Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΛΤΟ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥΣ

Θα σε κρατήσουν ζεστό τον χειμώνα αρκεί να τα φροντίσεις όπως πρέπει.

Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΛΤΟ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥΣ

Όποιο κι αν είναι το στυλ σου, οι χαμηλές θερμοκρασίες του Φθινοπώρου και οι κακοκαιρίες που αναμένονται, δεν θα σ’ αφήσουν να ξεφύγεις δίχως να φορέσεις παλτό. Αν, λοιπόν, σκοπεύεις ν’ αγοράσεις ένα καινούργιο, έχουμε συγκεντρώσει για σένα τα πιο hot κομμάτια σύμφωνα με τα trends κι αν στη ντουλάπα σου έχεις όσα χρειάζεσαι, τότε σου παρουσιάζουμε τον καλύτερο τρόπο να τα φροντίσεις. Όπως κι αν έχει, το παλτό είναι ένα απόκτημα που βγάζει τα λεφτά του, ιδίως αν ασχοληθείς μαζί του κι επιμηκύνεις την διάρκεια του.

Πως θα φροντίσεις, λοιπόν, το παλτό που έχεις φωλιάσει κατά την διάρκεια της Άνοιξης και του Καλοκαιριού στην ντουλάπα σου; Το πρώτο βήμα, φυσικά, είναι να το βγάλεις από εκεί που το έχεις καταχωνιάσει και να ελέγξεις αν όλα είναι όπως τ’ άφησες. Για να καθαρίσεις απαλά και αποτελεσματικά το παλτό σου αρκεί μια πλύση στους 30 βαθμούς. Αν, όμως, εντοπίσεις λεκέδες ρίξε ζεστό νερό και τρίψε με σαπούνι. Έπειτα βούτηξε το παλτό στο νερό κι άφησε το να στεγνώσει περνώντας τα σημεία που απαιτείται με μια βούρτσα. Ξέπλυνε ξανά το παλτό με καθαρό νερό κι άφησε το να στεγνώσει. Αυτός είναι ο πιο ασφαλής τρόπος να φροντίσεις το παλτό σου ανεξαρτήτως υφάσματος.

 Για να καθαρίσεις απαλά και αποτελεσματικά το παλτό σου αρκεί μια πλύση στους 30 βαθμούς.

Τώρα ήρθε η ώρα να δούμε τις τάσεις των παλτό για το Φθινόπωρο και τον Χειμώνα του 2021 ώστε να κάνουμε πιο εύκολη τη ζωή όσων θέλουν ν’ αγοράσουν ένα καινούργιο το προσεχές διάστημα. Στις συμβουλές, βέβαια, που θα μοιραστούμε παρακάτω, θα πρέπει να έχεις υπόψη πως οι τάσεις δεν είναι το μοναδικό κριτήριο για την επιλογή σου. Θα πρέπει να σκεφτείς σοβαρά το κλίμα στην περιοχή που μένεις, τον τρόπο με τον οποίο μπορείς να το συνδυάσεις με την πλειονότητα των ρούχων σου  και τις ανάγκες που θα εξυπηρετήσει: παραδείγματος χάρη ψάχνεις ένα παλτό για το γραφείο, τις βραδινές εξόδους σου ή κάποιο που μπορεί να σε βγάλει ασπροπρόσωπο και στις δύο περιπτώσεις…

Το κλασσικό μαύρο παλτό είναι αυτό που χρειάζεσαι αν θέλεις κάτι all time classic που θα φοράς καθημερινά από το πρωί έως το βράδυ. Σου δίνει μάλιστα το πλεονέκτημα να μην παρατηρεί κανείς πόσο συχνά το επέλεξες εξαιτίας της απλότητας του. Επιπλέον, δύσκολα θα βρεθεί κάποιο κομμάτι στην ντουλάπα σου με το οποίο δεν πηγαίνει.

 κλασσικό μαύρο παλτό

Αν αγαπάς το μαύρο παλτό αλλά δεν διστάζεις να φορέσεις κάτι ξεχωριστό, τότε για σένα η τάση των leather coats είναι πολύ βολική. Στις πασαρέλες, μάλιστα, δεν είδαμε τόσο το κλασσικό λεπτό δέρμα αλλά το χοντρό ύφασμα σε oversized γραμμή. Αν το παλτό που θα επιλέξεις έχει 70’s επιρροές με μεγάλα κουμπιά ή στενή μέση, τότε θα μοιάζεις σαν να ξεπήδησες μόλις από την επίδειξη κάποιου μεγάλου οίκου.

Μιας και μιλάμε για ένα ύφασμα που θα προτιμήσουν οι τολμηροί, ας περάσουμε και σ’ ένα χρώμα που δεν θα φοβηθούν να φορέσουν οι ίδιοι. Πλέον δεν χρειάζεται να τσεκάρεις τις πασαρέλες για να καταλάβεις πως αναφέρομαι στο φλογερό κόκκινο, καθώς μια ματιά στα social media των μεγαλύτερων fashion icons δεν σου αφήνει περιθώρια για δεύτερη σκέψη. Αν κάνεις τη θαρραλέα αγορά, μην πέσεις στην παγίδα να το συνδυάσεις και μ΄ άλλα έντονα χρώματα.

φλογερό κόκκινο παλτό

Θα κλείσω με την αγαπημένη επιλογή των ανδρών που -παρότι δεν είναι κι ιδιαίτερα τολμηρή- πολλοί είναι εκείνοι που στην Ελλάδα δεν την τολμούν. Ήδη από την Άνοιξη/Καλοκαίρι του 2021 η καμπαρντίνα επέστρεψε δυναμικά στα outfits των ανδρών για να ενταχθεί κι επίσημα το Φθινόπωρο/Χειμώνα στα must have.