COMFY FASHION: Η ΜΟΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕ Η ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

Τ’ άνετα ρούχα για καλή μας τύχη είναι must!

COMFY FASHION: Η ΜΟΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕ Η ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

Αν ζητούσαμε απ' όλους τους άντρες του κόσμου να ψηφίσουν μία τάση που θα ήθελαν να γίνει διαχρονική, τότε δίχως αμφιβολία θα επέλεγαν την λεγόμενη comfy fashion. Τι είναι, όμως, η comfy fashion με απλά λόγια; Μιλάμε για άνετα, βολικά και φαρδιά ρούχα που φέρνουν σε πρώτο πλάνο την πρακτικότητα, δίχως να παραμερίζουν το στυλ.

Ανάμεσα, λοιπόν, σ’ όλα όσα μας άφησαν ως παρακαταθήκη τα τρία lockdown κι όλοι αυτοί οι μήνες καραντίνας, δεν μπορούμε να λησμονήσουμε και την ικανοποίηση του να ζούμε για μέρες μέσα στις φόρμες ή τις πιτζάμες μας. Όπως κι αν έχει, αυτό είναι κάτι που σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε ν’ αφήσουμε πίσω και σίγουρα με κάποιο τρόπο θα βρίσκαμε την λύση να το εντάξουμε στην καθημερινότητα μας και κατ’ επέκταση στη μόδα. Δεν χρειάζεται πολλή σκέψη, αρκεί να φορέσεις με στυλ ό,τι σε κάνει να νιώθεις σαν το σπίτι σου. Ποια κομμάτια εκπροσωπούν την comfy fashion και πως μπορείς να τα συνδυάσεις ώστε να αναβαθμίσεις το homewear;

Ποια κομμάτια ανήκουν στην Comfy Fashion

Ποια κομμάτια ανήκουν στην Comfy Fashion

Σ’ αυτή την κατηγορία εντάσσονται όλα τα ρούχα τα οποία φορούσες μέσα στο σπίτι ή αν πεταγόσουν μ΄ αυτά στο περίπτερο, παρακαλούσες να μην σε δει κάποιος γνωστός. T-Shirt, hoodies, βερμούδες, φόρμες ακόμη και πιτζάμες είναι τα κομμάτια εκείνα που αν τα συνδυάσεις σωστά θα σε κάνουν σωστό ambassador του trend. Κι αν όλα όσα σου λέω σου φαίνονται παράλογα, δεν έχεις παρά να κοιτάξεις τις καλοκαιρινές συλλογές διάσημων οίκων που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στα άνετα ρούχα. Μην ξεχνάς πως τα φαρδιά παντελόνια είναι ένα από τα μεγαλύτερα trends της εποχής. Αν δυσκολεύεσαι, σκέψου oversized κομμάτια που σ’ αφήνουν να κινείσαι με ευκολία και αποπνέουν μια cozy αύρα. Με λίγα λόγια, είναι εκείνα τα ρούχα που αν τα φοράς στο σπίτι, εύχεσαι να μπορούσες να τα βάλεις και έξω ή αν τα φοράς έξω, κάθεσαι για ώρα μ’ αυτά στον καναπέ, αφού επιστρέψεις.

Πως να συνδυάσεις τα comfy κομμάτια

Πως να συνδυάσεις τα comfy κομμάτια

Yago Castromil για το Esquire Es 

Το μεγάλο στοίχημα εδώ είναι να συνδυάσεις την άνεση με την αισθητική δίχως η μία να καπελώνει την άλλη. Για μένα, ο καλύτερος τρόπος είναι να μπλέξεις τα πιο «απλά» ρούχα σου με πιο «καλά» κομμάτια. Παραδείγματος χάρη, μία φόρμα μ’ ένα λινό πουκάμισο ή ένα αθλητικό σορτς μ’ ένα bowling shirt. Αν συγκαταλέγεσαι στους τολμηρούς, θα σου πρότεινα ακόμη και μια silk πιτζάμα με hoodie και sneakers ή jean, t-shirt και oversized πλεκτή ζακέτα. Ακόμη κι οι δερμάτινες παντόφλες σου, μπορούν να φορεθούν εκτός σπιτιού σαν leather mules.

Μερικά από τα tips που έχω να σου δώσω σχετίζονται με την γενικότερη ματιά σου στο outfit. Επειδή οι συνδυασμοί εδώ απαιτούν μία ικανότητα, καλό είναι να σταθείς για λίγο μπροστά στον ολόσωμο καθρέφτη σου και να τεστάρεις αν η εικόνα σου αποπνέει αρμονία. Προσοχή! Δεν σου λέω να επιλέξεις το ασφαλές γιατί φοβάσαι να ρισκάρεις. Απλά ρίξε μια ματιά πριν περάσεις το κατώφλι.

Αν θέλεις να παίξεις safe, προτίμησε τo total outfit. Είτε αποτελεί ένα σετ φόρμες, είτε πιτζάμα, είτε ένα λινό ή πλισέ σύνολο. Με τον ίδιο στόχο, περιορίσου στα μονόχρωμα ή την ίδια χρωματική παλέτα. Παρόλα αυτά, μην διστάσεις να παίξεις με τα υφάσματα και τις υφές καθώς αυτή η αντίθεση δίνει ενδιαφέρον στην εικόνα. Αν πάλι δεν έχεις καταλάβει τι θεωρείται comfy fashion, συνδύασε oversized ρούχα επιδιώκοντας την αρμονία. Κλείνοντας, όταν επιλέγεις ένα trend που είναι έξω από το comfort zone σου, το σημαντικότερο είναι να το υποστηρίξεις με αυτοπεποίθηση.