ΠΩΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΣΕ ΤΑΞΗ ΤΗ ΝΤΟΥΛΑΠΑ ΣΟΥ
Χρήσιμες συμβουλές για να οργανώσεις τη ντουλάπα σου εύκολα και γρήγορα.
Οι περισσότεροι από εμάς, βάζουμε κάποιους στόχους τη νέα χρονιά που προσπαθούμε να πετύχουμε με κάθε τρόπο. Ο Ιανουάριος είναι ένας μήνας που παίζει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του υπόλοιπου έτους καθώς δείχνει πόσο αποφασισμένοι είμαστε. Με απλά λόγια, δεν φτάνει η πρόθεση αλλά χρειάζεται και καλή διάθεση, χρόνος, ενέργεια και πειθαρχία.
Μια από τις προσωπικές επιδιώξεις μας για το νέο έτος είναι συνήθως να βάλουμε τη ζωή μας σε μια τάξη. Και φυσικά αυτό δεν το λέω μόνο με τη μεταφορική έννοια. Το λέω και με την κυριολεκτική έννοια. Όπως λέει άλλωστε και η ιέρεια της οργάνωσης, Μαρί Κοντό, ένα σπίτι σε τάξη συνεπάγεται και μια ζωή σε τάξη. Όπως εύκολα καταλαβαίνεις, το ίδιο ισχύει και για τη ντουλάπα σου. Μάλιστα τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να την τακτοποιήσεις.
Καθώς πλησιάζει ο Φεβρουάριος, η θερμοκρασία πέφτει και τα πρώτα χιόνια έφτασαν στην χώρα μας με αποτέλεσμα ν’ αναγκαζόμαστε να κατεβάσουμε τα χειμωνιάτικα ρούχα. Όπως ήδη έχουμε αναφέρει αυτή η διαδικασία χρόνο με τον χρόνο καθυστερεί όλο και περισσότερο λόγω της κλιματικής αλλαγής. Σε κάθε περίπτωση όμως λίγες ώρες και μερικά έξυπνα tips αρκούν για να τακτοποιήσεις τη ντουλάπα σου. Πέρα από το γεγονός πως η τάξη μας φτιάχνει τη διάθεση, αυτό θα σε βοηθήσει να βρίσκεις πιο εύκολα τα ρούχα σου, να μπορείς να δεις όλα τα κομμάτια που κατέχεις και να δημιουργήσεις καλύτερα looks με πιο πετυχημένους συνδυασμούς. Παρακάτω θα δούμε πως θα το καταφέρεις.
Χρήσιμα tips για να βάλεις τη ντουλάπα σου σε τάξη
Ξεκινώντας να τακτοποιείς τα ρούχα που έχεις στη ντουλάπα σου, βρίσκω πολύ σημαντικό να επιλέξεις εκείνα που θα αποχωριστείς. Μιλώ για τα κομμάτια εκείνα που δεν φοράς συχνά ή έχεις πολύ καιρό να φορέσεις. Δεν λέω φυσικά να τα πετάξεις αλλά να τα δωρίσεις σε κάποιον οργανισμό ή κάποιον άνθρωπο που τα έχει πραγματικά ανάγκη.
Στην ίδια κατηγορία των ρούχων που πρέπει να αποχωριστείς βάζω κι εκείνα που είναι φθαρμένα, σκισμένα ή βρώμικα κι έχουν λεκέδες που δεν βγαίνουν, όσο κι αν έχεις προσπαθήσει. Αυτά είναι που σου πιάνουν άδικα χώρο και σ’ εμποδίζουν να βρεις αυτό που ψάχνεις.
Ένας άλλος τρόπος να επιλέξεις τι έχει θέση στη ντουλάπα σου, είναι να σκεφτείς αν αυτό το κομμάτι που κρατάς στα χέρια σου σού φέρνει χαρά. Σύμφωνα με τη θεωρία της Μαρί Κοντό, τα αντικείμενα πρέπει να συνδέονται με συναισθήματα κι όταν κάτι που πιάνουμε στα χέρια μας μας δημιουργεί αρνητική διάθεση, πρέπει να απομακρυνθεί άμεσα από το σπίτι μας.
Αφού επιλέξαμε τι θα αποχωριστούμε, ήρθε η ώρα να τακτοποιήσουμε αυτά που θα κρατήσουμε. Είναι βοηθητικό να προμηθευτείς κουτιά, καλάθια και σακούλες για να ξεχωρίσεις τα ρούχα σου και ν’ αποθηκεύσεις τα κομμάτια που δεν φοράς σε καθημερινή βάση.
Χώρισε τα ρούχα σου ανά εποχή και ανά κατηγορία φροντίζοντας να τα τοποθετήσεις με κριτήριο το χρώμα τους, από το πιο σκούρο στο πιο ανοιχτό. Αυτή η μέθοδος θα σε βοηθήσει να βρίσκεις πάντα αυτό που ψάχνεις.
Φρόντισε να βάλεις το κάθε ρούχο στη σωστή θέση. Παραδείγματος χάρη τα πουκάμισα είναι καλό να τοποθετούνται σε κρεμαστές και τα πλεκτά να διπλώνονται. Όσο για τα πιο ακριβά κομμάτια που έχεις στην κατοχή σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ειδικές θήκες.