Καλάθι
Το καλάθι σας είναι άδειο
To Panda Clothing είναι στο Viber! Μπες στην ομάδα μας και κέρδισε άμεσα 5€ στην επόμενη παραγγελία σου εδώ!
🚚ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗγια παραγγελίες άνω των 50.00€

5 ΧΡΗΣΙΜΑ TIPS ΓΙΑ ΤΟ CASUAL ΣΤΥΛ

Πως ν’ αναβαθμίσεις τα casual looks σου και να τα κάνεις να δείξουν πιο στιλάτα από ποτέ.

casual ntysimo

Για πολλά χρόνια, οι περιπτώσεις που δικαιολογούσαν τo casual ντύσιμο των ανδρών ήταν ελάχιστες. Ιδίως ό,τι είχε να κάνει με την εργασία τους και τις περιστάσεις που σχετίζονταν με το δημόσιο ή την εκκλησία, το dress code ήταν αυστηρό. Χρόνο με το χρόνο φυσικά, αυτή η συνθήκη αλλάζει και οι περιορισμοί στο ντύσιμο των αντρών γίνονται όλο και λιγότερο ευδιάκριτοι. Σήμερα, υπάρχουν πολλές δουλειές που μπορείς να εμφανιστείς με τα ίδια ρούχα που πηγαίνεις βόλτα και κανείς δεν θα το παρατηρήσει. Ναι άλλο φαινόμενο που εδραίωσε τη δυναμική του casual είναι η καραντίνα στην εποχή της πανδημίας. Μετά από δύο χρόνια στα οποία οι άνθρωποι κυκλοφορούσαν στα σπίτια τους με τις πιτζάμες, δεν ήταν διατεθειμένοι να θυσιάσουν την άνεση τους, όταν άρθηκαν τα περιοριστικά μέτρα. 

Το γεγονός πως ντυνόμαστε casual, δεν σημαίνει ούτε πως κυκλοφορούμε ατημέλητοι αλλά ούτε και πως δεν μπορούμε να είμαστε στυλάτοι. Το μόνο που σημαίνει είναι πως μπορούμε να έχουμε την άνεση μας μέσα σ’ ένα καθημερινό ντύσιμο. Υπάρχει βέβαια τρόπος ν’ αναδείξουμε και αυτά τα looks. Αρκούν μερικά χρήσιμα tips των ειδικών για να δείξουν τα casual outfits σου πιο προσεγμένα ακόμη και από τα formal. 

Παρακάτω θα δούμε έξυπνες συμβουλές για να δώσεις χαρακτήρα στο casual dress code.

Casual Looks: 5 χρυσοί κανόνες 

casual style

Μην υποτιμάς το στυλ. Η άνεση είναι πάντα ο πρωταρχικός στόχος σ’ ένα casual look αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να είναι συγχρόνως στιλάτο και βολικό. Πόσο μάλιστα τώρα που τα casual outfits δεν φοριούνται μόνο σε βόλτες αλλά και σε περιστάσεις που πρέπει να δείχνεις πιο προσεγμένος. 

Κάνε μια σύντομη έρευνα για τα μεγέθη και τα χρώματα που σου πηγαίνουν έτσι ώστε ακόμη και στα looks που θεωρούνται εύκολα να μην πέφτεις σε παγίδες και να μην κάνεις λάθη. Πλέον αρκεί μια σύντομη έρευνα στο διαδίκτυο για να μάθεις ό,τι χρειάζεσαι για τους συνδυασμούς αλλά και τον τροχό των χρωμάτων.

Η επόμενη συμβουλή μου είναι να ενημερωθείς  για τα trends της σεζόν. Η γνώση μερικών τάσεων μπορεί να σε βοηθήσει να φέρεις το ντύσιμο σου στο σήμερα και να το κάνεις να δείξει πιο στιλάτο. Σε καμία περίπτωση αυτό δεν σημαίνει πως σε προτρέπω να γίνεις fashion victim αλλά περισσότερο να έρθεις σε επαφή με τις συμβουλές των ειδικών και τις προτιμήσεις τους σ’ ό,τι έχει να κάνει με τους συνδυασμούς. 

Ένα άλλο κεφάλαιο το οποίο αξίζει να ανοίξουμε και με το οποίο αξίζει να εξοικειωθείς είναι το layering. Μέχρι να καλοκαιριάσει έχεις τη δυνατότητα να φοράς περισσότερα κομμάτια στο outfit σου. Αυτό σου δίνει τη δυνατότητα, σε περίπτωση που το κάνεις σωστά, ν’ αναβαθμίσεις το casual look σου και να το κάνεις να δείξει ακόμη πιο προσεγμένο. 

Όπως ήδη γνωρίζεις, ο βασιλιάς του casual είναι τα blue jeans. Βασικός παράγοντας είναι σε κάθε περίπτωση και τα T-shirts αλλά είμαι σίγουρος πως έχεις δεκάδες ήδη στη ντουλάπα σου. Επιστρέφοντας στα jeans, είναι σημαντικό να επενδύσεις σε περισσότερα από ένα κομμάτια και σε διαφορετικές αποχρώσεις, καθώς αυτά είναι που θα σε βγάλουν από τη δύσκολη θέση.