ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΑΝΔΡΙΚΑ ΡΟΥΧΑ

Αν θες να είσαι στην μόδα, αυτά τα κομμάτια έχουν θέση στην ντουλάπα σου.

ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΑΝΔΡΙΚΑ ΡΟΥΧΑ

Αρχικά, πριν απ' οτιδήποτε άλλο, οφείλω να ξεκαθαρίσω πως κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί τις τάσεις. Παρόλα αυτά, το να παρακολουθείς την μόδα και να είσαι ενημερωμένος μπορεί να σε βοηθήσει τόσο στο στυλ αλλά και την γενικότερη άποψη σου για την αισθητική. Επιπλέον, όπως σου έχω γράψει ξανά, μια επαφή με το τι συμβαίνει στην βιομηχανία και ποιες είναι οι επιταγές της, μπορεί να σε γλυτώσει από κακοτοπιές. Μια ακόμη άποψη που υπάρχει και φαίνεται να έχει κάποια βάση είναι πως φυσικά και μπορείς να φορέσεις ό,τι σου αρέσει αλλά για να μην είναι γελοίο το θέαμα θα πρέπει, είτε να έχεις εξαιρετική ικανότητα με τους συνδυασμούς ή να κινηθείς αποκλειστικά σε ασφαλείς επιλογές που ίσως να κάνουν το look σου να μοιάζει βαρετό. Αφού λύσαμε, λοιπόν, το ζήτημα για το πως δεν θα γίνεις fashion victim αλλά δεν θα κυκλοφορείς και σαν ξεπήδησες από μηχανή του χρόνου, ας δούμε τι επιτάσσουν οι fashion experts για το Καλοκαίρι του 2020 στην ανδρική ένδυση.

Έχουμε μιλήσει ήδη για τα essentials του Καλοκαιριού αλλά αυτό που θα κάνει την διαφορά είναι οι συνδυασμοί με τους οποίους θα επιτύχεις τα καλύτερα looks. Επιπλέον, οι τάσεις που προβλέπονται από την εβδομάδα μόδας σε κάθε πόλη διαφέρουν σημαντικά όταν ενσωματώνονται στην καθημερινότητα και τις επιλογές των ανθρώπων. Έτσι μπορεί να τροποποιηθούν αλλά και να δημιουργηθούν νέες που πηγάζουν από την ίδια την κοινωνία.

πουκάμισα με τα σχέδια

Το πρώτο κομμάτι που θα δεις να πρωταγωνιστεί είναι τα έντονα πουκάμισα με τα σχέδια και τα χρώματα που τραβούν τα βλέμματα, συνήθως σε κοντομάνικη εκδοχή. Παρότι, θα δεις εικόνες στις ιστοσελίδες μόδας και το instagram με άντρες που τα συνδυάζουν με βερμούδες ίδιου print, θα σου πρότεινα να κινηθείς με ασφάλεια στα όρια των κλασσικών chinos.

Μιλώντας για prints, ας μην τα περιορίσουμε μονάχα στα κοντομάνικα πουκάμισα. Αν είναι να κάνεις την επιλογή σου να τονιστεί ακόμη περισσότερο, επέλεξε να την συνδυάσεις με σκούρα ή μονόχρωμα ρούχα.

Θυμάσαι που προηγουμένως σου μίλησα για την μηχανή του χρόνου. Ε λοιπόν, τα 70’s είναι στην μόδα. Αυτό δεν σημαίνει πως τα μπατζάκια σου πρέπει να ξεχειλώσουν αλλά η εποχή επιτρέπει να ξεφύγεις από τα slim fit και τα skinny παντελόνια που αγκαλιάζουν τις γάμπες και να προτιμήσεις μια πιο straight γραμμή. To ακριβώς αντίθετο ισχύει για τον κορμό σου όπου μπορείς να διαλέξεις, ως top, κάτι πιο στενό.

oversized σακάκι

Μετά τα 70’s θα σε ταξιδέψω στα 80’s. Ξέρεις τι σημαίνει αυτό; Μια ντουλάπα γεμάτη oversized κομμάτια. Ας γίνουμε, όμως, πιο συγκεκριμένοι. Τα oversized σακάκια είναι αυτό που λέμε must. Με αυτό τον τρόπο, μπορείς να κάνεις πιο casual και μοντέρνο ένα formal outfit. Αυτό, βέβαια, δεν ισχύει μονάχα για τα blazersαλλά και για τα κοστούμια. Το tailoring κοστίζει ακριβά, οπότε αυτή η τάση που δεν αποδέχεται μονάχα τα κοστούμια που ράφτηκαν πάνω σου, είναι πολύ βολική για την τσέπη σου. Σ’ αυτή την περίπτωση, βέβαια, καλύτερα να επιλέξεις ένα T-Shirt από ένα πουκάμισο.

Τώρα θα πάμε στα μέσα του προηγούμενου αιώνα και τα 40’s απ' όπου μας έρχεται η τάση για τα ψηλόμεσα παντελόνια. Ταιριάζουν ιδανικά με μπλουζάκια ή πουκάμισα φορεμένα από μέσα και εδώ που τα λέμε βοηθούν εκπληκτικά να στριμώξεις την κοιλιά σου, το λεγόμενο σωσίβιο, αν έχεις παραπανήσια κιλά.

οι φαρδιές και μακριές βερμούδες

Ας λήξουμε αυτή την αναδρομή, επιστρέφοντας στο σήμερα.  Με την μόδα που έφερε μαζί της η trap μουσική, οι φαρδιές και μακριές βερμούδες είναι in fashion. Τα έντονα ή φωτεινά χρώματα θα κάνουν ακόμη πιο eye catching το outfit σου. Δεν το προτείνω σε όλους και σίγουρα όχι σ’ εκείνους που πηγαίνουν στο γραφείο με κολλαριστό πουκάμισο.