ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΘΑ ΒΑΛΕΙΣ ΣΤΗ ΒΑΛΙΤΣΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΣΟΥ

Πως να διαλέξεις από τη ντουλάπα σου τα outfits που θα φορέσεις στις διακοπές.

ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΘΑ ΒΑΛΕΙΣ ΣΤΗ ΒΑΛΙΤΣΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΣΟΥ

Το πρώτο βήμα για να οργανώσεις τις διακοπές σου είναι να βρεις την παρέα και τον προορισμό. Πριν έρθει η ώρα της βαλίτσας, που καλό είναι να μην ετοιμάσεις δύο ώρες πριν το ταξίδι, θα πρέπει να έχεις ελέγξει τον καιρό κατά το διάστημα της διαμονής σου. Αν παραδείγματος χάρη βρέχει μία μέρα ή αν η θερμοκρασία πέφτει πολύ τις βραδινές ώρες, θα πρέπει να το λάβεις σοβαρά υπόψη στις επιλογές σου. Όσον αφορά τις καλοκαιρινές διακοπές, δεν θα αναφερθώ στις εξορμήσεις στο βουνό που είναι μια πολύ ωραία ιδέα, αλλά θα εστιάσω στους κλασσικούς αυγουστιάτικους προορισμούς που είναι είτε νησιά είτε μέρη κοντά στη θάλασσα.

Εννοείται πως οι επιλογές σου έχουν να κάνουν με το μέγεθος της βαλίτσας σου αλλά και τις ημέρες των διακοπών σου. Θα είμαστε πολύ πιο επιλεκτικοί σε μια εκδρομή για το Σαββατοκύριακο ή σ’ ένα αεροπορικό ταξίδι που δικαιολογεί μόνο χειραποσκευή. Το σημαντικότερο σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι να θυμάσαι πως δεν παίρνουμε μαζί μας τ’ αγαπημένα μας ρούχα αλλά εκείνα που θα φορέσουμε σίγουρα στις διακοπές μας. Μπορεί το αγαπημένο σου καλοκαιρινό παπούτσι να είναι ένα ζευγάρι καλά leather loafers αλλά αν το πιο formal μέρος που θα πας είναι το beach bar του νησιού, τότε θα πιάσουν τζάμπα χώρο στις αποσκευές σου. Το βολικό, βέβαια, στη βαλίτσα των καλοκαιρινών διακοπών -σε αντίθεση μ’ εκείνη των χειμερινών- είναι πως τα ρούχα είναι πιο ελαφριά κι έτσι χωράνε περισσότερα ενώ γλιτώνεις και τα πανωφόρια που πιάνουν πολύ χώρο.

αντρική βαλίτσα διακοπών

Ας ξεκινήσουμε με μερικούς κανόνες που δεν πρέπει να ξεχνάς όταν βγάζεις τα ρούχα από τις κρεμάστρες κι ετοιμάζεσαι να τα διπλώσεις στο σάκο σου. Διάλεξε κομμάτια που μπορούν να φορεθούν από το πρωί ως το βράδυ και από τη παραλία ως το beach bar και το εστιατόριο. Αν πάλι μπορούν να ταιριάξουν σε διαφορετικά outfits είναι ακόμη καλύτερα καθώς θα μπορέσεις να τα φορέσεις περισσότερες φορές. Η συμβουλή αυτή θα σου φανεί χρήσιμη κυρίως για τα παπούτσια που καταλαμβάνουν χώρο. Διάλεξε ζευγάρια που μπορούν να ταιριάξουν με διαφορετικά σύνολο, όπως είναι τα μοκασίνια, οι εσπαντρίγες και τα λευκά sneakers.

Πριν κάνεις την τελική επιλογή προσπάθησε να φτιάξεις στο μυαλό σου τα outfits. Αυτό θα σε βοήθησε να γλυτώσεις περιττά κομμάτια που δεν θα χρησιμοποιήσεις. Μπορεί ν’ αγαπάς ένα bold Τ-Shirt που αγόρασες αλλά να μην ταιριάζει με καμιά βερμούδα και κανένα παντελόνι που ήδη έχεις βάλει στη βαλίτσα σου.

Αν είναι να κάνεις μερικά ψώνια για τις διακοπές, δώσε μια ευκαιρία σε κομμάτια που δεν συνηθίζεις να φοράς στην πόλη. Μη νομίζεις πως θα είναι άχρηστα μετά την επιστροφή σου, καθώς αν θεωρούνται all time classic και σε βολικές αποχρώσεις θα έχουν θέση στις επόμενες καλοκαιρινές διακοπές σου. Τα λινά είναι μια καλή ιδέα για τις ημέρες με καύσωνα όπως αυτές που διανύουμε. Επίσης, πολλοί άντρες δεν αγαπούν τις εσπαντρίγες και τις βερμούδες μέσα στην πόλη. Στο νησί όμως ή σε μια τουριστική περιοχή θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπο καθώς είναι άνετες κι ό,τι πρέπει για τις υψηλές θερμοκρασίες.

ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΘΑ ΒΑΛΕΙΣ ΣΤΗ ΒΑΛΙΤΣΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΣΟΥ

Ένα τελευταίο χρήσιμο tip για το ταξίδι σου: Φρόντισε να φορέσεις στη διαδρομή κάτι που από τη μία είναι βολικό και από την άλλη θα έπιανε χώρο αν ήταν στη βαλίτσα σου, όπως ένα σετ αθλητικές φόρμες. Λάβε υπόψη και τις συνθήκες της διαδρομής για την επιλογή σου. Στο αεροπλάνο αλλά και στο πλοίο, πολλές φορές κρυώνουμε με αποτέλεσμα να ευχόμασταν να είχαμε πάρει μαζί μας μια ζακέτα. Η ίδια ζακέτα θ’ αποδειχτεί χρήσιμη και στις δροσερές νύχτες στον προορισμό σου!