ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΙΚΗ ΜΟΔΑ

Ποιες είναι οι καυτές τάσεις για την Άνοιξη που συμπληρώνουν τις λίστες των ειδικών.

άνδρας με λουλούδια

Διανύουμε ήδη τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου, του πρώτου μήνα της Άνοιξης. Παρότι ο καιρός δεν έχει κάποια αισθητή αλλαγή, η αίσθηση πως άλλαξε η εποχή, δίνει σε όλους μας την αίσθηση πως θέλουμε να φορέσουμε λιγότερα ρούχα και πιο φωτεινά χρώματα. Πριν όμως ξεκινήσουμε να μαζεύουμε τα Χειμωνιάτικα και να κατεβάζουμε τα Ανοιξιάτικα, αξίζει να ρίξουμε μια ματιά στις τάσεις. Αυτό θα σε κατευθύνει τόσο για την επιλογή των ρούχων που καλό είναι ν’ αφήσεις μέσα στα ντουλάπια σου, όσο και για τα ρούχα που αξίζει να προτιμήσεις σε περίπτωση που θέλεις να επενδύσεις σε μερικά νέα κομμάτια. 

Φέτος περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, οι άντρες καταρρίπτουν τα στερεότυπα γύρω από τα φύλα και υιοθετούν στο στυλ τους όλο και περισσότερο κομμάτια που θεωρούνται unisex ή και αμιγώς γυναικεία. Οι επιρροές στην αντρική μόδα από τη γυναικεία είναι τόσο έντονες που οι απαγορευτικές γραμμές μοιάζουν σιγά σιγά να ξεθωριάζουν. 

5 τάσεις που θα πρωταγωνιστήσουν την Άνοιξη του 2023 στην ανδρική μόδα 

blue jean

Ευτυχώς για τη φετινή σεζόν, το blue jean δεν είναι απλά και μόνο all time classic αλλά και trend. Από το πιο απλό μέχρι το πιο ιδιαίτερο, το αγαπημένο μπλε παντελόνι είναι πιο hot από ποτέ και μάλιστα μπορεί να συνδυαστεί σ’ ένα total denim outfit. Όσο για τα παπούτσια σου, η καλύτερη ιδέα είναι να το συνδυάσεις με μποτάκια. 

Η πρόταση μου να συνδυάσεις το jean με μποτάκια δεν ήταν καθόλου τυχαία καθώς έχει σαφείς επιρροές από τη Δύση και τους καουμπόηδες. Μιλάμε για ένα ακόμη trend της Άνοιξης του 2023. Οι καουμπόικες μπότες και τα πουκάμισα που μοιάζουν λες και ξεπήδησες από κάποια ταινία western είναι ό,τι πιο καυτό για τη σεζόν.

floral patterns

Η Άνοιξη είναι συνυφασμένη με τα λουλούδια κι αυτό δεν μπορεί παρά να αντικατοπτρίζεται και στη μόδα. Συνεπώς, οι ειδικοί συμπεριέλαβαν στις τάσεις και τα floral patterns που θεωρούνται must. Μη φοβηθείς σε καμία περίπτωση τα λουλούδια και τα μοτίβα τους αλλά μην το παρακάνεις, αν δεν νιώθεις αυτοπεποίθηση. Έτσι κι αλλιώς τα μοτίβα θα υπάρχουν παντού γύρω μας τη νέα σεζόν. Μέχρι και η Vogue μιλά για motif mania. 

Ένα άλλο trend που κρατάει μετρά αρκετές σεζόν είναι αυτές του workwear. Χαρακτηριστικό παράδειγμα του στυλ που κυριαρχεί είναι το cargo παντελόνι που έχει επιρροές από τη στολή εργασίας, τον στρατό και το streetwear. Σε κάθε περίπτωση, οι τσέπες αποτελούν τον μεγαλύτερο πρωταγωνιστή της σεζόν. 

κίτρινο μπλουζάκι

Θα κλείσω με τα έντονα χρώματα αλλά και το colour blocking. Με απλά λόγια, οι ειδικοί σε προτρέπουν να επιλέξεις bold αποχρώσεις και να μη φοβηθείς να τις συνδυάσεις μεταξύ τους με τόλμη. Στην ίδια λογική, δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης και στα monochromatic outfits, αρκεί η απόχρωση τους να ξεχωρίζει από μακριά. 

Όποια κι αν είναι η επιλογή σου, φρόντισε να κάνεις επιλογές που θα σε γεμίσουν αυτοπεποίθηση και θα σε βοηθήσουν να κερδίσεις τις εντυπώσεις. Όσο για τις τάσεις, η ιδανική λύση είναι να βγεις από το comfort zone σου περνώντας ασφαλή ρίσκα που δεν θα σε προδώσουν.