6 ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΚΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ 

Το δεύτερο lockdown παρατείνεται αλλά υπάρχουν ακόμη διασκεδαστικά πράγματα που μπορείς να κάνεις, ακόμη και μέσα στο σπίτι.

Δεν είναι η πρώτη αλλά η δεύτερη καραντίνα που έχει επιβληθεί και δεν είναι η πρώτη αλλά η τέταρτη βδομάδα που διανύουμε. Το μόνο σίγουρο είναι πως η υγεία αποτελεί προτεραιότητα, όμως, το διάστημα εγκλεισμού είναι μεγάλο κι η υπομονή όλων μας εξαντλείται. Παρόλα αυτά δεν πρέπει να το βάλουμε κάτω. Είναι στο χέρι μας ν’ αναζητήσουμε έξυπνες ιδέες για να περάσει ο χρόνος δίχως να το καταλάβουμε. 

  1. Γύμνασε το σώμα σου 

6 ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΚΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ 

Μην ξεχνάς πως -ευτυχώς- σύντομα αποχαιρετάμε το 2020 κι όπως συνηθίζεται πριν από κάθε νέο έτος, ετοιμάζουμε τους στόχους μας για την νέα χρόνια. Όπως κι αν είναι το σώμα μας, όλοι έχουμε την επιδίωξη ν’ αλλάξουμε κάτι και να το βελτιώσουμε. Γι’ αυτό και το διάστημα που βρισκόμαστε στο σπίτι κι ο χρόνος είναι άπλετος αποδεικνύεται καλή αφορμή κι ευκαιρία για να γυμναστείς. Μπορείς είτε να επικοινωνήσεις με κάποιον trainer που θα σ’ αναλάβει εξ αποστάσεως ή να ενταχθείς σε κάποιο online group είτε να παρακολουθήσεις δωρεάν προγράμματα γυμναστικής στο YouTube ή σε εφαρμογές για το κινητό.

  1. Κάνε online σεμινάρια 

Ο κορωνοϊός και η απαγόρευση κυκλοφορίας έχουν αλλάξει τα δεδομένα στην εκπαίδευση και την δια βίου μάθηση. Με την ανάπτυξη της τεχνολογίας, η πρόσβαση στην γνώση είναι πιο εύκολη από ποτέ. Γι’ αυτό και η περίοδος προσφέρει λύσεις για οικονομική και γρήγορη ανάπτυξη δεξιοτήτων και παρακολούθηση σεμιναρίων. Μπορείς να βάλεις στόχο με την επιστροφή στην κανονικότητα να κανείς τα πρώτα μαθήματα σε μια ξένη γλώσσα ή να ολοκληρώσεις online courses με αντικείμενο αγαπημένες σου ασχολίες όπου θέλεις να εξελιχθείς.

  1. Άλλαξε την διαρρύθμιση του σπιτιού σου 

Είναι τόσες οι ώρες που περνάμε στο σπίτι το τελευταίο διάστημα που μας αξίζει ένας χώρος ο οποίος μας χαλαρώνει και μας ανανεώνει. Είτε λοιπόν επειδή έχεις βαρεθεί την διακόσμηση του σπιτιού σου, είτε επειδή δεν είχες μέχρι σήμερα ασχοληθεί, ο Δεκέμβρης μπορεί για σένα να είναι ο μήνας που θα σου χαρίσει ένα σπίτι που ανταποκρίνεται στα γούστα σου. Η πιο εύκολη λύση είναι να πειραματιστείς με την διαρρύθμιση ανανεώνοντας ή βελτιώνοντας το διαμέρισμα σου. Εκμεταλλεύσου εφαρμογές, όπως το Pinterest, για να πάρεις ιδέες ή επένδυσε σε οικονομικά διακοσμητικά που θα κάνουν την διαφορά.  

  1. Do It Yourself 

Do It Yourself

Όλοι βλέπουμε βιντεάκια στο Facebook και το YouTube με DIY κατασκευές που ποτέ, όμως, δεν βρίσκουμε τον χρόνο να φτιάξουμε. Μπορεί ακόμη και να είναι μια επιδιόρθωση στο σπίτι που αμελείς εδώ και καιρό ή μια συνταγή που έχεις αποθηκεύσει αλλά δεν έχεις μαγειρέψει ποτέ. Όπως και να’ χει η περίοδος των Χριστουγέννων που πλησιάζει μπορεί να σε κάνει να περάσεις ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά ή την σύντροφο σου φτιάχνοντας χριστουγεννιάτικα στολίδια για το δέντρο ή στεφάνια για το σπίτι. 

  1. Παίξε σαν παιδί 

Οι ζωές μας είναι τόσο απαιτητικές που το παιχνίδι  δεν αποτελεί ούτε καν επιλογή καθώς ο ελεύθερος χρόνος είναι τόσο περιορισμένος που δεν επιτρέπει τέτοιου είδους πολυτέλειες. Από την άλλη, πολλοί από εμάς, βρισκόμαστε σε αναστολή ή δουλεύουμε από το σπίτι με αποτέλεσμα να γλυτώνουμε τον χρόνο που απαιτούν τα πήγαινε - έλα. Με λίγα λόγια, εκμεταλλεύσου την καραντίνα και παίξε σαν μικρό παιδί. Από video games μέχρι επιτραπέζια, κάνε ό,τι σε ευχαριστεί με σκοπό να περάσεις κι αυτή την πίστα του 2020. 

  1. Οργάνωσε την ντουλάπα σου

Οργάνωσε την ντουλάπα σου

Θα κλείσω τις προτάσεις για την καραντίνα με την οργάνωση των ρούχων σου με τρόπο εύκολο κι βολικό. Αρχικά, άδειασε όλη σου την ντουλάπα και ξεκίνησε το στήσιμο από την αρχή. Ας συνεχίσουμε με δυο στοίβες: μια με τα ρούχα που δεν φοράς ποτέ και μπορείς να χαρίσεις και μία με τα ρούχα που δεν φοριούνται αυτή την εποχή. Οργάνωσε τα ρούχα σου ανά κατηγορία και ταξινόμησε τα ανά χρώμα. Τέλος, βάλε φωτισμό στο εσωτερικό ώστε να βλέπεις καλύτερα και να κάνεις πιο σωστές επιλογές και στερέωσε έναν γάντζο στην εσωτερική ή την εξωτερική πλευρά της πόρτας ώστε να κρεμάς τα ρούχα που θα φορέσεις την επόμενη μέρα για να μην υποπέσεις σε σφάλματα λόγω βιασύνης.