ΟΣΑ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΥΣΙΜΟ ΤΩΝ ΡΟΥΧΩΝ ΣΟΥ

Κάθε πότε πρέπει να πλένεις τα ρούχα σου και πως θ’ αντιμετωπίσεις τους λεκέδες.

boys stains

Όπως και να το κάνεις, οι άντρες είμαστε πιο απρόσεκτοι με αποτέλεσμα πολλές φορές να καταλήγουμε με λεκέδες στα ρούχα. Ενώ λοιπόν αγαπάμε την ξεγνοιασιά του να ζούμε χωρίς τον φόβο να λερωθούμε, μισούμε την διαδικασία του πλυσίματος. Κι επειδή το πλύσιμο των ρούχων είναι πολλές φορές σπατάλη χρόνου, χρημάτων αλλά και ενέργειας, θα δούμε πόσο συχνά χρειάζεται πράγματι να πλένεις τα ρούχα σου αλλά και πως ν’ αντιμετωπίσεις κάθε λεκέ που μοιάζει ακατανίκητος.

ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙΣ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΣΟΥ ΠΡΙΝ ΤΑ ΠΛΥΝΕΙΣ

ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙΣ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΣΟΥ ΠΡΙΝ ΤΑ ΠΛΥΝΕΙΣ

Θα ξεκινήσω με τα jeans που δεν χρειάζεται να πλένονται τόσο συχνά, όσο νομίζεις. Ένα jean μπορεί να φορεθεί ακόμη και για μήνες μέχρι να πλυθεί. Αν δεις κάποιον λεκέ μπορείς να τον καθαρίσεις μ’ ένα υγρό μαντηλάκι ενώ αν αισθανθείς πως μυρίζει η καλύτερη επιλογή είναι να το αερίσεις. Τα παντελόνια από την άλλη πρέπει να πλένονται, αφού τα φορέσεις 4 φορές καθώς απορροφούν τον ιδρώτα και τις μυρωδιές του σώματος.

Σ’ ότι έχει να κάνει με τα πουκάμισα, η συχνότητα των πλύσεων εξαρτάται από το ύφασμα, την εφαρμογή, τη διάρκεια που φορέθηκε αλλά και την εποχή. Αν όταν το βγάλεις διαπιστώσεις πως δεν μυρίζει ή δεν έχει κάποιο λεκέ τότε μπορείς να το φορέσεις ξανά από μία έως δύο φορές.

Θα κλείσω με T-Shirts, αθλητικά ρούχα, εσώρουχα και κάλτσες τα οποία αφού βγάλεις πρέπει αμέσως να βάλεις στο καλάθι με τα άπλυτα.

Είναι σημαντικό να βρεις τον σωστό αριθμό πλύσεων για κάθε ρούχο ώστε να αποφύγεις την συσσώρευση βακτηριδίων σε περίπτωση που το αμελείς και από την άλλη να μην το παρακάνεις καθώς έτσι περιορίζεις την διάρκεια ζωής του ρούχου σου και κάνεις κακό στο περιβάλλον αλλά και την τσέπη σου. 

ΠΩΣ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙΣ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΥΣ ΛΕΚΕΔΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΣΟΥ

ΠΩΣ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙΣ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΥΣ ΛΕΚΕΔΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΣΟΥ

Πριν αναλύσουμε τις περιπτώσεις, θα πρέπει να πούμε τα τρία βήματα που θα πρέπει ν’ ακολουθήσεις αμέσως μόλις γίνει το ατύχημα που θ’ αφήσει στάμπα. Αρχικά, δράσε με ταχύτητα και ρίξε αμέσως νερό. Έπειτα μην ξεχάσεις πως θα πρέπει να μείνεις μακριά από την θερμότητα καθώς αυτή είναι που θα κάνει πιο έντονο τον λεκέ. Τέλος, όταν προσπαθήσεις να αφαιρέσεις τη στάμπα, φρόντισε να μην ασκήσεις μεγάλη πίεση.

Όταν πρόκειται για έναν δύσκολο λεκέ, θα πρέπει να τσεκάρεις το ύφασμα και τη σύνθεση του ρούχου. Το βαμβάκι χρειάζεται να πλυθεί με χλιαρό νερό ενώ πολύ αποδοτικά είναι ο χυμός λεμονιού και το ξύδι. Το μαλλί είναι σημαντικό να φροντίζεται με λεπτότητα. Αφού το μουλιάσεις, θα πρέπει να το απλώσεις σε ξαπλωτή θέση ώστε να μην ξεχειλώσει. Στα συνθετικά, είναι απαραίτητο να τσεκάρεις την πρώτη ύλη. Για παράδειγμα, το ρεγιόν και ο πολυεστέρας αντέχουν την βαριά πλύση και το τρίψιμο αλλά θα πρέπει να καθαριστούν με απορρυπαντικό πιάτων. Για το μετάξι, ενδείκνυται νερό αν και είναι καλύτερα να βρέξεις όλο το ρούχο για να μην μείνει λεκές.

Μιλώντας γενικά για λεκέδες, το νερό και το αλάτι μπορούν να εφαρμοστούν σχεδόν σ’ όλους τους λεκέδες και να δράσουν αποτελεσματικά. Το ξύδι και ο χυμός λεμονιού κάνουν θαύματα ενάντια στον καφέ, το τσάι, την κόλα και το γρασίδι. Το απορρυπαντικό πιάτων είναι ό,τι πρέπει για τα λίπη και τις στάμπες από φαγητά. Η χλωρίνη αφαιρεί λεκέδες από χρώμα και καλλυντικά αλλά θα πρέπει να δοκιμάζεται πάντα σε μια μικρή περιοχή μέσα από το ρούχο.

Τι αξίζει να θυμάσαι σ΄ ό,τι έχει να κάνει με τους καθημερινούς λεκέδες. Το αίμα αφαιρείται με κρύο νερό, το βούτυρο και το λάδι με χλιαρό νερό, ο καφές με ξύδι, ο ιδρώτας, η μούχλα και η βρωμιά με απορρυπαντικά και ζεστό νερό ενώ το κρασί με ζεστό νερό και αλάτι.