ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ; ΝΤΥΣΟΥ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ!

Υπάρχει τρόπος να ντυθείς καλά ακόμη κι αν αλλάξεις τον χρόνο στο σπίτι.

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ; ΝΤΥΣΟΥ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ!

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το 2020 ήταν μια δύσκολη χρονιά που ανυπομονούμε όλοι ν’ αφήσουμε πίσω το γρηγορότερο. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπήρχαν ανάμεσα στις 365 ημέρες του και εμπειρίες που αξίζουν να κρατήσουμε και να θυμόμαστε ευχάριστα. Εξίσου, όμως, απρόβλεπτο με το 2020 αποδεικνύεται και το ρεβεγιόν της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς που αποτελεί τον επίσημο αποχαιρετισμό του. Για πρώτη φορά, η πανδημία του κορωνοϊού επιτάσσει να στείλεις μήνυμα πριν την έξοδο σου και κάθε ρεβεγιόν να μην υπερβαίνει τα εννέα άτομο, συμπεριλαμβανομένων των καλεσμένων αλλά και των οικοδεσποτών. Κάτι ακόμα που καθιστά την φετινή Παραμονή της Πρωτοχρονιάς αξιοσημείωτη είναι πως τα εστιατόρια, τα μπαρ αλλά και τα κλαμπ είναι κλειστά με αποτέλεσμα ν΄ αλλάξεις το χρόνο στο σπίτι σου ή στο σπίτι που είσαι καλεσμένος. Αυτό σημαίνει πως δεν θα μπορέσεις να κάνεις στυλιστικές επιλογές ανάλογες μ’ εκείνες των προηγούμενων ετών.

CASUAL OUTFIT

CASUAL OUTFIT

Εδώ που τα λέμε αν η πρόσκληση είναι σ’ ένα φιλικό ή συγγενικό σπίτι με λίγους παρευρισκόμενους για ένα εορταστικό τραπέζι, δεν χωράνε υπερβολές. Έτσι, καλό είναι κινηθείς casual, ιδίως αν είσαι νεότερος και κανείς δεν θα σε παρεξηγήσει. Σ’ αυτή την περίπτωση, θα σου πρότεινα ένα leather jacket, με μαύρη μακρυμάνικη μπλούζα, jean και chelsea shoes.  

STAYING-IN OUTFIT

Σε περίπτωση που η πρόσκληση είναι στο δικό σου σπίτι κι είσαι ο οικοδεσπότης, δίχως να έχεις οργανώσει κάτι extravagant -όπως επιτάσσει κι η εποχή- υπάρχει τρόπος να τιμήσεις τους καλεσμένους δίχως να ντυθείς σαν να επρόκειτο για τα ρεβεγιόν του παρελθόντος. Σ’ αυτή την περίπτωση, αξίζει να επιλέξεις ένα knitwear σε έντονο χρώμα κι ένα chino παντελόνι με oxford shoes, αντί για sneakers, που θα προσδώσουν επισημότητα παρά το cozy ύφος που ταιριάζει με το σπίτι σου.

SMART CASUAL OUTFIT

SMART CASUAL OUTFIT

Αν υποθέσουμε πως έχεις επιστρέψει έως τις 22:00 και δεν θα περάσεις την νύχτα στο σπίτι που έχεις προσκληθεί, το τραπέζι θα είναι απογευματινό κι όχι βραδινό. Το λεγόμενο smart-casual look ταιριάζει ιδανικά στην φετινή Παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα έλεγα, όμως, πως αποτελεί και την μεγαλύτερη πρόσκληση. Αρχικά η γραβάτα ή το παπιγιόν δεν αποτελεί πιθανότητα, όπως και το T-Shirt ή το jean με τα σκισίματα. Θα σε συμβούλευα να προτιμήσεις blazer -όχι όμως κοστούμι- που θα συνδυάσεις με υφασμάτινο πουκάμισο ή ζιβάγκο.

FAMILY EVENT OUTFIT

Αν πρόκειται ν’ αλλάξεις τον χρόνο με την οικογένεια σου ή την οικογένεια της συντρόφου σου, καλό είναι να μην κινηθείς τόσο μοντέρνα όσο safe. Οι πλεκτές ζακέτες είναι στην μόδα και συνδυάζονται ιδανικά με τα καρό πουκάμισα.

BURGUNDY OUTFIT

BURGUNDY OUTFIT

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το πιο hot χρώμα του 2020 που δεν είναι άλλο από το κόκκινο Βουργουνδίας που θυμίσει το χρώμα του κρασιού. Σε παλτό, σε πουκάμισο αλλά και σε πουλόβερ, αυτό το κόκκινο θα μαγνητίσει τα βλέμματα και θα κάνει όποιον γνωρίζει τα trends να σε παραδεχτεί.

BLACK-TIE OUTFIT

Θα κλείσω, φυσικά, με το επίσημο ένδυμα των εορτών που δεν είναι άλλο από το black-tie. Παρότι, όλα έχουν αλλάξει το 2020, σε μερικά σπίτια το λαμπερό ρεβεγιόν θα μείνει σταθερό, ακόμη κι αν παραστούν πολύ λιγότερα άτομα απ' ό,τι στο παρελθόν. Αν κάνεις αυτή την επιλογή, άσε τους πειραματισμούς και μείνε classy.