7 ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΧΑΛΑΝΕ ΤΟ ΣΤΥΛ ΣΟΥ

Ήρθε η ώρα να διορθώσεις τις μικρές λεπτομέρειες  που σε κάνουν να δείχνεις κακοντυμένος.

7 ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΧΑΛΑΝΕ ΤΟ ΣΤΥΛ ΣΟΥ

Μέχρι το τέλος του 3ου lockdown, έχεις άπλετο χρόνο ν’ αναβαθμίσεις το στυλ σου. Δεν αρκεί μονάχα να προσθέσεις νέα κομμάτια στην ντουλάπα σου αλλά πρέπει να διορθώσεις και λάθη που χαλούσαν την εμφάνιση σου. Ο δαίμονας μπορεί να κρύβεται στις λεπτομέρειες αλλά μπορεί να είναι και οφθαλμοφανής. Με λίγα λόγια άλλα είναι λαθάκια που παρατηρεί μόνο ένας γνωστής της μόδας και άλλα λαθάρες που εντοπίζει ακόμη και κάποιος ανίδεος. Ας ξεκαθαρίσουμε πως ο καθένας μπορεί να φοράει ό,τι θέλει όμως ορισμένοι κανόνες μας βοηθούν να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα σύμφωνα με τα κριτήτια της καλαισθησίας και της αρμονίας. 

ΧΡΩΜΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΟΛΗ

ΧΡΩΜΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΟΛΗ

Τα dos n’ donts στην μόδα είναι σίγουρα υποκειμενικά. Υπάρχουν όμως ορισμένα πράγματα στα οποία οι fashion experts συγλίνουν. Ένα από αυτά είναι ο συνδυασμός υπερβολικά πολλών χρωμάτων. Φυσικά και υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι έχουν τις γνώσεις ή το έμφυτο ταλέντο να συνδυάσουν αρμονικά ολόκληρη χρωματική παλέτα, όμως αν δεν έχεις την αυτοπεποίθηση πως ανήκεις σ’ αυτούς, προτείνω να περιοριστείς στα 3 χρώματα που για πολλούς άντρες είναι υπεραρκετά.

ΒΑΘΥ V

Το T-Shirt πρέπει να έχει στρογγυλή λαιμόκοψη, αν κι ένα μικρό V δεν είναι απαγορευμένο. Εκεί που ξεκινάει το πρόβλημα είναι όταν φτάνει μέχρι τον αφαλό. Όσο γυμνασμένος κι αν είσαι, δεν χρειάζεται να δουν όλοι το στέρνο σου. Τέτοιες επιλογές κάνουν το ντύσιμμο σου να στερείται κομψότητας.

ΣΗΚΩΜΕΝΟΣ ΓΙΑΚΑΣ

Σταματά να σηκώνεις τον γιακά στα πόλο μπλουζάκια σου γιατί το μόνο που πετυχαίνεις είναι να συγκεντρώνεις επικριτικά βλέμματα. Όπως δεν θα έκανες ποτέ κάτι τέτοιο σ’ ένα πουκάμισο, μην το επιχειρείς ούτε στα ρούχα με μαλακό γιακά.

ΤΣΕΠΕΣ

ΤΣΕΠΕΣ

Σπάνια θα δεις γυναίκα με τσέπες έτοιμες να σκάσουν. Η αιτία είναι πως εκείνες έχουν καταλάβει την αναγκαιότητα της τσάντας. Είτε πρόκειται για παντελόνι, είτε για το jacket σου, οι φουσκωμένες τσέπες δεν κολακεύουν κανένα ρούχο και μάλιστα δεν το αφήνουν να πάρει την φόρμα για την οποία προοριζόταν. Γι΄ αυτό τον λόγο ένα backpack, θα σου λύσει κυριολεκτικά και μεταφωρικά τα χέρια. 

ΦΑΝΕΛΑΚΙ

Ιδίως τις ημέρες που κάνει κρύο, το φανελάκι είναι απαραίτητο. Το πρόβλημα ξεκινά όταν δεν λαμβάνεις υπόψη το ρούχο που θα φορέσεις. Παραδείγματος χάρη μ’ ένα φούτερ, μπορείς να επιλέξεις ότι είδους εσώρουχου σε βολεύει. Μ’ ένα ανοιχτόχρωμο, όμως, πουκάμισο τίποτα δεν πρέπει να ξεχωρίζει κάτω από το ύφασμα . Γι’ αυτό πρέπει να δώσεις προσοχή στην απόχρωση αλλά και τις ραφές.

ΜΠΟΞΕΡΑΚΙ

Το ίδιο με την προηγούμενη κατηγορία, ισχύει και στα μποξεράκια. Με απλά λόγια, τα εσώρουχα δεν πρέπει να ξεχωρίζουν πίσω απ’ τα ρούχα μας. Πρώτα, δώσε προσοχή στο μέγεθος ώστε να μην φουσκώνει κάτω από το παντελόνι σου. Εξίσου λανθασμένο είναι και το trend που συναντούμε συνήθως στους εφήβους ν’ αφήνουν να φανεί το μποξεράκι τους πάνω από τα χαμηλοκάβαλα παντελόνια τους. Φυσικά, δεν μπορώ να μην αναφερθώ και στα μποξεράκια κάτω από το μαγιώ που δεν ταιριάζουν σε καμία εμφάνιση στην παραλία. Από μένα είναι όχι!

ΛΕΥΚΕΣ ΚΑΛΤΣΕΣ

ΛΕΥΚΕΣ ΚΑΛΤΣΕΣ

Πριν κάποιες δεκαετίες οι ανδρικές κάλτσες έπρεπε να περνούν απαρατήρητες, έπειτα δεν είχαν κανένα περιορισμό και σήμερα πρέπει να τραβούν τα βλέμματα. Αν παρόλα αυτά εξακολουθείς να κινείσαι safe, σε παρακαλώ να αποφύγεις τις λευκές κάλτσες, ειδικά αν σκοπεύεις να τις συνδυάσεις με μαύρο ή καφέ παπούτσι.