ΣΤΥΛΙΣΤΙΚΑ TIPS ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΡΙΜΩΓΜΕΝΟΣ

Μπορείς να είσαι στυλάτος, ακόμη κι αν τα οικονομικά σου δεν είναι στην καλύτερη τους φάση.

Μετά από μία δεκαετή οικονομική κρίση και μια πανδημία κορωνοϊού, οι τσέπες των περισσοτέρων δεν ξεχειλίζουν. Συνεπώς, δεν μπορούμε ν’ αγνοήσουμε τα οικονομικά δεδομένα της πλειοψηφίας, όταν μιλάμε για τη μόδα. Το μόνο βέβαιο είναι πως μπορείς να θεωρείσαι καλοντυμένος, ακόμη κι αν δεν έχεις πολλά χρήματα να διαθέσεις για τα ρούχα. Στο σημείο αυτό, βάζω στοίχημα πως κάποιοι θα σκεφτούν ότι αν περνάς μια δύσκολη φάση, το τελευταίο πράγμα που σε απασχολεί είναι το στυλ σου. Δεν θα διαφωνήσω σε καμία περίπτωση!

Το θέμα είναι πως πολλές φορές καλούμαστε ντυθούμε όμορφα, παρότι δεν είναι προτεραιότητα μας. Παραδείγματος χάρη, μπορώ ν’ αναφερθώ σε μία συνέντευξη για δουλειά με στόχο να βελτιώσεις το μισθό σου ή ένα ραντεβού με κάποιο πρόσωπο που σ’ ενδιαφέρει για να βελτιώσεις την ψυχολογική σου κατάσταση. Κακά τα ψέματα, η μόδα παίζει ρόλο στη ζωή μας, ακόμη κι αν δεν είμαστε σε φάση ν’ ασχοληθούμε μαζί της, καθώς η εικόνα μας δημιουργεί την πρώτη εντύπωση στους άλλους για εμάς!

ΕΠΕΝΔΥΣΕ ΣΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ

ΕΠΕΝΔΥΣΕ ΣΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ

Σπάνια διαβάζεις τέτοια συμβουλή σ’ ό,τι έχει να κάνει με τη μόδα. Στην περίπτωση σου, όμως, αν πρόκειται να διαθέσεις χρήματα σε ρούχα καλό είναι να μπορέσεις ν’ αγοράσεις περισσότερα κομμάτια ώστε να καλύψεις τις βασικές σου ανάγκες. Από την άλλη, ποιος είπε πως η ποσότητα αποκλείει την ποιότητα; Αυτό που χρειάζεσαι είναι μια καλή έρευνα αγοράς για να βρεις το ηλεκτρονικό κατάστημα που έχει την καλύτερη σχέση ποιότητας και τιμής. Σε καμιά περίπτωση δεν λέω, φυσικά, ν’ αγοράσεις κάτι που όλα δείχνουν πως σε λίγα πλυσίματα θα ξεβάψει ή θα σκιστεί γιατί τότε το κόστος θα είναι μεγαλύτερο.

ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΤΑ BASICS

ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΤΑ BASICS

Σου έχω γράψει ξανά για την capsule wardrobe, τη διαχρονική δηλαδή ντουλάπα με τα κομμάτια που ο καθένας πρέπει να έχει στη συλλογή του. Το βολικό με τα basics είναι πως πηγαίνουν τα περισσότερα μεταξύ τους και κανείς δεν καταλαβαίνει πως φόρεσες το ίδιο μπλουζάκι την ίδια βδομάδα. Αυτό σημαίνει λιγότερα ρούχα που φοριούνται περισσότερες μέρες, άρα μειωμένα έξοδα. Φρόντισε να είναι εντελώς βασικά. Ακόμη και ένα μικρό λόγκο της εταιρείας σ’ ένα T-Shirt προδίδει την ταυτότητα του κομματιού. Στην ίδια λογική απέφυγε και τα μεγάλα logos. Και γιατί είναι πολύ ακριβά και γιατί βγάζουν μάτι!

ΜΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΤΗ ΜΟΔΑ

ΜΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΤΗ ΜΟΔΑ

Άλλη μια συμβουλή που δύσκολα θ’ ακούσεις από έναν fashion expert είναι να κάνεις για λίγο τα στραβά μάτια στις τάσεις της μόδας. Αν παραδείγματος χάρη είναι στη μόδα τα φαρδιά παντελόνια, όπως φέτος, δεν αξίζει να δώσεις χρήματα σ’ ένα ρούχο που κατά πάσα πιθανότητα του χρόνου θα θεωρείται ξεπερασμένο. Από την άλλη, δεν λέω να κυκλοφορείς σαν να βγήκες από τα 90’s αγνοώντας τις τάσεις. Αξίζει να είσαι ενημερωμένος αλλά όχι ν’ αγοράζεις pieces που κάνουν hype μόνο τη δεδομένη περίοδο. Μπορεί να είναι το νέο παπούτσι μιας εταιρείας ή το γυαλί ηλίου που τρεντάρει στους συνομήλικους σου. Υπάρχει, όμως, τρόπος να λάβεις υπόψη μια τάση στη νέα σου αγορά. Ας μιλήσουμε για το micro-trend που θέλει να φοράς οτιδήποτε παραπέμπει στο ναυτικό το φετινό Καλοκαίρι. Αν λοιπόν εσύ  αγοράσεις μια μαρινιέρα που είναι διαχρονική ή ένα T-Shirt με άγκυρα που δεν θα είναι ποτέ απαγορευμένο, κανείς δεν θα σε θεωρήσει ανίδεο σε θέματα μόδας, όσα χρόνια κι αν περάσουν.