ΛΙΝΟ: ΟΣΑ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΦΑΣΜΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Πως να φορέσεις το λινό για να είσαι άνετος και δροσερός στις ημέρες με υψηλές θερμοκρασίες.

 Ανδρικό Πουκάμισο Λινό (7059)

Έχουμε μπει ήδη στην πρώτη βδομάδα του Ιουνίου, του πρώτου μήνα του Καλοκαιριού. Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει πως από τη μία στιγμή στην άλλη πρέπει ν’ αλλάξουμε τα ρούχα που επιλέγουμε, ούτε τα υφάσματα που προτιμάμε αλλά ούτε και τον τρόπο που συνδυάζουμε τα κομμάτια. Παρόλα αυτά, αν μη τι άλλο, πρέπει να προσαρμοστούμε στις θερμοκρασίες και τις καιρικές συνθήκες της εποχής. Πως θα το καταφέρουμε αυτό, πριν πιάσουν οι ζέστες; Συνδυάζοντας τα αγαπημένα μας κομμάτια με πιο ελαφριά υφάσματα, πιο έντονα χρώματα και πιο καλοκαιρινά σχέδια. Φυσικά, όταν μιλάμε για τον Ιούνιο και τα ρούχα, το μυαλό μας αξίζει να πάει στο λινό ύφασμα που οι περισσότεροι λατρεύουμε. Τι αξίζει να ξέρεις, όμως, για το λινό, σε ποια κομμάτια να το επιλέξεις και πως να το συνδυάσεις; 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΝΟ ΥΦΑΣΜΑ

 Ανδρικό Πουκάμισο Λινό (7096)

Αρχικά είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως το λινό προέρχεται από το λινάρι, το φυτό που καλλιεργείται για τις ίνες του από τις παρασκευάζεται το ύφασμα. Το λινάρι αποτελεί αγγειόσπερμο και ποώδες φυτό που ευδοκιμεί σε εύκρατο κλίμα ενώ στον φλοιό του βρίσκονται οι ίνες που αναφέραμε προηγουμένως. Πέρα από τα υφάσματα, οι ίνες του χρησιμοποιούνται για την κατασκευή χαρτιού και οι σπόροι του για στη διατροφή.

Βέβαια, το λινό ύφασμα και τα λινά κομμάτια έχουν ένα μεγάλο μειονέκτημα που ξέρουν όλοι όσοι κατέχουν έστω ένα κι ένα ρούχο. Οποιοδήποτε λινό κομμάτι έχεις τσαλακώνεται υπερβολικά εύκολα και σιδερώνονται υπερβολικά δύσκολα. Φυσικά η εξήγηση ακόμη σ’ αυτή την περίπτωση κρύβεται στο λινάρι του οποίοι οι ίνες είναι σκληρές.

λινά και σιδέρωμα

Πως, όμως, θα καταφέρεις να σιδερώσεις τα λινά; Οι ειδικοί προτείνουν να τα σιδερώσεις πριν στεγνώσουν εντελώς, η θερμοκρασία να είναι μεγάλη και η πίεση που ασκείς έντονη. Μάλιστα, μια καλή λύση είναι να ξεκινήσεις να τα σιδερώνεις από μέσα.

Σ’ ό,τι έχει να κάνει με το πλύσιμο, προτίμησε εκείνο στο χέρι χωρίς να είναι απαγορευτικό το πλυντήριο. Απόφυγε, όμως, το στέγνωμα και το στράγγισμα και στις δύο περιπτώσεις γιατί θα κάνεις τη ζωή σου δύσκολη στο σιδέρωμα. Προσοχή: Όχι υψηλές θερμοκρασίες κι όχι πολλές στροφές!

ΠΩΣ ΝΑ ΣΥΝΔΥΑΣΕΙΣ ΤΟ ΛΙΝΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ

 ΠΩΣ ΝΑ ΣΥΝΔΥΑΣΕΙΣ ΤΟ ΛΙΝΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ

Κατά τη γνώμη μου η πιο ασφαλής λύση είναι να φορέσεις το αγαπημένο σου λινό πουκάμισο με ένα jean παντελόνι. Είτε στην ανοιχτόχρωμη εκδοχή του, είτε στην σκουρόχρωμη πηγαίνει πολύ με το λινό σου πουκάμισο στην απόχρωση της επιλογής σου. Φόρεσε το με sneakers και γύρισε τα μανίκια για μια πιο casual εκδοχή.

Σε κάθε περίπτωση, ο συνδυασμός με chinos θα σε βοηθήσει να πετύχεις το smartcasual look που είναι απαραίτητο για τη δουλειά και τις semi-formal εμφανίσεις σου. Κινήσου στις ίδιες αποχρώσεις, παίξε με τις αντιθέσεις ή φτιάξε ένα μονόχρωμο outfit. Όλες οι παστέλ αποχρώσεις και οι γήινες είναι ό,τι πρέπει και για το πουκάμισο αλλά και για το παντελόνι σου. Μπορείς, βέβαια, πάντα να δώσεις χρώμα με το μπλε, το ροζ και το χακί!

 λινό και jeans

Μία καλή επιλογή που βολεύει ιδιαίτερα το Καλοκαίρι είναι ο συνδυασμός του λινού πουκάμισου με σορτς. Το μόνο σίγουρο είναι πως το κοντό μήκος και το ελαφρύ ύφασμα θα σου χαρίσουν άνεση και δεν υπάρχει περίπτωση να ζεσταθείς. Καλό είναι να αποφύγεις τα oversized κομμάτια στο πάνω μέρος σε περίπτωση που φοράς ένα κλασσικό σορτς για να επέλθει η ισορροπία στο look σου.

Θα κλείσω με τα outfits που περιέχουν κοστούμι με λινό πουκάμισο και λινό πουκάμισο με jacket. Στην πρώτη περίπτωση θα πετύχεις ένα ενδιαφέρον contrast μεταξύ των υφών ενώ στη δεύτερη θα καταφέρεις να προσαρμοστείς στις καιρικές μεταβολές του Καλοκαιριού και τις απότομες πτώσεις της θερμοκρασίας.