ΑΝΔΡΙΚΕΣ ΖΑΚΕΤΕΣ: ΤΟ ΠΙΟ ΧΡΗΣΙΜΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ

Όταν η θερμοκρασία παίζει περίεργα παιχνίδια, η ζακέτα θα σε βοηθήσει να προσαρμοστείς στις καιρικές συνθήκες.

ΑΝΔΡΙΚΕΣ ΖΑΚΕΤΕΣ: ΤΟ ΠΙΟ ΧΡΗΣΙΜΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ

Δεν είναι τυχαίο πως όλες οι μαμάδες επιμένουν να φορέσουμε την ζακέτα μας, πριν βγούμε έξω. Οι θερμοκρασίες του Φθινοπώρου είναι τόσο αλλοπρόσαλλες που τίποτα δεν είναι κατάλληλο για την εποχή κι ανά πάσα στιγμή ο καιρός μπορεί ν’ αλλάξει. Γι’ αυτό ιδίως στην Ελλάδα, η ζακέτα είναι ένα από τα πιο χρήσιμα κομμάτια στη ντουλάπα μας. Μπορείς να ξεκινήσεις με ανεβασμένο φερμουάρ και μόλις ανέβει η θερμοκρασία να την ανοίξεις ή ακόμη και να την δέσεις γύρω από την μέση σου, είτε ακουμπισμένη στους ώμους.

ΤΑ ΕΙΔΗ ΤΗΣ ΖΑΚΕΤΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΑ ΣΥΝΔΥΑΣΕΙΣ

ΤΑ ΕΙΔΗ ΤΗΣ ΖΑΚΕΤΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΑ ΣΥΝΔΥΑΣΕΙΣ

Αρχικά, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως η ζακέτα δεν είναι μονάχα η κλασσική κι η αγαπημένη με την κουκούλα και το φερμουάρ. Παρ΄ όλα αυτά, ας ξεκινήσουμε μ’ αυτή που είναι πιο πιθανό να υπάρχει ήδη στην ντουλάπα σου. Μπορείς να την φορέσεις σαν ένα επίπεδο ενός layered outfit, ανάμεσα από ένα T-Shirt ή ένα πουκάμισο και κάτω από ένα jacket, ένα σακάκι ή ένα παλτό. Εναλλακτικά μπορεί να σταθεί υπέροχα κάτω από δερμάτινο jacket, σε μια αθλητική εμφάνιση ή ακόμη και σαν κομμάτι ενός κοστουμιού. Στην ίδια λογική η αμάνικη ζακέτα μπορεί να παραπέμπει σε πιο αθλητικό στυλ αλλά μπορεί να αποδειχτεί και εξαιρετικά χρήσιμη για τις μέρες που κάνει ζέστη και ενδέχεται να μείνεις έξω ως αργά που θα έχει δροσίσει.

Θα συνεχίσω με την μεγάλη και χοντρή ζακέτα που είναι ό,τι πρέπει για τις χαμηλές θερμοκρασίες. Η αίσθηση που νιώθεις είναι τόσο cozy λες και κατάφερες να βρεις μια κουβέρτα με μανίκια και να την φόρεσες. Ο καλύτερος τρόπος να την εντάξεις σ’ ένα outfit είναι να την συμπεριλάβνεις σ’ ένα στρατιωτικό outfit με βαριές μπότες και cargo παντελόνι. Ένα σακίδιο με τσέπες στην πλάτη και ασημένιες αλυσίδες για αξεσουάρ θα ολοκληρώσουν την εμφάνιση και θα απογειώσουν το στυλ σου.

πλεκτή ζακέτα

Η πλεκτή ζακέτα με τα κουμπιά μπορεί να κάνει την διαφορά, αρκεί να φορεθεί σωστά. Υπάρχει τρόπος να κάνεις upgrade σ’ ένα συντηρητικό κομμάτι με τους κατάλληλους συνδυασμούς. Αν επηρεαστείς από το κολεγιακό στυλ των 50’s σου προτείνω ανοιχτόχρωμο πουκάμισο με κλασσικό υφασμάτινο παντελόνι και loafers. Μια διαφορετική προσέγγιση έχει να κάνει μ’ ένα κοστούμι με πουκάμισο και γραβάτα δημιουργώντας ένα επιπλέον layer με την πλεκτή σου ζακέτα.

Η επόμενη πρόταση εκπροσωπεί το loose στυλ που ταιριάζει υπέροχα με την logomaniaπου κυριαρχεί στην εποχή. Μπέρδεψε σχέδια κα prints με μια oversized ζακέτα -ακόμη και vintage- για να πετύχεις μια εικόνα που αποδεικνύει πως τολμάς να διαφοροποιηθείς και βρίσκεσαι ένα βήμα μπροστά από τις τάσεις. Προτίμησε ένα T-Shirt με μεγάλο logo, chinos με μοτίβο και ζακέτα σε έντονο χρώμα.

 μακριά ζακέτα

Τέλος, θα αναφερθώ στην μακριά ζακέτα που μπορεί να κάνει την διαφορά στο στυλ σου προσφέροντας σου αέρα αλλά και άποψη. Προσοχή: αν το ύψος σου δεν ξεπερνά το 1.80 φρόντισε να το τελείωμα της ζακέτας να βρίσκεται στο κατάλληλο σημείο, δηλαδή αρκετά πάνω από το γόνατο σου. Για να είσαι όσο το δυνατόν πιο ασφαλής με τις επιλογές σου, προτίμησε το top και το παντελόνι σου να έχουν το ίδιο χρώμα ή το ίδιο μοτίβο.