ΒΕΡΜΟΥΔΑ: ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΡΟΥΧΟ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ

Όλα όσα αξίζει να γνωρίζεις για την ιστορία και τις τάσεις της βερμούδας.

ΒΕΡΜΟΥΔΑ: ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΡΟΥΧΟ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ

Στην βερμούδα, ο άντρας βρήκε αυτό που επιδιώκει περισσότερο από τα ρούχα του, δηλαδή την άνεση! Όταν αυτή η φυσική ανάγκη δεν σε κάνει να μοιάζεις με τον Tom Hanks στον Ναυαγό, όλα βαίνουν καλώς.

Μάλιστα, η άνεση που προσφέρουν τα σορτς και οι βερμούδες, τα δένουν με διάφορες απαγορεύσεις, ανά τα χρόνια. Παραδείγματος χάρη, είναι περίεργο να φοράς σορτς μετά τo σχολείο ή οι βερμούδες επιτρέπονται μονάχα στην παραλία, το νησί και το σκάφος. Όσο περνούν βέβαια οι δεκαετίες, οι κώδικες που συνδέονται με τα ρούχα υποχωρούν με τελευταίο οχυρό εκείνο του εργασιακού χώρου. Εκεί ακόμα θεωρείται ανάρμοστο να εμφανιστείς με κοντό παντελόνι.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΒΕΡΜΟΥΔΑΣ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΒΕΡΜΟΥΔΑΣ

Μέχρι την γαλλική επανάσταση, παντελόνια φορούσαν μονάχα οι εργάτες ενώ από το 1789 κι έπειτα υιοθετήθηκαν απ' όλες τις τάξεις στην Ευρώπη. Από τα μέσα του 19ου αιώνα, στη Δύση, οι άνδρες συνηθίζεται να φορούν παντελόνια που τελειώνουν κάτω από το γόνατο και -όπως θα τα ονομάζαμε σήμερα- κολάν. Στην βικτωριανή περίοδο (1837–1901), συναντάμε για πρώτη φορά τα παντελόνια όπως τα γνωρίζουμε πλέον.

Η Βερμούδα, το νησί της Καραϊβικής που σχετίζεται με το φημισμένο τρίγωνο, έκανε γνωστό το ένδυμα σ’ όλο τον κόσμο και του δάνεισε το όνομα του. Λέγεται πως το Βρετανικό Ναυτικό παραπονιόταν για τη ζέστη στο νησί κι ένας ντόπιος προσφέρθηκε να μεταποιήσει τα παντελόνια τους.

Μέχρι τα 30’s όλος ο βρετανικός στρατός στις αποικίες υιοθέτησε τα κοντά παντελόνια ενώ μέχρι τα 50’s οι απλοί πολίτες τα είχαν βάλει στις ντουλάπες και την ζωή τους.   

ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΝΤΩΝ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΩΝ

ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΝΤΩΝ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΩΝ

Καλή η ιστορία αλλά δεν μπορείς να κυκλοφορείς στην πόλη σαν βρετανός ναυτικός του 20ου αιώνα. Ας δούμε, λοιπόν, τι επιτάσσει η μόδα για τα κοντά παντελόνια, το Καλοκαίρι του 2021. Με μία φράση, «Big and Bold», προτείνει να είναι η βερμούδα και το σορτς σου το GQ.

Το ιδανικό μήκος είναι εκείνο που τελειώνει ακριβώς κάτω από το γόνατο σου ενώ το statement θα γίνει είτε με το ύφασμα της, είτε με τις κάλτσες, είτε με τα παπούτσια σου. Σε κάθε περίπτωση, κάτι απ' όλα πρέπει να τραβάει το βλέμμα. Προτίμησε τα oversized κομμάτια ή τα έντονα χρώματα και μοτίβα. Μην ξεχνάς πως το workwear είναι στην μόδα, γι’ αυτό οι cargo βερμούδες με τις τσέπες εντάσσονται στις τάσεις.

ΠΩΣ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΒΕΡΜΟΥΔΑ

ΠΩΣ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΒΕΡΜΟΥΔΑ

Στην χώρα μας, οι υψηλές θερμοκρασίες και ο ήλιος μας αναγκάζουν να φοράμε συχνότερα την βερμούδα και να μην την θεωρούμε τόσο casual ρούχο όσο σε άλλες χώρες που την προτιμούν μονάχα στην βαλίτσα των διακοπών τους.

Ας ξεκινήσουμε με την πόλη, εδώ μπορείς εύκολα να φορέσεις μία υφασμάτινη βερμούδα, ένα lightweight πουκάμισο με γυρισμένα μανίκια και loafers, μοκασίνια ή πάνινα sneakers.

Συνεχίζοντας με την παραλία και την βόλτα στο νησί, όλα είναι πιο εύκολα καθώς τα σορτς σχεδιάστηκαν για τέτοια μέρη που πάνω-κάτω όλα επιτρέπονται. Συνδύασε το κοντό σου παντελόνι με ένα λινό πουκάμισο και σαγιονάρες ή εσπαντρίγες.

Κλείνοντας με μια καλοκαιρινή υποχρέωση, όπως είναι ένα πάρτι, ένα φαγητό με φίλους ή μια εκδρομή, δώσε μια ευκαιρία στα πουκάμισα με τα μοτίβα και σορτς σε πιο ήσυχες, παστέλ, αποχρώσεις ή επίλεξε το ακριβώς αντίθετο. Ο συνδυασμός μπορεί να γίνει και μ’ ένα πόλο κοντομάνικο ή ένα t-shirt καλής ποιότητας.