ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΝΔΡΙΚΟ ΜΑΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2020

Τα μαγιό έχουν την δική τους μόδα κι αν δεν έχεις σκοπό να φορέσεις το περσινό σου, διάλεξε ανάμεσα στα πιο hot σχέδια.

ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΝΔΡΙΚΟ ΜΑΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2020

Το φετινό καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό απ’ όλες τις απόψεις δίχως να σημαίνει πως δεν μπορεί να είναι εξίσου ξεχωριστό με τα προηγούμενα. Μπορεί τα δεδομένα να έχουν αλλάξει με την πανδημία, η τρέχουσα κατάσταση, όμως, είναι που επιβάλλει την αποσυμπίεση και την διασκέδαση είτε πρόκειται για μονοήμερες εκδρομές, είτε για μπάνιο στην θάλασσα, είτε για διακοπές σε παραθαλάσσιους προορισμούς. Όποια κι αν είναι τα σχέδια σου, με κορονοϊό ή χωρίς, ένα είναι το κομμάτι που δεν λείπει ποτέ από την βαλίτσα σου. Αναφέρομαι, φυσικά, στο ανδρικό μαγιό που αποτελεί το βασικό ένδυμα της παραλίας. Γι’ αυτό πρέπει να το διαλέξεις με προσοχή. Βάζω στοίχημα πως έχεις πέσει πάνω σε φωτογραφία από το παρελθόν με το αγαπημένο σου πουκάμισο που αντιλήφθηκες ετεροχρονισμένα πως δεν σε κολάκευε καθόλου. Φαντάσου το ίδιο να συνέβαινε και με το μαγιό που φοράς καθόλη την διάρκεια του Καλοκαιριού.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι «Χρειάζεται ν’ αγοράσω και φέτος το Καλοκαίρι καινούργιο μαγιό;». Η απάντηση μου είναι «φυσικά και όχι» αλλά υπάρχουν ορισμένοι λόγοι που θα σου πρότεινα να το κανείς και δεν το θεωρώ πολυτέλεια αν τα οικονομικά σου το επιτρέπουν. Οι άντρες συνήθως βγάζουμε το Καλοκαίρι με ένα μαγιό το οποίο γνωρίζουν όλοι, είτε γιατί το φοράμε κάθε φορά στην παραλία, είτε γιατί γεμίζουμε με φωτογραφίες το προφίλ μας στα social media. Συνεπώς, δεν χρειάζεται να αγοράζεις κάθε χρόνο νέο μαγιό αλλά αν είναι να δώσεις τα χρήματα σου στο δέκατο λινό πουκάμισο, προτιμώ να επενδύσεις σ’ ένα μαγιό που θα βγάλει τα λεφτά του. Άλλωστε αν ψάξεις σωστά θα βρεις αρκετά οικονομικά κομμάτια σε καλή ποιότητα που θα σε βγάλουν από την δύσκολη θέση της αμφιβολίας αν έκανες μια καλή αγορά.

ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΜΑΓΙΟ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΟΤΥΠΟ ΣΟΥ

ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΜΑΓΙΟ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΟΤΥΠΟ ΣΟΥ

Πολλοί νομίζουν πως μόνο οι γυναίκες έχουν ανασφάλειες με το σώμα τους, πράγμα που ξέρεις πως είναι ψέμα. Δεν είναι λίγοι οι άντρες που αστειεύονται με το σωματότυπο τους -ή ακόμη και το σωματότυπο των άλλων- αλλά μέσα τους νιώθουν άσχημα για το νούμερο των ρούχων τους. Συνεπώς, το πρώτο πράγμα που έχω να σου πω είναι πως ακόμη κι αν αγοράσεις το πιο ωραίο κομμάτι της αγοράς, η ανασφάλεια σου θα το επισκιάσει. Γι’ αυτό βγες στην παραλία με την μέγιστη αυτοπεποίθηση!

Πάμε να δούμε, όμως, με την σειρά τι λένε οι ειδικοί για το σχέδιο που ταιριάζει στο σώμα σου ανάλογα με το ύψος και τα κιλά σου. Θα ξεκινήσω με τους ψηλούς άντρες που περισσότερο απ’ όλα τους κολακεύει το μήκος που φτάνει ακριβώς πάνω από το γόνατο γιατί βοηθά ώστε η προοπτική να μην τονίζει το ύψος τους. Από την άλλοι οι άντρες μετρίου αναστήματος πρέπει να προτιμήσουν το μαγιό που φτάνει ανάμεσα από τον καβάλο και τα γόνατα δείχνοντας τα πόδια τους μακρύτερα. Αν είσαι πολύ γυμνασμένος, είσαι τυχερός γιατί σου πάνε μέχρι και τα μαγιό σε σχήμα τυρόπιτας αλλά και τα swim trunks με πιο στενή φόρμα που αγκαλιάζει το σώμα. Θα συνεχίσω με τους κανονικούς άντρες που αποτελούν την πλειοψηφία και έχουν συνηθισμένο ύψος και κιλά. Σ’ εκείνους προτείνω ένα μαγιό με φαρδιά μέση που καλύπτει την κοιλίτσα και τα πλαϊνά - δίχως να σημαίνει πως μπορείς να το ανεβάσεις μέχρι την μασχάλη - και τελειώνει πάνω από το γόνατο με ελαφρύ άνοιγμα στο τελείωμα. Αν θεωρείς πως έχεις περισσότερα κιλά από το συνηθισμένο, απέφυγε τα έντονα χρώματα ή τα πολύ ιδιαίτερα μοτίβα. Τέλος, αν βρίσκεσαι στην αντίθετη κατηγορία του ελλειποβαρούς, κινήσου σε κοντά και στενά μαγιό με έντονα και φωτεινά σχέδια που θα τραβήξουν την προσοχή.

Κλείνοντας, οφείλω να ξεκαθαρίσω πως μπορείς να βάλεις ό,τι σου κάνει κέφι και σε γεμίζει χαρά. Από εκεί και πέρα, είμαι σίγουρος πως με μια καλή έρευνα αγοράς μπορείς να βρεις εκείνο το κομμάτι που θα σε ευχαριστεί και θα σου πηγαίνει.

ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΜΑΓΙΟ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΑΣΕΙΣ

ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΜΑΓΙΟ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΑΣΕΙΣ

Τώρα που καταλήξαμε στο σχέδιο που πρέπει να αναζητήσεις σε σχέση με την σωματοδομή σου, ας ρίξουμε μια μάτια στις επιταγές της μόδας. Φαντάσου να φοράς κάτι που σε κολακεύει αλλά σε κάνει να μοιάζεις σαν να βγήκες από τα 80’s… Θεωρείς πως δεν το έχεις και δεν σου πάνε οι πειραματισμοί; Παίξε safe επιλέγοντας από τα basics. Ανάλογα με το σώμα σου διάλεξε και το χρώμα, σύμφωνα με όσα είπαμε προηγουμένως. Αν θέλεις να κάνεις την διαφορά με μια μικρή λεπτομέρεια που θα δείξει πως ξέρεις τι παίζει προτίμησε ένα μαγιό με τσέπες που είναι η απόλυτη καλοκαιρινή μόδα σε βερμούδες και σορτς. Και στις δυο περιπτώσεις, η vintage διάθεση είναι στην μόδα και για να καταλάβεις τι εννοώ κάνε εικόνα τις παλιές ταινίες του James Bond. Θυμάσαι στο Γυμνάσιο εκείνους τους συμμαθητές που βουτούσαν τα ρούχα τους στην χλωρίνη και έβγαζαν μπλούζες και φούτερ με περίεργα ξεβάμματα; Αν βρεις τέτοιο μαγιό, βάλτο στο καλάθι σου. Το ίδιο ισχύει και για εκείνα με τις ρίγες, τους ρόμβους ή τις βούλες. Και τώρα ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για την απόλυτη τάση που δεν είναι άλλη από τα swim shorts με το λεπτό γυρισμένο ρεβέρ στο τελείωμα. Άλλωστε, φέτος, ορισμένοι fashion editors σε προκαλούν να φορέσεις το σορτς μαγιό σου σαν κανονικό ρούχο σε κάποια casual έξοδο.

Όποιο μαγιό κι αν σε συντροφεύσει στις φετινές βουτιές σου, φρόντισε να σου μείνουν αξέχαστες κι όχι μόνο εξαιτίας των φωτογραφιών στο Instagram αλλά των υπέροχων αναμνήσεων.