ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟΣ ΚΑΙ STYLISH ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ

Υπάρχει τρόπος να ντυθείς σωστά και με στυλ στην Γιορτή των Ερωτευμένων.

αγιοσ βαλεντίνος

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι ίσως η πιο αμφιλεγόμενη του χρόνου κι αυτό γιατί ορισμένοι την κατατάσσουν στις πιο καταναλωτικές εορτές κι άλλοι που ισχυρίζονται πως δεν χρειάζονται επετείους για να εκφράσουν την αγάπη τους. Τίποτα από τα δύο δεν είναι εντελώς λάθος καθώς δίχως αμφιβολία τα δώρα δεν κοστολογούν τον έρωτα μας κι από την άλλη αν πραγματικά αγαπάς το εκφράζεις με πράξη ή με λόγια καθημερινά. Το ζήτημα είναι πως στις μέρες μας πολλά έχουν αλλάξει κι οι ώρες εργασίας είναι τέτοιες που όλα χρειάζονται μια γλυκιά υπενθύμιση. Από το να πάρουμε την βιταμίνη μας ως να πούμε σ’ αγαπώ. Ας δούμε λοιπόν αυτή την γιορτή σαν την καλύτερη αφορμή να περάσουμε ποιοτικό χρόνο με την σύντροφο μας και να επικοινωνήσουμε όσα νιώθουμε.  

Δεν λέω, βέβαια, πως η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου δεν είναι σε κάθε περίπτωση ένας μεγάλος μπελάς. Αν είσαι μόνος όλα γύρω σου έχουν βαλθεί να σε χτυπήσουν εκεί που πονάς ενώ αν βρίσκεσαι σε σχέση είναι δύσκολο έως ακατόρθωτο να φανείς αντάξιος των προσδοκιών της. Πολλές γυναίκες ισχυρίζονται πως δεν αποδέχονται την ημέρα αλλά ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι η θέση αυτή δεν αποτελεί μια ακόμη παγίδα για να σε τεστάρει. Όσο για εκείνες που δηλώνουν φαν, είναι πολύ δύσκολο να μπεις στο μυαλό τους και να βρεις ακριβώς τι θέλουν καθώς μπορεί ακόμη κι ίδιες να μην γνωρίζουν επακριβώς. Συνεπώς, φρόντισε να κανονίσεις κάτι που αποτελεί upgrade των συνηθισμένων σας ραντεβού αλλά εγγυάται πως θα περάσετε καλά κι οι δύο.

Κι αφού έχεις κανονίσει το ραντεβού που ανταποκρίνεται στην ξεχωριστή περίσταση κι έχεις αγοράσει το δώρο που επρόκειτο να της προσφέρεις, πρέπει να σκεφτείς τι θα φορέσεις. Αν ανήκεις στα παραδοσιακά ζευγάρια που ο άντρας επιλέγει το ραντεβού έχεις το σπουδαίο πλεονέκτημα να γνωρίζεις τον τόπο της βραδιάς. Άρα η επιλογή των ρούχων δεν είναι και τόσο δύσκολη όσο φανταζόσουν. Το στοίχημα είναι να βρεις την χρυσή τομή ανάμεσα σ΄ ένα συνηθισμένο ραντεβού και την αποφοίτηση σου σε συνάρτηση με τον προορισμό σας.

ΑΓΙΟΣ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

ΑΓΙΟΣ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Έχετε επιλέξει μια ρομαντική βραδιά στο σπίτι; Αν είναι το δικό σου, δεν μπορείς να την υποδεχτείς με τις πιτζάμες κι αν είναι το δικό της δεν μπορείς να πας με φόρμες σαν να επρόκειτο να κάνεις sleepover. Αντ’ αυτών, βάλε ένα knitwear που ταιριάζει με την ζεστασιά του σπιτιού κι ένα σκούρο jean ή chinos. Όσο για το footwear, κινήσου σε αρβυλάκια ή sneakers που δεν πλησιάζουν όμως την έννοια του αθλητικού. Αν έρθει σπίτι σου, κάνε μια εξαίρεση και μην της ζητήσεις να βγάλει τα καλά της παπούτσι ενώ αν πας σπίτι της δώσε σημασία στις κάλτσες σου.

ΑΓΙΟΣ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ ΣΕ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

ΑΓΙΟΣ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ ΣΕ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Μια λάθος επιλογή εστιατορίου μπορεί να απογοητεύσει μια γυναίκα αλλά μια λάθος επιλογή outfit μπορεί να την ξενερώσει για τα καλά. Δεν αρκεί να κλείσεις ένα ακριβό εστιατόριο αλλά πρέπει να ντυθείς κι αναλόγως. Δεν λέω να εμφανιστείς με tuxedo αλλά αν θες να ελαφρύνεις το formality και να το προσαρμόσεις στο στυλ σου επέλεξε διαφορετικό χρώμα σακακιού και παντελονιού. Αυτό κάνει την εμφάνιση σου πιο χαλαρή αλλά την επιλογή πιο δύσκολη γι’ αυτό μην ξεφύγεις από την χρωματική παλέτα. Αν θες να ξεφύγεις από το συνηθισμένο πουκάμισο, αντικατέστησε το με T-Shirt ή με ζιβάγκο και ολοκλήρωσε με derby shoes ή chelsea boots.

ΑΓΙΟΣ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ ΣΕ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΑΓΙΟΣ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ ΣΕ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΚΕΝΤΡΟ

Δεν αναφέρομαι μονάχα στα μπουζούκια αλλά και ένα κλαμπ ή ένα μπαρ. Σε αυτές τις περιπτώσεις στόχος να είναι ξεχωρίσεις στο πλήθος δίχως να ντυθείς σημαδούρα. Βέβαια, αυτός ο στόχος συμβαδίζει και με την άνεση που απαιτεί το ξενύχτι. Έτσι, προτείνω ένα printed πουκάμισο με fancy δερμάτινα παπούτσια ή loafers. Το μαύρο παντελόνι θα δώσει ισορροπία ενώ στο πανωφόρι μπορείς να πειραματιστείς με κάτι κλασσικό ή μ΄ ένα στο χρώμα του μοτίβου του πουκαμίσου σου.

Φιλική συμβουλή: μην επιβεβαιώσεις τον κανόνα που λέει ότι ο άντρας ετοιμάζεται δέκα λεπτά πριν την έξοδο του γιατί το πιθανότερο είναι να βάλεις εκείνα που φοράς στο Κυριακάτικο πρωινό καφέ. Προγραμμάτισε πριν από τη δουλειά τι θα φορέσεις και φρόντισε να είναι stylish αποπνέοντας γοητεία. Το ντύσιμο σου είναι ένα ακόμη στοιχείο που θα δείξει πως αν αυτή η μέρα είναι σημαντική για εκείνη τότε μπορεί να γίνει και για εσένα.