ΟΣΑ ΑΞΙΖΕΙ Ν' ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Πως ν’ ανανεώσεις την ντουλάπα σου για το σχολείο, πριν το πρώτο κουδούνι.

 back to school

Καθώς αποχαιρετούμε σταδιακά το Καλοκαίρι, πλησιάζουμε στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς που έχει οριστεί για τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου. Το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές νωρίς το πρωί ενώ όπως όλα δείχνουν δεν θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας. Όπως και να έχει, η μέρα του αγιασμού είναι μια μέρα για την οποία οι περισσότεροι μαθητές ετοιμάζονται λίγο καιρό πριν κι αυτό γιατί θα συναντήσουν τους φίλους τους μετά από μήνες και θέλουν να κάνουν θετική εντύπωση. Στόχος για τους περισσότερους είναι να εμφανιστούν ανανεωμένοι με καινούργια ρούχα κι ένα πρόσωπο που προδίδει πως ξεκουράστηκαν και γέμισαν χαρά.

Συνήθως, λίγες μέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι μαθητές κάνουν την έρευνα τους κι επιλέγουν το σύνολο με το οποίο θα εμφανιστούν την πρώτη μέρα. Από εκεί και πέρα, τις περισσότερες φορές οι γονείς δίνουν έναν budget στα παιδιά τους, ανάλογα με τις δυνατότητες της κάθε οικογένειας, με το οποίο μπορούν να κάνουν τις απαραίτητες αγορές σε ρούχα και παπούτσια για την επιστροφή στα μαθήματα. Σκοπός είναι οι επιλογές μας να είναι όσο πιο πετυχημένες γίνεται, ν’ αναδείξουν τον καλύτερο εαυτό μας και να μην αναγκάσουν τους γονείς μας να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Παρακάτω θα δούμε τα οικονομικά κομμάτια που αξίζει να προτιμήσεις για τις πρώτες μέρες στο σχολείο και τη νέα σχολική χρονιά που ξεκινά σύντομα.

Συμβουλεύω όλους τους μαθητές να ξεκινήσουν από εκείνα που έχουν πραγματικά ανάγκη και λείπουν από τη ντουλάπα τους κι έπειτα να προχωρούν στα ρούχα και τα παπούτσια που τους γυαλίζουν το μάτι. Για να το πω ακόμη πιο απλά, μπορεί να δεις ένα φανταστικό παντελόνι ενώ έχεις ήδη δέκα και σου λείπει ένα φθινοπωρινό πανωφόρι. Η σωστή επιλογή, όπως καταλαβαίνεις, είναι να βάλεις στο καλάθι στο το πανωφόρι κι όχι το παντελόνι.

 t-shirt

Τα T-Shirts αποτελούν μια καλή επιλογή για να ξεκινήσεις, καθώς φοριούνται σχεδόν όλο τον χρόνο, ακόμη κι όταν έχει κρύο με μια ζακέτα ή ένα μπουφάν. Επένδυσε σε κάποιο βασικό χρώμα που μπορεί να μην έχεις ή σ’ ένα κομμάτι με σχέδιο που σ’ αρέσει πολύ. Εναλλακτικές επιλογές αποτελούν τα Henley μπλουζάκια με τα κουμπιά στη λαιμόκοψη που κολακεύουν τα περισσότερα αγόρια αλλά και οι μακρυμάνικες μπλούζες που θα σου χρειαστούν τις μέρες με χαμηλότερη θερμοκρασία.

 ανδρικό φούτερ

Εδώ που τα λέμε βέβαια, στις μικρότερες ηλικίες είναι πολύ πιο δημοφιλή τα φούτερ και τα hoodies. Τα νεαρά αγόρια τα λατρεύουν γιατί σε περίπτωση που ζεσταθούν μπορούν να τα βγάλουν με ευκολία και να μείνουν με το κοντομάνικο μπλουζάκι τους ενώ κυκλοφορούν σε πολλά χρώματα και σχέδια.

 ζακέτα

Θα προχωρήσω στις ζακέτες, τις οποίες οι περισσότεροι προτιμούν με κουκούλα αλλά και τα κολεγιακά μπουφάν που φέτος είναι στη μόδα. Και οι δύο επιλογές θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπο το Φθινόπωρο, πριν δηλαδή φτάσει η εποχή του μπουφάν και του βαρύ Χειμώνα. Αν πάλι τα χρήματα που σου έχουν δοθεί από τους γονείς σου προσφέρουν την άνεση να επενδύσεις και σ’ ένα καλό μπουφάν, δεν έχεις παρά να το κάνεις από τώρα.

 παντελόνι

Όσο για τα παντελόνια, αν δεν έχεις ένα jean παντελόνι που πηγαίνει με όλα και φοριέται συχνά χωρίς κανείς να το παρατηρήσει, αυτό θα πρέπει να είναι η πρώτη σου επιλογή. Έπειτα κατά σειρά προτεραιότητας θα βάλω το μαύρο παντελόνι, το μπεζ ή το χακί κι έπειτα το λευκό.

 αθλητικές φόρμες

Θα κλείσω μ’ ένα σετ αθλητικές φόρμες το οποίο θα σου προσφέρει και στυλ και άνεση. Είναι άλλωστε απαραίτητο για τη γυμναστική σου αλλά και για τις ημέρες που θέλεις να νιώσεις εξαιρετικά βολικά στα ρούχα σου.