ΠΩΣ ΝΤΥΝΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ MINIMALIST

Γι΄ όσους προτιμούν τον μινιμαλισμό ή δεν θέλουν να τολμήσουν, υπάρχει τρόπος να το κάνουν σωστά.

ΠΩΣ ΝΤΥΝΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ MINIMALIST

Οι θιασώτες του «less is more» θα βρουν πολύ χρήσιμα όσα θ’ ακολουθήσουν. Όχι μόνο εκείνοι όμως, αλλά κι όσοι δεν θέλουν να φορέσουν κάτι trendy ή να υποβάλλουν τον εαυτό τους στον κυκεώνα των απαιτητικών συνδυασμών. Φυσικά, η επιλογή του μινιμαλισμού είναι πολύ χρήσιμη και για όσους δεν έχουν την οικονομική άνεση να επενδύουν συχνά σε ρούχα ή η επένδυση σε ρούχα δεν είναι η πρώτη τους επιλογή.

Η επιλογή του μινιμαλισμού -ακόμη και στο ντύσιμο- έχει πολλά πλεονεκτήματα που δεν μπορείς να φανταστείς. Αρχικά, δεν σημαίνει πως κάποιος μινιμαλιστής έχει βαρετή εικόνα. Μπορεί ίσα – ίσα η επιλογή του να αποπνέει μία βαθύτερη αναζήτηση που κρύβεται πίσω από την εμφάνιση του. Αν οι συνδυασμοί είναι πετυχημένοι και η στάση του είναι γεμάτη αυτοπεποίθηση, όλοι υποθέτουν πως πρόκειται για έναν άνθρωπο που δεν παλεύει να ξεχωρίσει. Επιπλέον, τα minimal ρούχα μπορούν να φορεθούν περισσότερες φορές μέσα σ΄ ένα  σύντομο χρονικό διάστημα χωρίς να το αντιληφθεί κανείς. Έτσι κερδίζεις και χρόνο αλλά και χρήματα.

ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ

ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ

O μινιμαλιστής έχει στη συλλογή του ένα άσπρο ή ένα μαύρο πουκάμισο που φορά σε formal εμφανίσεις ή μέσα από το πλεκτό του σε smart casual looks, ανάλογα με την περίσταση. Ουδέτερα χρώματα αλλά κι ένα μπλε ρουά ή ένα κυπαρισσί πουκάμισο μπορούν να φορεθούν με μονόχρωμα κομμάτια δίχως να χαλάσουν την λιτότητα του συνόλου.

ΑΣΠΡΟ & ΜΑΥΡΟ T-SHIRT 

Το άσπρο και το μαύρο μπλουζάκι είναι εξαιρετικά βολικό για τις εμφανίσεις σου. Η διαφορά, όμως, για τον μινιμαλιστή είναι πως φορά τα basics όχι μόνο για την άνεση και την βολικότητα του αλλά πίσω από κάθε επιλογή – όσο απλή κι αν φαίνεται – κρύβεται μια ολόκληρη φιλοσοφία.

 HOODIE

 HOODIE

Τα hoodies είναι το σήμα κατατεθέν του casualwear κι αν επιλέξεις τα σωστά κομμάτια τότε θα είναι διαχρονικά και θα μπορέσουν να φορεθούν μ’ ό,τι έχεις κατά νου. Ανάλογα με την εποχή μπορείς να παίξεις με πιο λεπτά ή πιο χοντρά υφάσματα ενώ τα χρώματα που θα βάλεις στην ντουλάπα σου, θα πρέπει να είναι ευκολοσυνδύαστα.

ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΟ T-SHIRT

Κάτι παρόμοιο, ισχύει και για το χρωματιστό T-Shirt του μινιμαλιστή. Υπάρχει και σ΄ αυτή την περίπτωση φιλοσοφία πίσω από την επιλογή του χρώματος. Λανθασμένα, οι περισσότεροι νομίζουν πως ο μινιμαλισμός δεν αγαπά το χρώμα ενώ στην πραγματικότητα αυτό δεν ισχύει. Η ειδοποιός διαφορά είναι πως ένα χρώμα αρκεί στο look σου και δεν έχεις ανάγκη από υπερβολές.

ΠΛΕΚΤΟ

ΠΛΕΚΤΟ

To knitwear είναι το αγαπημένο μου είδος ρούχου για τον Χειμώνα αλλά την ίδια άποψη αποδέχεται κάθε σύγχρονος minimalist καθώς μπορεί να σε κρατήσει ζεστό δίχως να χρειαστεί να φορέσεις πολλά κομμάτια που απαιτούν layering. Με το κατάλληλο πλεκτό μπορείς να δείξεις προσεγμένος ανεπιτήδευτα ενώ η ευκολία με την οποία συνδυάζεται θα σου λύσει τα χέρια.

OVERSHIRT

Μιλάμε για το αγαπημένο κομμάτι των μινιμαλιστών καθώς τους κρατά ζεστούς αλλά είναι κι ό,τι πρέπει για να αναδείξεις το στυλ σου δίχως να ξεφύγεις από το στυλ σου.

SNEAKERS

SNEAKERS

Τα sneakers είναι κι αυτά σύμμαχος του μινιμαλιστή. Είναι σχεδόν πάντα μονόχρωμα κι ολοκληρώνουμε με τον καλύτερο τρόπο το outfit του.