ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΝΤΟΥΛΑΠΑ ΣΟΥ

Αρκεί ένα Σαββατοκύριακο για να βάλεις σε τάξη την ντουλάπα σου κερδίζοντας χρόνο και κάνοντας πιο σωστούς συνδυασμούς.

ντουλάπα άντρας

Μετά την παγκόσμια εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού και τις τρέχουσες συνθήκες, δεν έχουμε άλλη επιλογή στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης παρά να στηρίξουμε το κίνημα Μένουμε Σπίτι και να ακολουθήσουμε την προτροπή του. Έχοντας άπλετο χρόνο στο σπίτι, θα καταφέρουμε να τελειώσουμε το περιεχόμενο του Netflix και να δούμε όλες τις ταινίες της watchlist μας. Αργά ή γρήγορα θα είναι τέτοια η ανία μας που θα καταπιαστούμε με τις δουλειές του σπιτιού σαν έσχατη λύση για να βρούμε ενδιαφέρον. Τότε θα έρθει η στιγμή να βάλουμε μπρος υποχρεώσεις που αναβάλλαμε εδώ και μήνες. Μια από αυτές είναι και η οργάνωση της ντουλάπας μας.

ρούχα δίπλωμα

Γιατί όμως έχει αξία να αφιερώσουμε χρόνο για να την βάλουμε σε τάξη; Μπορεί να μην γίνεται στην ντουλάπα σου ο κακός χαμός, όμως, υπάρχουν σίγουρα περιθώρια βελτίωσης και καλύτερης διαχείρισης. Αυτή η διαδικασία θα σε βοηθήσει να εξοικονομήσεις χρόνο γνωρίζοντας που βρίσκεται ό,τι ψάχνεις και να κάνεις καλύτερους συνδυασμούς φτιάχνοντας τα ιδανικά outfits. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα αυτής της υπόθεσης είναι πως θα ξεφορτωθείς ρούχα που δεν σου κάνουν πλέον ή δεν ανταποκρίνονται στις καιρικές συνθήκες της εποχής. Έτσι θα πάψεις να στριμώχνεις τα ρούχα που φοράς στα συρτάρια και θα μπορέσεις να έχεις καλύτερη οπτική επαφή μαζί τους καθώς θα κρέμονται στις κρεμάστρες. Ξεκινώντας με τα ρούχα που θα ξεφορτωθείς -όχι πετώντας αλλά δωρίζοντας σε φίλους ή ιδρύματα- φτιάξε στο κρεββάτι σου δύο στοίβες απαντώντας στην ερώτηση «Το έχω φορέσει τον τελευταίο χρόνο;». Αν η απάντηση είναι όχι επειδή είχες ξεχάσει πως το είχες στην κατοχή σου, μόλις βρήκες έναν επιπλέον λόγο για να επισπεύσεις το ξεκαθάρισμα της ντουλάπας σου. Συνεχίζουμε με την στοίβα που σχηματίστηκε απαντώντας θετικά στην προηγούμενη ερώτηση. Τώρα ήρθε η ώρα να ανιχνεύσεις λεκέδες, τρύπες και ξηλώματα. Τα ρούχα με τις ατέλειες θα έχουν προορισμό το καθαριστήριο ή το ραφείο. Όταν αδειάσεις την ντουλάπα σου, φρόντισε να την καθαρίσεις καλά γιατί δεν θα σου δοθεί σύντομα ξανά η ευκαιρία.

 δίπλωμα ρούχων

Πρώτα μάθε να διπλώνεις τα ρούχα σωστά. Μάλλον είναι αδύνατο να σου εξηγήσω κάτι τέτοιο γραπτά γι’ αυτό ξεκίνησε να γκουγκλάρεις και να βλέπεις βίντεο με τον πιο σύντομο τρόπο διπλώματος κάθε ρούχου που πιάνει λιγότερο χώρο. Όσο για τα συρτάρια σου, φέρε τούμπα όσα γνώριζες μέχρι σήμερα. Πάψε να ξαπλώνεις τα διπλωμένα ρούχα σου βάζοντας το ένα πάνω από το άλλο. Αντίθετα, τοποθέτησε τα ρούχα, τα μποξεράκια και τις κάλτσες κάθετα όπως θα έβαζες τα βιβλία σ’ ένα ράφι μιας βιβλιοθήκης. Αυτή η μέθοδος θα σου επιτρέψει να βλέπεις με μια ματιά ό,τι υπάρχει στο κάθε συρτάρι δίχως να διαλύεις την στοίβα κάθε φορά που πας να πάρεις εκείνο που βρίσκεται στην βάση. Ένας από τους βασικούς λόγους που πρέπει να ξεφορτωθείς ή να αποθηκεύσεις τα μη απαραίτητα έχει να κάνει την απόσταση που πρέπει να έχουν μεταξύ τους τα ρούχα σου. Όταν στριμώχνονται, τσαλακώνονται! Μάθε επιτέλους πως τα πλεκτά δεν κρεμιούνται σε κρεμάστρα αλλά διπλώνονται στο ράφι. Η βαρύτητα είναι αυτή που θα τα κάνει να χάσουν την φόρμα τους. Το ίδιο ισχύει και για την απλώστρα. Τώρα ήρθε η ώρα να ταξινομήσεις τα ρούχα σου με κριτήριο το χρώμα -από τα φωτεινότερα στα πιο σκούρα ή το αντίθετο- ή με κριτήριο τους συνδυασμούς βάζοντας σε κάθε κρεμάστρα κι ένα outfit.