θα το εντάξω στην κατηγορία με τα πανωφόρια για να σου πω πως μπορείς άνετα να συνδυάζεις το σακάκι με jean ή chinos σε smart casual εμφανίσεις.

ΑΝΔΡΙΚΑ TOPS

ΑΝΔΡΙΚΑ TOPS

Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσεις πως τα πουκάμισα δεν είναι μονάχα για formal outfits, ούτε κι αποκλειστικά για την δουλειά. Έτσι, ένα λευκό πουκάμισο με ένα leather jacket μπορεί να είναι κατάλληλο και για έναν Κυριακάτικο καφέ. Ένα λευκό, ένα μπλε κι ένα μαύρο πουκάμισο είναι μια καλή αρχή για να ξεκινήσεις και να συμπληρώσεις χρώματα και σχέδια στην συνέχεια. Θα προχωρήσω μ’ ένα πλεκτό που δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι χοντρό. Θα σου πρότεινα ένα creamy χρώμα για να δίνει την αίσθηση του cozy που χρειαζόμαστε τις πιο ψυχρές μέρες του Φθινοπώρου. Όπως καταλαβαίνεις τα Τ-Shirts είναι το μεγάλο μπαλαντέρ της ντουλάπας σου καθώς μπορούν να φορεθούν μόνα τους ή μ’ ένα πουκάμισο ή κάτω από ένα knitwear. Ξεκίνησε μ’ ένα μαύρο, ένα λευκό κι ένα γκρι. Αν θες την γνώμη μου, έπειτα επένδυσε σ’ ένα μπλε κι ένα καφέ, ανάλογα τα χρώματα του δέρματος και των μαλλιών σου.

ΑΝΔΡΙΚΑ BOTTOMS

ΑΝΔΡΙΚΑ BOTTOMS

Δεν θέλει και πολύ φαντασία για να μαντέψεις πως όταν μιλάμε για κλασσικά παντελόνια που πηγαίνουν με όλα, μιλάμε για jeans. Ένα blue jean κι ένα ανοιχτόχρωμο είναι ό,τι χρειάζεσαι. Συμπλήρωσε την συλλογή σου με μαύρα chinos και μην ξεχνάς πως ήδη έχεις το υφασμάτινο παντελόνι του κουστουμιού σου για πιο formal περιστάσεις. Ποτέ, μα ποτέ, κάτι από τα παραπάνω δεν θα είναι εκτός μόδας!

ΑΝΔΡΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ

ΑΝΔΡΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ

Λευκά sneakers, μαύρα oxford και καφέ chelsea boots είναι τα υποδήματα που χρειάζεσαι οπωσδήποτε. Με τους κατάλληλους συνδυασμούς θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπο σε επίσημες αλλά και ανεπίσημες εκδηλώσεις. Δεδομένου ότι τα υποδήματα φθείρονται πιο εύκολα, μπορείς να τα προσαρμόσεις ως έναν βαθμό στις τάσεις της εποχής. Αν πάλι γυμνάζεσαι, ένα ζευγάρι αθλητικά πρόκειται να είναι το τέταρτο κομμάτι στην παπουτσοθήκη σου.