5 KOMMATIA TOY WORKWEAR ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙΣ

Τα ρούχα των εργατών έχουν στυλ και μπορούν να αποδειχθούν μοδάτα αν τα συνδυάσεις σωστά.

5 KOMMATIA TOY WORKWEAR ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙΣ

Τα ρούχα εργασίας κερδίζουν συνεχώς έδαφος στην μόδα, παγκοσμίως, καθώς είναι ανθεκτικά και βολικά. Παρότι, έχει μόλις τρία χρόνια από τότε που οι hipster millennials τα έφεραν στο προσκήνιο, ήδη από τα τέλη των 80’s λέγεται πως μερικοί άνδρες το είχαν τολμήσει στις ΗΠΑ. Σήμερα, βέβαια, το workwear έχει αγαπηθεί και από τις γυναίκες ενώ δεν μπορείς να πεις πως εντάσσεται αποκλειστικά και μόνο στο casual ή το street style μιας και με τις κατάλληλες επιλογές μπορεί να αποδειχθεί ακόμη και formal. Παρακάτω, θα δούμε πως μπορείς να εντάξεις τα 5 basics του workwear στις καθημερινές σου εμφανίσεις και δεν αναφέρομαι σε άλλα παρά στα παντελόνια, τα γιλέκα, τα μπουφάν, τα καπέλα και τις μπότες.

WORKWEAR ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ

WORKWEAR ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ

Εδώ και δύο αιώνες οι χειρώνακτες αγαπούν τα jeans γιατί δεν λερώνονται και τα cargo παντελόνια γιατί έχουν πολλές τσέπες. Ανάμεσα στα πλεονεκτήματα τους είναι πως δύσκολα σκίζονται, αντέχουν στο νερό και πηγαίνουν με όλα. Αν μιλάμε για workwear, το παντελόνι πρέπει να είναι φαρδύ και χαμηλοκάβαλο. Σήμερα, μπορείς να ξεφύγεις από τα κλασσικά χρώματα του μπεζ, του μπλε και του μαύρου και να προτιμήσεις ακόμη και κάποιο στο μωβ της λεβάντας ή το lime. Μπορείς γυρίσεις τα ρεβέρ, να φορέσεις μία ζώνη και να το συνδυάσεις με χοντροκομμένα αθλητικά ή sneakers.

WORKWEAR ΓΙΛΕΚΑ

Πέρα από το κυνήγι, οι άντρες φορούσαν γιλέκα με τσέπες και στις βιομηχανίες ώστε να έχουν πάνω τους όλα τα απαραίτητα αλλά και να μην αφήνουν το κρύο να διαπεράσει το σώμα τους. Μια καλή επιλογή είναι να το φορέσεις μέσα από παρκά μπουφάν ή και μακρύ παλτό και πάνω από jean πουκάμισο, overshirt ή και hoodie. Για μένα , αποτελεί την επιλογή που θα σηματοδοτήσει την επιρροή σου από τα ρούχα των εργατών καθώς είναι το πιο χαρακτηριστικό κομμάτι της ντουλάπας τους. 

WORKWEAR ΜΠΟΥΦΑΝ

Ανδρικό Bomber Μπουφάν με Επένδυση Γούνας (4136)

Και σε αυτή την περίπτωση, τα jackets έχουν τσέπες, έχουν συνήθως κανονικό μάκρος και επένδυση από γούνα. Οι γραμμές είναι καθαρές και ίσιες ενώ δεν θα δεις στενότερη μέση ή ραφές που αγαλλιάζουν τους ώμους. Ο γιακάς είναι ελαφρύς και ξαπλώνει στην πλάτη ενώ τα κουμπιά φτάνουν μέχρι τον λαιμό για να σε κρατήσουν ζεστό ή να εμποδίσουν τον άνεμο. Στην μόδα των ημερών, έχουν πάρει μια πιο military μορφή και ταιριάζουν με φούτερ με κυκλική λαιμόκοψη, T-Shirt και hoodie χωρίς κουκούλα.

WORKWEAR ΜΠΟΤΕΣ

Θα κλείσω με τις μπότες που της λέμε και ορειβατικές ενώ φορέθηκαν πρώτα από τους εργάτες για να αντιμετωπίσουν το κρύο, την βροχή, το χιόνι αλλά και τα αιχμηρά ή βαριά αντικείμενα που έπεφταν στα πόδια τους. Μπορεί να έχει μια πενταετία από τότε που τις φορούσαν κυριολεκτικά όλοι και σήμερα δεν μπορείς να πεις πως αποτελεί must, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν είναι all-time classic.

WORKWEAR ΚΑΠΕΛΑ

Ανδρικό Σκουφάκι (5094)

Τα σκουφιά αλλά και τα bucket hats έχουν μπει για τα καλά στην μόδα και τις ζωές μας. Δεν έχω δει άλλον χειμώνα που τα σκουφάκια στα έντονα χρώματα να είναι τόσο δημοφιλή όσο φέτος. Φυσικά, γι’ αυτό πρέπει να ευχαριστήσουμε τους εργάτες που δουλεύουν σε εξωτερικούς χώρους και έπρεπε με κάποιον τρόπο να κρατήσουν το κεφάλι τους ζεστό. Από την άλλη τα καπέλα τα συναντούσαμε κυρίως σε αγρότες και ψαράδες αλλά με τα έντονα prints έχουν αναδειχθεί σε statement του streetwear.