ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΔΡΙΚΗΣ ΜΟΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΤΟΥ 2021

Ο Μάρτιος πλησιάζει κι αυτές είναι οι επιταγές της μόδας για τις ανοιξιάτικες αγορές σου.

ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΔΡΙΚΗΣ ΜΟΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΤΟΥ 2021

Την τελευταία φορά, μιλήσαμε για το workwear που κατά την επόμενη σεζόν θα αποδειχθεί μία από τις κορυφαίες τάσεις της ανδρικής μόδας μαζί με τα φαρδιά παντελόνια, τα έντονα χρώματα και τα bomber jackets. Πιθανολογείται πως η χαλάρωση των μέτρων παγκοσμίως εξαιτίας των εμβολιασμών θα οδηγήσει την Άνοιξη και το Καλοκαίρι σε συχνές εξόδους και συσσωρευμένη χαρά που θα εκφράζεται αν μη τι άλλο και στα ρούχα τους. Αν λοιπόν σκοπεύεις να επενδύσεις για ακόμη έναν μήνα σε ρούχα για το σπίτι γιατί δεν πρόκειται να βγεις έξω, δεν φαίνεται να είναι μια έξυπνη επιλογή. Πρόκειται, με λίγα λόγια, για ρούχα που φωνάζουν αισιοδοξία και γεμίζουν ελπίδα όχι μόνο όποιον τα φορά αλλά και όποιον τα κοιτά. Υπάρχει, όμως, μία ακόμη πτυχή του κορωνοϊού που φαίνεται να επηρεάζει τα trends. Τα ρούχα είναι φαρδιά κι άνετα. Θα ήταν αφύσικο από τις πιτζάμες και τις παντόφλες σου, ν’ αναγκαστείς ξαφνικά να στριμωχτείς σε κολλητά παντελόνια και στενά σακάκια. Με λίγα λόγια η επιταγή -όχι μόνο της μόδας- για την Άνοιξη του 2021 είναι πως η ζωή θα νικήσει!

ΤΑ BOMBER JACKETS

bomber

Έχουμε πει πως τα bomber jackets πήραν την ονομασία αλλά και την φόρμα τους από τους πιλότους των πολεμικών αεροσκαφών. Φέτος, βέβαια, θα τα δεις στους δρόμους σε χρώματα που μάλλον δεν θα επέλεγαν οι πιλότοι. Σε κάθε περίπτωση, είναι πιο λεπτά εξαιτίας της εποχής και παίζουν αρκετά σε συνδυασμό με παντελόνια της ίδιας απόχρωσης.

ΤΑ PASTEL ΧΡΩΜΑΤΑ

Το χρώμα της λεβάντας εξακολουθεί να είναι στη μόδα, όπως το απαλό ροζ και το ξεβαμμένο κίτρινο. Με λίγα λόγια είναι σαν τα ρούχα σου να έκλεψαν τις αποχρώσεις των λουλουδιών. Αν φοβάσαι τα χρώματα στο ντύσιμο σου, αυτή η κατηγορία είναι μια καλή αρχή ώστε να εξοικειωθείς δίχως να βγεις από το comfort zone σου.

ΤΟ ΜΟΤΙΒΟ ΤΩΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ

λουλούδια

Προηγουμένως είπαμε πως τα pastel ρούχα έκλεψαν τα χρώματα των λουλουδιών, τώρα μάλλον πρέπει να πούμε πως ορισμένα κομμάτια έκλεψαν ολόκληρα τα λουλούδια. Με σαφείς επιρροές από τα 70’s, όπως και η προηγούμενη κατηγορία, τα φαρδιά σου πουκάμισα μπορούν να έχουν ανθισμένα μοτίβα σε όλα τα χρώματα.

XXL ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ

Εδώ δεν μιλάμε απλά για oversized pants αλλά κυριολεκτικά για XXL παντελόνια. Μπορείς είτε να βρεις κατάλληλα σχεδιασμένα κομμάτια για το trend με στενή μέση ή να μεταποιήσεις στα μέτρα σου κάποιο παντελόνι του μπαμπά σου ή κάποιο που αγόρασες κι είναι τρία νούμερα μεγαλύτερο. Αυτή η τάση ήρθε για να καταρρίψει τους κανόνες του tailoring.

ΤΣΕΠΕΣ

τσέπες

Ένα από τα βασικά στοιχεία του workwear είναι οι τσέπες, αυτό όμως δεν σημαίνει πως περιορίζονται εκεί. Το μόνο σίγουρο είναι πως το cargo παντελόνι σου ή το αντιανεμικό μπουφάν σου, θα έχει περισσότερες τσέπες απ' όσες χρειάζεσαι. Αυτό που ίσως να διαφέρει φέτος είναι πως οι τσέπες δεν τοποθετούνται συμμετρικά αλλά μπορούν να θυμίζουν περισσότερο μπαλώματα σε διαφορετικό ύψος ανά μπατζάκι ή μανίκι.

ΕΝΤΟΝΑ ΧΡΩΜΑΤΑ

Δεν ξέρω αν θα το τολμήσεις αλλά τα τρία χρώματα που πρέπει να κρατήσεις στο μυαλό σου για την σεζόν, σύμφωνα με την γαλλική Vogue, είναι το λεμονί, το neon ροζ και το κόκκινο του κερασιού. Στην λίστα μπορείς να συνυπολογίσεις το neon κίτρινο και το πράσινο ηλεκτρίκ. Αν έχεις το θάρρος μπορεί να κάνεις ένα total outfit στις αποχρώσεις, διαφορετικά αρκεί αν περιοριστείς σ’ ένα T-Shirt ή ένα jacket. Για ελάχιστους, επιτρέπεται να μπλέξουν τα παραπάνω, σε σύνολο με τριχρωμία που απαιτεί, όμως, μεγάλη συνδυαστική δεινότητα και μια περίσταση που δικαιολογεί την ασυνήθιστη εμφάνιση.